Απόγονοι  Ελλήνων ή προσκυνημένοι ραγιάδες;                                                                                                                                                     

Απόγονοι  Ελλήνων ή προσκυνημένοι ραγιάδες;                                                                                                                                                     

Ως Ελληνισμός είμαστε υπέρ της ειρήνης σε όλη την ανθρωπότητα. Οι σχέσεις μας με τις γειτονικές λόγω εγγύτητας αλλά και τις υπόλοιπες χώρες οικοδομούνται  στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού για την ειρηνική  συνύπαρξη και ευημερία των ανθρώπων. Όσον άφορα όμως τις γειτονικές (συνορεύουσες) χώρες, στις σχέσεις αυτές υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες και επιδρούν αρνητικά.


Αυτό συμβαίνει όταν η μια χώρα διεκδικεί εδάφη  και περιουσιακά  στοιχεία της άλλης. Για να γίνω πιο σαφής θα έρθω στο φλέγον ζήτημα των διεκδικήσεων της Τουρκίας. Εδώ έχουμε το παράδοξο της Τουρκικής πλευράς που προσπαθεί να ερμηνεύσει με τον δικό της τρόπο τις διεθνείς συνθήκες διεκδικώντας από την Ελλάδα εδάφη ποτισμένα με αίμα Ελλήνων διαχρονικά.

Ίσως αυτό να μην ήταν τόσο μεγάλο θέμα εάν εντός Ελλάδος από την πλευρά του πολιτικού κόσμου και ειδικά από τα κόμματα που κυβέρνησαν, υπήρχε ένα αρραγές  μέτωπο απέναντι σε αυτήν την τουρκική προκλητικότητα.

Τουναντίον βλέπουμε ότι αρκετά στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων βγαίνουν ανοιχτά και υπερασπίζονται θα έλεγα τις τουρκικές διεκδικήσεις. Δεν θα αναφέρω παραδείγματα ή τοποθετήσεις, για την οικονομία του χώρου. Ο καθένας μπορεί να τα βρει και να τα ακούσει σε αρκετά κανάλια και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Η Τουρκία από την πλευρά της έχει αποθρασυνθεί έχοντας ουσιαστικά μια λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα εντός της Ελλάδος.

Με την τοποθέτηση  του γνωστού και μη εξαιρετέου Κώστα  Σημίτη που ως πρωθυπουργός ανεγνώρισε ότι υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο  στην διάσκεψη της Μαδρίτης το 1996.

Από τότε μέχρι και σήμερα, όλες  οι κυβερνήσεις  με την αδράνεια, την σιωπή  τους, ή με πράξεις ,δηλώσεις και κινήσεις επέτρεψαν στην Τουρκία  να διεκδικεί ολοένα και περισσότερα αγνοώντας την ύπαρξη μικρών και μεγάλων νησιών μας ακόμη και αυτής της ίδιας της Κρήτης ή και την πατρίδα μας στο σύνολο της ή μας απειλεί και με πόλεμο αν εφαρμόσουμε ακόμη και τα αυτονόητα ως χώρα δικαιώματα μας! Για να είμαστε δίκαιοι υπήρξαν  ορισμένες φραστικές τοποθετήσεις  από μερικούς πολιτικούς χωρίς όμως να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των απειλών, των διεκδικήσεων της απαξίωσης (Μητσοτάκης γιόκ) ξαναήρθε για δεύτερη φορά ο Τούρκος πρόεδρος στην Ελλάδα σε ένα διάστημα επτά ετών. Την πρώτη φορά συναντήθηκε με έναν πρωθυπουργό που δεν γνώριζε τι είναι η Λέσβος,τι είναι η Μυτιλήνη και αν η θάλασσα έχει σύνορα.! Ευτυχήσαμε να έχουμε και τέτοιο σαΐνι ως πρωθυπουργό! Στην πρόσφατη τώρα επίσκεψη του εξ ανατολών σουλτάνου είχαμε εξέλιξη στο φραστικό από το Μητσοτάκης γιόκ στο φίλε Κυριάκο και στο αγαπητέ  Ταγίπ! Την  φράση, σιγά τα σορόπια  καρντάσια, την ακούς από πολλούς  στην λεγόμενη πιάτσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς να υποχωρήσει ούτε μισό βήμα από τις παράλογες θέσεις του,  (βλέπε την λεγόμενη γαλάζια πατρίδα και την Θεσσαλονίκη της καρδιάς του) μίλησε πάλι για Τούρκους της Ελληνικής Θράκης αγνοώντας εσκεμμένα διεθνείς συνθήκες όπου αναφέρονται ως Έλληνες  πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Από την πλευρά του ο φίλος του Κυριάκος αντέδρασε με τέτοιον τρόπο και υποτίμησε την νοημοσύνη μας πάλι.

Ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, (θα έγραφα Έλλην Πρωθυπουργός αλλά δεν μου βγαίνει), η απάντηση του θα έπρεπε να είναι το  ΜΟΛΩΝ  ΛΑΒΕ όπως  ο βασιλεύς Λεωνίδας και όχι έλα να πάρεις ότι θέλεις! Γι’ αυτό μας προετοιμάζουν άλλωστε οι εντός των τοίχων Δούρειοι Ίπποι, χρόνια τώρα ως έμμισθα όργανα της Τουρκίας, οι οποίοι ήταν και σύμβουλοι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όλων ανεξαιρέτως που διετέλεσαν πρωθυπουργοί στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Θα μας πούνε ότι η Τουρκία μας κήρυξε τον πόλεμο αλλά τον χάσαμε κιόλας, μας είχε πει σε ομιλία του το 2017 ο κ. Αρτέμης Σώρρας γεγονός που βλέπουμε να συμβαίνει στις μέρες μας.

Πριν ακόμη κατακαθίσει η σκόνη από την επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου στην Αθήνα, βγήκε το μέχρι  πρότινος γεράκι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και τώρα υπουργός των εξωτερικών στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο του από το βήμα της λεγόμενης τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέφερε πάλι για Τούρκους της Θράκης και άφησε να εννοηθεί ότι αν σκύψουμε το κεφάλι και καθίσουμε ήσυχοι δεν θα μας χτυπήσουν. Τους καλόμαθε ο άλλος δυο μετρά μπόι που ονομάζεται υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδος με τους τεμενάδες του και ζητάνε και από εμάς τους Έλληνες το ίδιο. Είμαστε διατεθειμένοι συνέλληνες αδέλφια να υποστούμε τέτοια ταπείνωση;

Όσον άφορα τώρα το Κυπριακό ζήτημα γιατί και η Κύπρος Ελλάς είναι, γι’ αυτό  αναφέρθηκα άλλωστε για Ελληνισμό στην αρχή, έδωσαν οι τούρκοι ήδη την λύση μιλώντας για τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου.

Δημιούργησαν ένα κράτος έκτρωμα προερχόμενο από στρατιωτική εισβολή και κατοχή με την βοήθεια των αιωνίων συμμάχων μας Αμερικανών και Άγγλων γιατί  μόνοι τους και χωρίς την προδοσία με την απόσυρση της Ελληνικής μεραρχίας με απόφαση της κυβέρνησης των Αθηνών προετοιμάστηκε το έδαφος για να παιχτεί το κυπριακό δράμα στις πλάτες πάλι του Ελληνισμού. Αττίλας 1974. Και εδώ είχαμε για μια ακόμη φορά κάποιους στην Αθήνα που κάνανε πάλι τεμενάδες. Ξαναρωτώ λοιπόν, είμαστε διατεθειμένοι αδέλφια μου συνέλληνες να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο; Είμαστε πολλές χιλιάδες Ελλήνων  εντός και εκτός της Ελλάδος και λέμε ένα μεγάλο ΌΧΙ.

Σας θέλουμε μαζί μας για να είναι τόσο βροντερό όσο χρειάζεται για να καθαιρέσουμε αυτούς που απεργάζονται τον αφανισμό των Ελλήνων για να μετατρέψουν την Ελλάδα μας από χώρα σε χώρο παίζοντας τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό ενίοτε ως μαριονέτες κάποιου μεγάλου αφεντικού.

ΕΠΕΙΔΉ ο Πρωθυπουργός  οι Υπουργοί  και όλοι όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας στην Ελλάς δεν θα πρέπει να είναι  μόνον Ελληνικά ομιλούντες άλλα θα πρέπει πάντοτε να σκέφτονται και να δρουν υπέρ της Ελλάδος και του Ελληνισμού γενικότερα παντού στον πλανήτη μας όπου υπάρχουν συμφέροντα της πατρίδος μας και θίγονται από τον οποιονδήποτε όσο μεγάλος και δυνατός ας νομίζει ότι είναι.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον αν εμείς οι πολίτες αποκτήσουμε την Θεσμική δυνατότητα που απορρέει από την κυριαρχία μας καθιερώνοντας την αέναη συμμετοχή μας στα κοινά στον έλεγχο της εξουσίας στην ανάκληση της αμέσως όποτε χρειαστεί αλλά και στην άσκηση εξουσίας από εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Η συμμετοχή μας στην πολιτεία να χαρακτηρίζεται από το Άρχην και Άρχεσθαι!

Σαμαράς Χρήστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *