Ο καρκίνος στο αποκορύφωμά του. Γιατί; 

Ο καρκίνος στο αποκορύφωμά του. Γιατί; 

Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες ειδικά στο γαστρεντερικό. Αν αναλογισθούμε τι τρώμε καθημερινά και τι από αυτά που τρώμε βρίσκεται στην φυσιολογία του, θα δούμε ότι είναι ελάχιστες έως μηδαμινές οι τροφές που βρίσκονται στο πιάτο μας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας και κατ’ επέκταση οδηγούν στην βελτίωση της υγείας μας.


Στα περισσότερα τρόφιμα υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγής τους, στη μεγιστοποίηση της αντοχής τους σε δύσκολες καιρικές συνθήκες κ.α.. Κρέατα, φρούτα, λαχανικά και λοιπά που έχουν υποστεί μετάλλαξη και είναι γενετικά τροποποιημένα και βρίσκονται πλέον σε υβριδιακή κατάσταση, επομένως εκτός φυσιολογίας.

Γιατί να συμβαίνει όμως αυτό; Γιατί να βρίσκουν τέτοιου είδους λύσεις; Όλοι μιλάνε για υπερκατανάλωση και από την άλλη βλέπουμε τους κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια να κλείνουν τις φάρμες τους ο ένας μετά τον άλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες.

Από την μία λιγοστεύουν την πηγή και από την άλλη ψάχνουν τρόπους να λύσουνε τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές τους τις ενέργειες, βάζοντας στο πιάτο μας ακρίδες, τζιτζίκια, σκουλήκια, εργαστηριακά κρέατα, κοτόπουλα με ορμόνες, ψάρια βουτηγμένα στην φορμόλη, συσκευασμένες τροφές με ένα κάρο Ε και ένα σορό άλλα τέτοια πράγματα που μόνο τροφές δεν τα λες.

Με τέτοιου είδους διατροφικές συνήθειες, για να μπορέσεις να επιβιώσεις χρειάζεσαι μια σακούλα χάπια και άλλα τόσα εμβόλια που και αυτά έχουν τις δικές τους παρενέργειες. Ας θυμηθούμε την περίπτωση του Covid 19, που μετά το πέρας του ιού και ύστερα από τόσους θανάτους, βγήκε η γνωστή σε όλους μας εταιρεία (AstraZeneca)  και παραδέχθηκε ότι ποσοστό των εμβολίων, που έκαναν εκατομμύρια άνθρωποι, προκαλεί θρομβώσεις που οδηγούν ακόμη και στον θάνατο. Και αναρωτιέμαι πού θα πάει όλο αυτό….

Με τόσο εξασθενημένο ανοσοποιητικό πως να προκύψει η υγεία; Για άλλη μια φορά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας είναι ανύπαρκτος για την προφύλαξη των πολιτών από τέτοιου είδους ενέργειες. Ποιος οργανισμός υγείας; Για ποια υγεία μιλάμε;

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα λεγόμενα της κ. Ντόρας Ψαλτοπούλου, καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, η οποία σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο FM δήλωσε ότι “γενικά οι καρκίνοι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο ζωής μας και στο περιβάλλον. Αυτό όμως συμβαίνει όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, γιατί ένας επιβαρυντικός παράγοντας χρειάζεται πολλά χρόνια να δράσει για να οδηγήσει έναν οργανισμό σε καρκίνο. Παράδειγμα, αν κάποιος καπνίζει, μπορεί να οδηγηθεί σε πολλά είδη καρκίνου. Επίσης αν είναι παχύσαρκος, κάνει ανθυγιεινή διατροφή ή υπερκαταναλώνει αλκοόλ”.

Τελικά μόνο στην ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών βρίσκεται το κλειδί της ολοκλήρωσης (”επιτυχίας”) και αυτό αποτυπώνεται σε διάφορες νομικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς εκτελέσει σύσσωμες ομάδες ανθρώπων με κοινό στόχο και σκοπό, οι οποίες έχουν αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο εφόσον παίρνει έκταση, δεν μπορεί να αποσιωπηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην ένωσή μας. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ας το έχουμε αυτό στο μυαλό μας την ώρα που θα φτάσουμε στην κάλπη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και αυτή την φορά να επιλέξουμε με γνώμονα το πολιτικό παρελθόν των υποψηφίων Ευρωβουλευτών. Είναι καθήκον όλων μας αυτή τη φορά η ψήφος μας να αναδείξει Ευρωβουλευτές που θα νοιάζονται πραγματικά για την υγεία και ευημερία των πολιτών.

Παπαδόπουλος Σταύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *