Aπομνημονεύματα Μέρκελ -ικής κρίσης…

Aπομνημονεύματα Μέρκελ -ικής κρίσης…

Χούτου Θεολογία

Με τίτλο « Ελευθερία: Αναμνήσεις 1954-2021», κυκλοφόρησαν της 26 Νοεμβρίου 2024 τα απομνημονεύματα της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Το βιβλίο εκδόθηκε σε 30 γλώσσες  (στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση ΄Εμυς Βαϊκούση).


Από το βιβλίο δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα όπου αφιερώνει  τουλάχιστον δύο κεφάλαια από τις 752 σελίδες, αναφερόμενη στις επαφές της με τους Έλληνες πρωθυπουργούς.

Η ίδια περιγράφει για τους πρώτους μήνες του 2010 ότι απευθύνθηκε στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, ο οποίος είχε μια άλλη αντίληψη για ότι συνέβαινε και ήταν απαθής.

Η κ. Μέρκελ παρουσιάζει στο βιβλίο της την δική της οπτική, για τα γεγονότα που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια. Επιχειρεί να εξηγήσει τις αποφάσεις της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο και προσπαθεί να πετάξει από πάνω της όλες τις ευθύνες  για το εγκληματικό σχέδιο ενός καλοστημένου παιχνιδιού, στατιστικών και πολιτικών πιέσεων κατά της Ελλάδος, οδηγώντας την στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών.

Αποκαλυπτική είναι επίσης η τοποθέτησή της για την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη υποστηρίζοντας ότι: 

«Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης. Η εξώθηση μιας χώρας να αποχωρήσει από την νομισματική ένωση θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Επιπλέον, από την στιγμή που μια χώρα αποχωρούσε, θα αυξανόταν η πίεση στην επόμενη. Επίσης, το ευρώ ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό νόμισμα και η Ελλάδα ήταν το λίκνο της δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την κ.Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα δεν ήταν απλώς μια υπόθεση δημοσιονομικής δυσλειτουργίας αλλά ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα για την σταθερότητα και την ενότητα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Αυτό που δεν αναφέρει η κ. Μέρκελ στο βιβλίο της είναι ότι, μια ελληνική αποχώρηση από την ευρωζώνη θα προκαλούσε ολοκληρωτικές καταστροφές για όλα τα κράτη Μέλη, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του ίδιου του ευρώ.

Η ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε ως Ευρωπαϊκή Κοινότητα άνθρακα και χάλυβα από το 1951, και όσες ονομασίες και αν αλλάξει ο σκοπός ήταν πάντα ένας: Η διαμόρφωση μιας κοινοπραξίας κάτω από έναν ενιαίο εμπορικό κώδικα με στόχο και σκοπό οι πολίτες και τα κράτη της Ευρώπης να μοιράζονται τα οφέλη και τα κέρδη.

Εν ολίγοις, η έναρξη της ΕΕ σηματοδοτήθηκε με ένα συμβόλαιο που υπογράφηκε τόσο από την χώρα μας όσο και από όλα τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν την κοινοπραξία της Ευρώπης.

Με αυτό το συμβόλαιο παραδώσαμε το εθνικό μας νόμισμα μαζί και όλον μας τον πλούτο για να εγγυηθούμε το ευρώ.

Άρα η ΕΕ, από την δημιουργία της, δεν ήταν παρά μια εταιρική σχέση μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών.

Είμαστε λοιπόν ισότιμοι εταίροι, δηλ. συνέταιροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΊΜΑΣΤE;;… ή μείναμε μόνο στα χαρτιά;;

Διότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίζεται όλα αυτά τα χρηματικά κεφάλαια που της αποδίδουμε, αλλά η Ελλάδα δεν έλαβε καμία ανταπόδοση. Το μόνο που έχουν επιφέρει στην χώρα μας, με την ανοχή και την συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων ήταν η δυνάστευση και η εξαθλίωση.

Χάσαμε και αυτά που είχαμε… γιατί έως και σήμερα δεν είχαμε ποτέ πολιτικούς για να θέσουν το ευρωπαϊκό συμβόλαιο σε ισχύ.

Αν θέλουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο του πλούτου μας, τον σεβασμό όλων των κρατών μελών και να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας, θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να ακυρώσουν ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο και να στραφούν σε έναν αμιγώς καθαρό ελληνικό πολιτικό χώρο που έχει την βούληση να προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας μεταρρυθμίζοντας συνολικά την πολιτική της Ευρώπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *