Ανύπαρκτη  Εξωτερική Πολιτική. Παρεξηγημένη η έννοια και ο ρόλος της.

Ανύπαρκτη Εξωτερική Πολιτική. Παρεξηγημένη η έννοια και ο ρόλος της.

Έχει παρεξηγηθεί η έννοια και ο ρόλος της Εξωτερικής Πολιτικής που ασκεί η εκάστοτε  Κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ας δούμε πως πρέπει να λειτουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών σε ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται την υπόστασή του διατηρώντας ίσους όρους στην Διεθνή σκηνή έναντι των άλλων Χωρών.

Η Εξωτερική πολιτική και οι Διπλωματικές Υπηρεσίες μιας Χώρας, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την υπεράσπιση και διαφύλαξη του συνόλου  των εθνικών και ιδιωτικών συμφερόντων των πολιτών της. Είναι η ίδια η θέση και εικόνα της στο διεθνές περιβάλλον γι΄αυτόν τον λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών έχει άμεση σύνδεσή με τις Πρεσβείες, οι οποίες  είναι τμήματα εκπροσώπησης της ανά τον κόσμο.

Σημαντικότατος ρόλος επίσης και υποχρέωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος που είναι η  κοιτίδα του μοναδικού και Παγκόσμιου Πολιτισμού, είναι να προβάλλει με κάθε μέσο, την τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά του  Έθνους των Ελλήνων στον πλανήτη μας.

Να συνάπτει συνεργασίες με φορείς άλλων κρατών για την προβολή και διαφήμιση όλων όσων έδωσε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα, προκαλώντας την ενθύμηση τους  στην αλήθεια του δικαίου, αναδεικνύοντας τα μέγιστα οφέλη που όλοι ανεξαιρέτως έλαβαν.  Την γνώση, την γλώσσα, τα μαθηματικά, την αστρονομία, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, την φιλοσοφία, την πολιτική, όλες τις επιστήμες που διδάσκουν όλα τα σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, όπου με αυτά κινείται και λειτουργεί ολόκληρη η ανθρωπότητα, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας τα πνευματικά δικαιώματα του Έθνους που απορρέουν από όλα τα παραπάνω.

Είναι υποχρέωση του Υπουργείου εξωτερικών η  ανεύρεση κάθε  ελληνικού στοιχείου στον πλανήτη, ευρήματα παλαιότερων, ή  και πρόσφατων  αρχαιολογικών ανασκαφών, των ήδη ανακαλυφθέντων χώρων και αντικειμένων αλλά και όλων των πολιτιστικών κληροδοτημάτων των προγόνων των Ελλήνων που βρίσκονται σε όλα τα μουσεία του πλανήτη, αλλά και κάθε ελληνικής  κατασκευής, καινοτομίας, ευρεσιτεχνίας προασπίζοντας  όλα τα πνευματικά δικαιώματα που ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος και οι Διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες για τα πνευματικά δικαιώματα που έχει η Ελλάδα κάθε ελληνικού στοιχείου που βρίσκεται στην επικράτειά τους.

Καθήκον επίσης έχει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος να προβάλλει παντού την αληθινή Ιστορία των προγόνων των Ελλήνων, των Ηρώων, των Βασιλέων, των Πολεμιστών, των Φιλοσόφων και όλους όσοι χάραξαν Ιστορία και πάραξαν πλούτο για όλους τους απογόνους του Έθνους και να μην επιτρέπει καμία παράφραση, παραχάραξη, και αλλοίωση της πραγματικότητας τιμωρώντας παραδειγματικά μέσω και της Διεθνούς Δικαιοσύνης όσους το πράττουν διασφαλίζοντας την αλήθεια το δίκαιο και τον διεθνή σεβασμό στην χώρα και τους Έλληνες.

Να διασφαλίζει μέσω των εμπορικών ακολούθων  την προώθηση των ελληνικών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων στην διεθνή αγορά με κατοχύρωση των Προϊόντων Προέλευσης και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης για ορισμένα συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά π.χ. φέτα, λάδι κ.α.

Φροντίζει ώστε να γίνεται σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κανείς δεν δύναται να θίξει τα ελληνικά συμφέροντα, τα εθνικά δίκαια και κληρονομικά δικαιώματα των Ελλήνων, και ότι είναι στην αποκλειστική διαχείριση του ελληνικού κράτους σε έδαφος, υπέδαφος, εναέριο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο σταματώντας εν τη γενέσει του οποιαδήποτε διεκδίκηση ξένου κράτους για ότιδήποτε ανήκει στους Έλληνες πολίτες ιδιοκτήτες της Ελλάδος.

Να προβάλλει παντού την θέση που έχει ο  άνθρωπος μέσα στο  περιβάλλον  του, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον διαχρονικό Ελληνικό  Πολιτισμό και να προασπίζει σθεναρά τα ανθρώπινα δίκαια και δικαιώματα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά όλων των ανθρώπων της Γης.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά ακόμη   για να καλύψουμε το τεράστιο εύρος του πραγματικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την θέση και εικόνα της στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ας αναρωτηθούν οι πολίτες  τι από τα παραπάνω έχει πράξει το Υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνον αυτής της κυβέρνησης αλλά όλων όσων διοίκησαν στην Ελλάδα από την ίδρυση ακόμη του Νεοελληνικού Κράτους.

Επειδή η Εξωτερική πολιτική μίας χώρας είναι σπουδαία υπόθεση και εσωκλείει το σύνολο των υπουργικών αποφάσεων ολόκληρου του εκάστοτε κυβερνητικού επιτελείου, διότι είναι η στάση και η θέση της ίδιας της Χώρας έναντι των άλλων Χωρών, χρειάζεται και σπουδαίους ανθρώπους σε θέσεις διοίκησης, με Ελληνικό φρόνημα και καταγωγή, που δίνουν όρκο να  υπηρετούν το Έθνος και τα συμφέροντα του.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα στους Έλληνες πολίτες ότι το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, όχι δεν προασπίζεται τα συμφέροντα τα δικά τους τους και της πατρίδας, αλλά ασκεί ξεκάθαρα μια ανθελληνική εξωτερική πολιτική εναντίον τους.

Όταν διαχρονικά κυβερνήσεις και δήθεν  αντιπολιτευτικές παρατάξεις δρούνε μεθοδικά εις βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων και της Χώρας, δες Παράδοση Κυριαρχικών Δικαιωμάτων, Συμφωνία Πρεσπών, Αιγαίο, Εξοπλιστικά Σκάνδαλα και η λίστα είναι ατελείωτη, τότε γεννιέται η μοναδική ανάγκη της ένωσης όλων των Ελλήνων πολιτών για να εκριζώσουν εκ βάθρων όλο το πολιτικό κατεστημένο που κατατρώγει τις σάρκες τους.

Μπορούν οι Έλληνες πολίτες να κάνουν  βαθιές τομές και μία ολοκληρωτική μεταρρύθμιση, γιατί το έχουν ξανακάνει. Δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία τους

Αρκεί να απαξιωθούν τα κόμματα στο σύνολό τους, γιατί αυτά διαιρούν κομματιάζουν τους πολίτες, είναι το απόλυτο συστατικό «Διαίρει και Βασίλευε» για την χειραγώγησή και διάλυση της συνοχής τους  και να στραφούν συλλογικά  σε ένα Συνταγματικό Όχημα που να εκπροσωπεί το Έθνος δηλαδή όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως ιδεολογικού ή άλλου προσανατολισμού ενδέχεται να είχαν, να ενωθούν σε έναν στόχο και σκοπό απελευθέρωσης τους από όλα τα δεσμά που επιβλήθηκαν με δόλιους τρόπους και μέσα.

Να επαναφέρουν το πραγματικό  Σύστημα της Ελληνικής Δημοκρατίας «Το Κρατείν τω Δήμω» όπου αποφασίζουν οι πολίτες  δημότες ανά δήμο για όλα και τα πάντα και να εγκαθιδρύσουν την Ελλήνων Πολιτεία τους βασισμένη στο πανάρχαιο Ελληνικό Αξιακό Σύστημα όπου κέντρο έχει τον Ανθρωπο-Πολίτη.
Αυτό απαιτεί την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, να ενδιαφερθούν για τα τα κοινά. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν τρίτοι και μάλιστα αλλογενείς για την πορεία της Χώρας, την ζωή τους και την παγκόσμια εικόνα τους και όχι αυτοί οι ίδιοι.

Γεγονός είναι, παρότι δεν διαφημίζεται στους πολίτες από μεγάλα και μικρότερα ειδησεογραφικά μέσα ή πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως επιτάσσει η Δημοσιογραφική Δεοντολογία για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, (αυτό είναι ένα άλλο πλήγμα στην ελευθερία του λόγου), έχει ήδη δομηθεί από το 2015 με τον πιό Νόμιμο και Νομικά κατοχυρωμένο τρόπο ο Φορέας εκπροσώπησης του Έθνους των Ελλήνων, η ¨Ελλήνων Συνέλευσις¨ με το πιό ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν ο ίδιος ο Πολιτικός Φορέας δομήθηκε από ενεργούς ενωμένους Έλληνες πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον όπως και κάθε Ελληνας.

Οφείλουμε ως διαδικτυακή πλατφόρμα να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες γι’ αυτήν τους την δυνατότητα, την οποία θα πρέπει οι ίδιοι να εξετάσουν και να ανακαλύψουν.  

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *