«Πάμε κι όπου βγεί»

«Πάμε κι όπου βγεί»

Η Ελλάδα στον αυτόματο πιλότο, υποδηλώνει μια κατάσταση όπου η χώρα φαίνεται να λειτουργεί χωρίς σαφή κατεύθυνση και έλεγχο, κάτι που μπορεί να συνδεθεί με τα πρόσφατα περιστατικά στην ακτοπλοΐα.

Το περιστατικό του επιβατηγού οχηματαγωγού «Jumbo Jet» σημαίας Κύπρου και της μετακίνησης του ταχυπλόου προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Μυκόνου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τρεις αποσκευές επιβατών και ένα παιδικό καρότσι να πέσουν στη θάλασσα, όπου η μητέρα του δευτερόλεπτα πριν το συμβάν είχε πάρει το παιδί στην αγκαλιά της, σε άλλη περίπτωση μπορεί να είχε βρεθεί και το παιδί στην θάλασσα.

Σε λανθασμένη κίνηση απέδωσε ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού «Jumbo Jet» την μετακίνηση του. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το λιμενικό σώμα επισημαίνοντας ότι ο πλοίαρχος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα που αφορά «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς» και αφού απολογήθηκε, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, αφέθηκε ελεύθερος.

Στην συγκεκριμένη περἰπτωση, απο τύχη δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή όπως συνέβει πἐρυσι σε ένα άλλο σοκαριστικό και θλιβερό συμβάν στον Πειραιά που σόκαρε το πανελλήνιο και ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση και την ευθύνη του πληρώματος σε θέματα ασφάλειας, όπου ένας νεαρός επιβάτης βρέθηκε σε μια τραγική κατάσταση όταν ο καταπέλτης άρχισε να συρρέει από την προκυμαία την στιγμή που επιχειρούσε να ανέβει ξανά στην πλατφόρμα, αλλά άνδρες του πληρώματος τον έσπρωξαν έξω, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να βρεθεί μέσα στη δίνη των προπελών, όπου και πνίγηκε, ή όπως οι πυρκαγιές στη Ρόδο και η μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού.

Η επανάληψη τέτοιων περιστατικών εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την πολιτική που ασκείται από τους κρατούντες καθώς αυτή πλήττει την εικόνα της χώρας εντός κι εκτός των συνόρων.

Η απουσία της κρατικής μέριμνας και η ατιμωρησία από πλευράς δικαστικών αρχών δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και τους τουρίστες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές εκ βάθρων στον πολιτικό χώρο της Ελλάδος γεγονός που μόνον οι πολίτες μπορούν να κάνουν, εφόσον το πολιτικό κατεστημένο δεν φροντίζει να παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές και το εκπαιδευμένο προσωπικό σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Οικονομίας που είναι ο Τουρισμός. Το κράτος των Αθηνών δείχνει διαχρονικά την αδιαφορία του και την απαξίωσή του για την πολιτισμική εικόνα της χώρας καθώς ομοιάζει πλέον τριτοκοσμική.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της.

Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες προσωπικά την ευθύνη για να διασφαλίσουμε ότι η παγκοσμίως φημισμένη για την φιλοξενία της χώρα μας, με τούς φιλόξενους κατοίκους της, θα παραμείνει ένας ασφαλής και αξιόπιστος ονειρεμένος προορισμός για όλους τους ανθρώπους.

Η πολιτική κάθε χώρας είναι υπόθεση των ίδιων των πολιτών της. Κάθε απόφαση που εκτελείται απο το υπηρεσιακό προσωπικό- Κυβέρνηση πρέπει να φιλτράρεται από τους πολίτες και να διασφαλίζει πρωτίστως την ασφάλειά τους. Αυτό προϋποθέτει πολίτες ενεργούς που παίρνουν μέρος στα κοινά, ώστε να εκτελείται στην ακρίβεια η ίδια η Δημοκρατία η οποία διασφαλίζει την χρηστή διοίκηση.

Σπύρος Λευθεριώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *