Γιατί ΒΕΤΟ μόνο για τα Τέμπη και όχι για τα μνημόνια…

Γιατί ΒΕΤΟ μόνο για τα Τέμπη και όχι για τα μνημόνια…

Σε αυτό το άρθρο ταιριάζει απόλυτα το «όταν γνωρίζεις δεν πιστεύεις» και εν συντομία το άρθρο είναι αφιερωμένο σε μια απόλυτη εννοιολογική λέξη που φέρει τον κωδικό ΒΕΤΟ.  Η λέξη με την απόλυτη δύναμη και δυναμική  όταν τεθεί  σε λειτουργία , και για να μπούμε στο κλίμα, αναφέρθηκε η λέξη Βέτο όχι από έναν, αλλά από περισσότερους ευρωβουλευτές της ¨Ελλήνων Συνέλευσις¨ στις δημόσιες εμφανίσεις τους για τις ευρωεκλογές του 2024 στο θέμα που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρομαι στο δυστύχημα των Τεμπών οπού προς  ενθύμηση μας σκοτώθηκαν πάνω από 57 άνθρωποι.


Βέτο λοιπόν σημαίνει   (αντιτίθεμαι) χρησιμοποιείται ως  παρέμβαση για να σταματήσει μια διαδικασία ή άρνησή της, εφόσον μία χώρα ή ένας φορέας ή ένα άτομο έχει το δικαίωμα (ή το κύρος) από το νόμο (ή από θέση ισχύος . Το ΒΕΤΟ παρεμβάλλεται μόνο αρνητικά και συνήθως ασκείται εναντίον του δικαιώματος ενός άλλου ή Χώρας, επειδή είχε δικαίωμα βέτο, το άσκησε και πάγωσε π.χ. την εισδοχή της Ψ χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγους μήνες πριν τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη  η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εκτελούσε έλεγχο που σχετίζονταν με την εκτέλεση συμβάσεων για τα συστήματα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο και τηΣύμβαση 717, διώκοντας 23 πρόσωπα. Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, σε συνέντευξη της, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δήλωσε πως εάν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί τότε το δυστύχημα δεν θα συνέβαινε. «Μας μπλοκάρουν συνεχώς για να μην βρούμε την αλήθεια» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το δια ταύτα είναι ότι από την  ελληνική κυβέρνηση μέσω των δικαστικών αρχών, ασκήθηκε  το δικαίωμα του ΒΕΤΟ στο συγκεκριμένο θέμα, έναντι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το τονίζω ξανά και ξανά διότι, την λέξη Βέτο  πιστεύαμε γιατί δεν γνωρίζαμε ότι υφίσταται και ότι μπορεί να μπει σε ισχύ.  Τελικά, όταν χρειάστηκε, πολιτικά πρόσωπα να προστατευτούν από τις ποινικές ευθύνες  που φέρουν για το έγκλημα στα Τέμπη  είναι σε απόλυτη ισχύ από την ελληνική βουλή και το δικαστικό σώμα και εδώ ταιριάζει μια και μόνο ερώτηση χωρίς να θέλω να μειώσω το τραγικό γεγονός των Τεμπών γιατί οι κυβερνώντες και το δικαστικό σώμα δεν άσκησαν Βέτο στα μνημόνια δεν άσκησαν Βέτο σε ότι άδικο προήλθε και προέρχεται μέσα από της συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι διαχειριστές μας;  Πόσα γιατί γεννιούνται;

Έλληνα πολίτη ήρθε η ώρα,  αν έχεις αντιληφθεί τα όσα συμβαίνουν σε όλα τα πεδία και επίπεδα του βίου και της ζωής σου, να ασκήσεις το απόλυτο δικαίωμα του ΒΕΤΟ σου, για κάθε πολιτική που σε αποδυναμώνει, τόσο απλά μια λέξη με τεράστια δύναμη και δυναμική.  Ο δίκαιος καιρός είναι τώρα, οι ευρωεκλογές είναι μπροστά σου, άσκησε το Βέτο σου σε όλες τις διαχρονικές  πολιτικές των κομμάτων που σε οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο οικονομικό κοινωνικό πρόσθεσε και ότι άλλο θες διότι πλέον έχεις την εμπειρία με βάση την αποδεικτική διεργασία όλων αυτών που έχουν εκτελεστεί από της στείρες πολιτικές όλων αυτών των επαγγελματιών πολιτικών. Μην απέχεις, ψήφισε συνειδητά καθαρούς Έλληνες, ξέρεις ποιοι είναι, αν και εφόσον θέλεις την ζωή σου τα δίκαια και τα δικά σου πίσω.

Τώρα είναι η ώρα

Ο Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα ” Ελλήνων Σνέλευσις” κύριος Αρτέμης Σώρρας σχολιάζει το θέμα

Μπουζαλάκος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *