Χρυσό μετάλλιο η Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Χρυσό μετάλλιο η Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Ιστορική νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα.
Τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, παρ όλες τις δυσκολίες και τις στερήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον βίο τους προπονούνται σκληρά 8 ώρες, σε εγκαταστάσεις πολύ κατώτερες από αυτές άλλων χωρών.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού δεν είναι ο αθλητισμός καθώς η επιδότηση που παίρνουν σήμερα κάποιες από τις αθλήτριες της Εθνικής είναι μόνο 200 ευρώ ενώ οι προπονήτριες εργάζονται με εξάμηνη σύμβαση όπου οι απολαβές είναι πολύ μικρότερες από τα χρήματα που αποφέρουν άλλα επαγγέλματα.
Ένα μεγάλο Εύγε στα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης που μας κάνουν υπερήφανους με τις παγκόσμιες διακρίσεις τους και είναι πρότυπα ήθους, θέλησης και δύναμης και έχουν φέρει στην χώρα μας μέχρι σήμερα πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χρυσού στο Βελιγράδι με 270,1980 βαθμούς, ενώ τη 2η θέση πήρε η Ιταλία (254,7454.), την 3η η Μεγάλη Βρετανία (254,7354) και την 4η η Τουρκία (168,4081).

Η Εθνική ομάδα που έγραψε ιστορία στο Βελιγράδι αποτελείται από τις Μαρία Καραπαναγιώτου, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Εστέλλα Καραμανίδου, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Θάλεια Δαμπάλη και Άρτεμη Κουτράκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *