Ευρωκοινοβούλιο: 163 από τους 704 ευρωβουλευτές έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα

Ευρωκοινοβούλιο: 163 από τους 704 ευρωβουλευτές έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα

Ευρωπαϊκή ένωση, εταίροι, ευρωκοινοβούλιο, όμορφες λέξεις με νόημά στον λόγο και στον ήχο, θεσμικά όργανα των κρατών μελών, οι ονομαζόμενοι ευρωβουλευτές εκλεγμένοι από τους πολίτες των χωρών που προάγουν  και θεσπίζουν  νόμους  προς όφελος  των πολιτών και των χωρών της συγκεκριμένης κοινοπραξίας, είναι όμως έτσι?

Ως πολίτης δεν είχα  αντιληφθεί  την σημασία του συγκεκριμένου  θεσμού και το σοβαρό έργο που εκτελεί  για την ζωή και τον βίο μας. Είναι γνωστό ότι όλοι οι νόμοι ψηφίζονται από την κοινοπραξία-ευρωπαϊκή ένωση και γνωστοποιούνται στα κοινοβούλια των κρατών μελών προς εκτέλεση, που αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις μας αν μη τι άλλο  παίζουν τον ρόλο του κομπάρσου.

Ακολουθώντας την ειδησιογραφία  από τα ΜΜΕ συχνά πυκνά γίνονται αναφορές για σκάνδαλα διαφθοράς ευρωβουλευτών και αναφορές  πιέσεων  των  λόμπι  στις αποφάσεις των ευρωβουλευτών.  Τα αναφερθέντα περί λόμπι και διαφθοράς των ευρωβουλευτών είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα στην διάθεση κάθε ενεργού πολίτη όπως π.χ. η πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης   Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και το συμβόλαιο «μαμούθ» της Pfizer.  Και ακολουθούν  163 από τους σημερινούς 704 ευρωβουλευτές που έχουν ήδη εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα, από παρενόχληση στο χώρο εργασίας έως απάτη, νεποτισμό και διαφθορά.

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου δεν  είναι η ανάδειξη των εμπλεκόμενων ονομάτων  στην διαφθορά η τον λόμπι διότι είναι γνωστά, αλλά η κατανόηση από μεριάς μας για τα όσα συμβαίνουν  από τις λάθος επιλογές μας στον δικό μας  θεσμό, πού θεσπίζει νόμους για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που όπως αποδεικνύεται τα θεσμικά όργανα του δρουν για ίδιον όφελος  και για τα  συμφέροντα των εκάστοτε  λόμπι και όχι για τους πολίτες των χωρών κρατών μελών.

Όσο  αφορά τους Έλληνες ευρωβουλευτές το σκορ της διαφθοράς ξεπερνά το 50% βρίσκετε ανάμεσα  στο 70% με 90% με βάση πάντα τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ευρωβαρόμετρο της κομισιόν. Άρα και για τους ευρωβουλευτές μας  το ίδιον όφελος καλά κρατεί.

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση, οι επιλογές  μας είναι που δίνουν χώρο και χρόνο  στους θεσμούς αυτούς που καθορίζουν το όποιο μέλλον μας.

Είναι πρέπον πλέον οι επιλογές μας να έχουν ως  γνώμονα την γνώση και την αποδεικτική διεργασία δηλ. την απόλυτη  συμμετοχή μας στα κοινά για να γνωρίζουμε και κατ΄επέκταση  να ελέγχουμε  τα θεσμικά μας  όργανα αν πράττουν προς  όφελος τον πολιτών και του κράτους.

Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να  αλλάξουμε τα πάντα προς όφελος μας χρειαζόμαστε μόνο τρεις συγκεκριμένους  πυλώνες  το παρελθόν που δεν αλλάζει ως «εμπειρία, γνώση, πράξη, αποτέλεσμα»  το παρόν ως «την λογική αποδεικτική διεργασία που μας οδηγεί στην Νόηση» και τέλος εφόσον νοήσαμε να  χαράξουμε το μέλλον που θέλουμε  για εμάς και τα παιδιά μας.

Κάθε πέντε χρόνια καλούμαστε να ψηφίσουμε ποιους ευρωβουλευτές θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή, όλα και τα πάντα είναι στα χέρια των δικών μας επιλογών.

Να ερευνήσουμε  όλους τους υποψήφιους Έλληνες ευρωβουλευτές που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να επιλέξουμε αυτούς  που θα πράξουν με δίκαιο για την Ελλάδα τους Έλληνες και την Ευρώπη.

Εσύ είσαι συνέλληνά μου  ο αστάθμητος παράγοντας που δεν μπορούν να κατευθύνουν.           

Μπουζαλάκος Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *