ΔΕΗ: Αλλαγή καταστατικού , σε ιδιωτική εταιρία λιανικών πωλήσεων.

ΔΕΗ: Αλλαγή καταστατικού , σε ιδιωτική εταιρία λιανικών πωλήσεων.

Συνέβη… Στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Γιώργου Στάσση εγκρίθηκαν με 98%  οι αλλαγές στο καταστατικό της επιχείρησης της ΔΕΗ μία εκ των οποίων είναι η απώλεια του Δημόσιου χαρακτήρα της όπου και μετατράπηκε σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα.


Η Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα διαρκείας

Τι και αν η Δημόσια αυτή επιχείρηση είναι κοινωφελούς χαρακτήρα και μάλιστα το ρεύμα-ηλεκτροδότηση συγκαταλέγεται στα Δημόσια Αγαθά, τί και αν έχει  χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από τους ίδιους τους πολίτες, δηλαδή από τα δίκτυα τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης στις οικίες, επιχειρήσεις βιομηχανίες Δημόσια κτίρια,  διαρκής  συντήρηση των δικτύων κ.ά. εδώ και δεκαετίες   όλα και τα πάντα πέρασαν σε ιδιώτες χωρίς αυτοί να έχουν ξοδέψει ούτε ένα σεντς από την τσέπη τους.

Ένα κερδοφόρο κρατικό μονοπώλιο όπως είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτροδότησης (ΔΕΗ) το οποίο δεν πέφτει ποτέ έξω, δόθηκε και επίσημα, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα ενάντια στους πολίτες αυτής της χώρας.

Αυτό κι αν είναι μπίζνα…Αυτό κι αν είναι επένδυση κατά τα λεγόμενα των κομματανθρώπων της μίζας και της διαφθοράς που εδράζονται στην Βουλή των Ελλήνων.

Όταν μάλιστα έχουν φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια  ψευδώς και δολίως να εμφυτευθεί η φράση στους πολίτες «πόσο ρεύμα έκαψες τον μήνα» γεγονός που δεν ισχύει καθώς το ρεύμα ως γνωστόν δεν καίγεται. Αρκεί να υπάρχει η εγκατάσταση και να διοχετευτεί μέσω ενός δικτύου και από εκεί και πέρα η κίνηση είναι αέναη το μόνο που χρειάζεται είναι η συντήρηση του δικτύου. ¨Όμως όταν κάποιοι παίζουν με τους διακόπτες για τη διοχέτευση της ηλεκτρικής ενέργειας τότε μπορούν να τους ανεβοκατεβάζουν μαζί και τις τιμές της παροχής δικτύου.

Έτσι λοιπόν δόθηκε το πράσινο φως σε ιδιώτες να πράττουν  διαρκές έγκλημα κατά των Ελλήνων πολιτών όσον αφορά τα τιμολόγια ηλεκτροδότησης, εφόσον εφεξής οι ιδιώτες θα είναι αυτοί πού θα αναπροσαρμόζουν τις τιμές κατά το δοκούν.

Η ΔΕΗ εκτός από ιδιωτική μετατράπηκε και σε έναν πολυσχιδή πολύ«εθνικό» όμιλο που θα δραστηριοποιείται σε πολλές επιμέρους αγορές πέραν αυτών της ενέργειας και παράλληλα θα εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με την νομοθεσία περί εταιρικής διακυβέρνησης (ΑΑΔΕ αρχή φάντασμα και μάλιστα ανεξάρτητη)  όπως επεσήμανε ο κ. Στάσσης

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης νέα πολιτική αποδοχών με βάση, όπως επισημάνθηκε, τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις μεγάλες εισηγμένες εταιρείες, όπου ως γενικός διορισμένος ο ίδιος επικεφαλής-μπροστινός  για λήψη σημαντικών εταιρικών αποφάσεων, για την διαχείριση των συνολικών λειτουργιών αλλά και των πόρων της εταιρείας, που είναι πολλοί και μεγάλοι οι πόροι αυτοί και ανήκουν στους Έλληνες πολίτες, θα ορίζει πως  θα κατανέμονται, όπως επίσης θα διαχειρίζεται τους μισθούς και  τα μπόνους των καλοθελητών και διάφορων  περιφερόμενων συμβούλων,(τα γνωστά Golden boys) και βεβαίως είναι ο κύριος μεσάζοντας μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου με τα στελέχη.

Επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι στο νέο καταστατικό  καταργήθηκε η  θέση εκπροσώπου των εργαζόμενων στο ΔΣ της επιχείρησης.  Ο κ. Στάσσης τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων θα ενημερώνονται για κάθε θέμα που αφορά ή επηρεάζει ουσιωδώς τις εργασιακές σχέσεις.

Άρα μιλάμε απλώς για ενημέρωση των εργαζομένων ,  θυμίζει την μεταμνημονιακή εποχή όπου πλέον η Βουλή των Ελλήνων δεν νομοθετεί και δεν κυρώνει κανέναν νόμο απλώς ενημερώνεται και εκτελεί ότι εισάγεται προς την Ελλάδα από το μεγάλο δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι του 67,48% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το ηλεκτροδοτικό και όχι μόνο μέλλον των Ελλήνων, φαντάζει πραγματικά πολύ  δυσοίωνο

Αθανασία Πεκλάρη
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *