Οι ασυναρτησίες! της Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος για την κρίση στη Μέση Ανατολή…

Οι ασυναρτησίες! της Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος για την κρίση στη Μέση Ανατολή…

Αυτή η άποψη βγήκε από τα χείλη της Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος και συγκεκριμένα στο «Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας τα εξής:


«Διαβάζω πολλές αναλύσεις στις εφημερίδες ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Εγώ είμαι της αντίθετης άποψης ότι θα τον επηρεάσει θετικά. Διότι και η Τουρκία και η Ελλάδα ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τους διαφορετικούς στόχους, τις διαφορετικές κοσμοθεωρίες που μπορεί να έχουν, έχουν ένα κοινό συμφέρον: Δεν μπορούν να ζουν σε μια περιοχή η οποία εκρήγνυται και η έκρηξη αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή αφορά και τους δυο μας». «Με αυτή την έννοια,» σημείωσε χαρακτηριστικά, «είναι υποβοηθητικό των προσπαθειών των δυο κυβερνήσεων να πλεύσουν οι σχέσεις σε ήρεμα νερά»

Αλήθεια πώς γίνεται να ακούμε  ένα θεσμικό όργανο του Κράτους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας,  το οποίο μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση ενημέρωσης και από το Υπουργείο ‘Άμυνας αλλά και από τις Μυστικές Υπηρεσίες όπως και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο για τα εθνικά θέματα  να εκφράζει δημόσια  απόψεις που η ίδια διαμορφώνει διαβάζοντας αναλύσεις από εφημερίδες οι οποίες ως γνωστόν κατευθύνονται από συγκεκριμένες κομματοπολιτικές γραμμές, όταν την ίδια στιγμή η κ. Παπαδοπούλου ηγείται της Ελληνικής αντιπροσωπείας στις Ελληνο-Τουρκικές συνομιλίες;

Βέβαιον  είναι ότι ο λόγος της δεν είναι αφελής , ξέρει πολύ καλά τι λέει,  γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον στις δύο χώρες  και συγκεκριμένα κανένα συμφέρον για την Ελλάδα, αντιθέτως είναι σαν να συνομολογεί έμμεσα την συνολική ενδοτική τάση της Κυβέρνησης στις ορέξεις του Σουλτάνου.

Από την κρίση της Μέσης Ανατολής η μόνη  που επωφελείται είναι η Τουρκία και μάλιστα αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο  τον γεωστρατηγικό της ρόλο και τις επεκτατικές τις βλέψεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, όταν μάλιστα ο Ερντογάν, αναφερόμενος πρόσφατα στον” ιστορικό ρόλο” που καλείται να παίξει η Τουρκία απέναντι στην κρίση στην Γάζα, θυμήθηκε ότι στο μέγα τόξο των Οθωμανικών εδαφών περιελαμβάνετο και η… Θεσσαλονίκη!

Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο εχθρός της Ελλάδος είναι εντός και όχι εκτός συνόρων.

Η Ελλάδα ουσιαστικά δεν έχει εξωτερική πολιτική και πώς να έχει όταν δεν υπάρχει Υπουργείο εξωτερικών, όχι τώρα αλλά από την σύσταση και ίδρυση ακόμη του νεοελληνικού κράτους, όταν η Ελλαδα  πέρασε στην κατοχή των μεγάλων δυνάμεων που διαδέχτηκαν την από μακρά περίοδο 400 ετών Οθωμανική κατοχή.

Γι’ αυτό και το υποτιθέμενο Υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος διαχρονικά δεν κάνει χρήση καμίας  Διεθνούς Συνθήκης ούτε χρήση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της Ελλάδος  για να κόψει μαχαίρι κάθε επεκτατική βλέψη,  αλλά ακόμη και να ενώσει στον Εθνικό κορμό της Χώρας την ελληνικότατη γη της Ιωνίας που επάνω της βρίσκεται η των τελευταίων 100 χρόνων εταιρεία με το όνομα  Τουρκία.

Πως ξεκαθαρίζει όλο αυτό το ομιχλώδες τοπίο;

Με έναν και μοναδικό τρόπο. Να αντικατασταθεί ο δόλιος μηχανισμός που υπακούει στον όρο της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας δηλαδη όλα τα κόμματα της Βουλής μεγάλα και μικρά, τα οποία εκτελούν εντολές των μεγάλων δυνάμεων κατοχής που διοικούν την Ελλάδα αντί του προσώπου, δηλαδη αντί του Έθνους, , με έναν αμιγώς ελληνικό πολιτικό φορέα, με ελληνικό φρόνημα όπου  θα εκπροσωπεί το Έθνος, δηλαδή  τα συμφέροντα της Ελλάδος και των  Ελλήνων πολιτών, κάνοντας χρήση όλων των Διεθνών Συνθηκών και έλεγχο όλων των ετεροβαρών Συμφωνιών και Συμβάσεων που έχουν διαχρονικά υπογραφτεί, τα οποία το Έθνος μπορεί να ακυρώσει. 

Τόσο απλά μπορεί να λυθεί η πολυπλοκότητα πάρα πολλών ετών, που έχουν επιφέρει στην Ελλάδα και τους  Έλληνες όλες αυτές οι δωσίλογες ανθελληνικές κυβερνήσεις.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *