Σε ιδιωτική εταιρεία τα έσοδα της Ακρόπολης…

Σε ιδιωτική εταιρεία τα έσοδα της Ακρόπολης…

Η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα μία ιδιωτικοποίηση, δίνοντας σε εξωτερική εταιρεία τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ από εισιτήρια στο πρώτο σε επισκεψιμότητα μνημείο της χώρας.



Με την σφραγίδα της Λίνα Μενδώνη υπουργού Πολιτισμού παραχωρούν σε εξωτερική εταιρεία τη διαχείριση των εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, φέρνοντας τσουχτερές αυξήσεις στα μουσεία. Το νέο εισιτήριο για την Ακρόπολη θα ανέρχεται στα 30 ευρώ και θα ισχύει από την 1η Απριλίου 2025, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Έχει βγει από τις 30 Νοεμβρίου ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για να δοθεί στην ανάδοχο εταιρεία να αναλάβει την έκδοση εισιτηρίων, «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών» όπως λένε.
Αιφνιδιαστική είναι η ενέργεια του υπουργείου Πολιτισμού όπου συνιστά ξεκάθαρη εκχώρηση δημοσίων εσόδων σε ιδιώτες, χωρίς κανένα σαφή λόγο και σοβαρή αιτιολογία στο γιατί αποφάσισαν να δώσουν σε ιδιωτική εταιρεία, έναντι του ασήμαντου ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2024-2025.

Εδώ εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, ποιος θα ασκεί έλεγχο στην εκάστοτε εταιρεία; και ποιος θα εφαρμόζει την νομοθεσία που ορίζεται για την έκδοση εισιτηρίων, στην περίπτωση που προχωρήσει αυτός ο διαγωνισμός και αναλάβουν οι ιδιώτες τα ταμεία και τον έλεγχο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης;.

Με ποιό δικαίωμα παραχωρούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος και του Έθνους των Ελλήνων σε ιδιώτες ξένους να τα εκμεταλλεύονται;

Και όμως το έκαναν και εξακολουθούν να το κάνουν εις βάρος των ελληνικών δικαιωμάτων, χωρίς μέχρι τώρα να διαμαρτυρηθεί κανένας πολιτικός οποιουδήποτε κόμματος, ξεπουλώντας τα πάντα χωρίς να ερωτηθεί ποτέ ο πραγματικός δικαιούχος που είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης.
Μήπως ήρθε ο δίκαιος χρόνος να αποκατασταθεί κάθε αδικία που έχει γίνει εις βάρος της Ελλάδος και των πολιτιστικών κληρονομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται;
Αν όχι τώρα πότε; Μήπως είναι ο δίκαιος καιρός να στείλουμε στην ευρωβουλή πραγματικούς Έλληνες εκπροσώπους του έθνους που θα προασπίσουν τα δίκαια και τα δικαιώματα της Ελλάδος και των Ελλήνων στο χώρο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης;

Χούτου Θεολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *