Προκλητικά αδιάφορο το Υπ. Παιδείας  απέναντι στα ελληνόπουλα του Μονάχου

Προκλητικά αδιάφορο το Υπ. Παιδείας  απέναντι στα ελληνόπουλα του Μονάχου

Εκατοντάδες ελληνόπουλα του Μονάχου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη.

Ο ιδιοκτήτης του σημερινού κτηρίου «Αριστοτέλης» αναπροσαρμόζει το μίσθωμα μετά το 2025, με χρήση δικαιώματός του, καθώς η ελληνική πολιτεία δε φρόντισε τη μέχρι 31/ 7/2023 χρήση δικού της δικαιώματος ανανέωσης για την πενταετία 2025-2030 με ευνοϊκό μίσθωμα.

Ακόμη και με αυτή την αναπροσαρμογή η τιμή ενοικίου παραμένει συμφέρουσα και κάτω από τα standards  της αγοράς ενοικίων στο Μόναχο.

Παρότι, η Βαυαρία επιδοτεί τα σχολεία τιμώντας την Ελληνική Ιστορία και Γλώσσα, η ελληνική πλευρά κωλυσιεργεί στην ανανέωση του συμβολαίου.

Υπάρχει έντονη ανησυχία στους Έλληνες γονείς, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός Ελλάδος.

Πρόκειται για το σχολείο Αριστοτέλης στο Μόναχο. Είναι το 4ο Δημοτικό Σχολείο, μαζί με το 1ο Γυμνάσιο, το οποίο στεγάζει περίπου 400 παιδιά συν άλλα 500 παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα γερμανικής γλώσσας τα Σάββατα. Συνολικά είναι μία σχολική μονάδα που καλύπτει τις ανάγκες περίπου 900 παιδιών και ενώ η λύση για την περαιτέρω στέγασή τους είναι η ανανέωση του συμβολαίου στο υπάρχον κτήριο εξασφαλίζοντας τα παιδιά έως το 2030 το επιτελικό κράτος των Αθηνών «αγρόν ηγοράζει» !!!

Οι γονείς και κηδεμόνες του 4 ου Δημοτικού Σχολείου «Αριστοτέλης» και του συστεγαζόμενου Α΄ Γυμνασίου Μονάχου κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις γιατί τα παιδιά τους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολείο, όταν αυτά τα σχολεία στην Βαυαρία χρηματοδοτούνται από το Βαυαρικό κράτος όπου είναι μια συμφωνία που ανάγεται ακόμη από την εποχή του Όθωνα. Το πρώτο γυμνάσιο στο Μόναχο ήταν το 1814.

Η ελληνική κυβέρνηση που είναι; τι κάνει για αυτά τα ελληνόπουλα;

Το συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου εκπνέει τέλος Ιουλίου του 2025.

Η κυβέρνηση, βάσει των όρων του συμβολαίου, έπρεπε να έχει διαπραγματευτεί δύο χρόνια πριν!

Για ποιόν λόγο δεν εξασφαλίστηκε εγκαίρως ένα σχολικό κτήριο που καλύπτει τις ανάγκες ελληνόγλωσσης παιδείας στο Μόναχο;

Μήπως επειδή οι αλλογενείς της κυβέρνησης-εταιρείας ΑΕ με ΑΦΜ 0000931106 με την επωνυμία ”Ελληνική Δημοκρατία” του κράτους αδιαφορούν αν τα ελληνόπουλα θα έχουν ελληνική παιδεία ;;

Αρνούμενοι  προκλητικά να υπογράψουν ώστε να ανανεωθεί το συμβόλαιο που στην τελική δεν καταβάλουν καμία οικονομική ενίσχυση εφόσον το κράτος της Βαυαρίας το επιδοτεί εξολοκλήρου;

Το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων  σφυρίζει αδιάφορα παρά τις εκκλήσεις των παιδιών και γονέων.

Μάλλον δεν παίζει αρπαχτή εκεί; για αυτό..!

Καλούνται οι Έλληνες πολίτες να επαναπροσδιορίσουν την έως τώρα στάση και θέση τους απέναντι σε ένα πολιτικό προσωπικό που απαξιώνει Έλληνες πολίτες όπου και αν αυτοί βρίσκονται και διαβιούν.

Χούτου Θεολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *