‘Ερχεται  ο Ερντογάν στην Αθήνα για τον καλύτερο μεζέ της  Μεσογείου

 ‘Ερχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα για τον καλύτερο μεζέ της Μεσογείου

Κυρ. Μητσοτάκης: «Λάβετε γνώση ότι διαφωνούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν στο ρόλο της Χαμάς, δεν σημαίνει ότι δε μπορούμε να τον υποδεχτούμε στην Αθήνα , όπως τον υποδέχεται εξάλλου και ο καγκελάριος Σόλτς στο Βερολίνο, για να επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα βήμα προόδου στην ΕλληνοΤουρκική προσέγγιση η οποία έχει ξεκινήσει ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες και η οποία έχει δώσει μέχρι στιγμής κάποια σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, το έχω πεί πολλές φορές πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και κυρίως στο Δίκαιο της θάλασσας και ακριβώς αυτήν την εεε… πρόοδο θα επιχειρήσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε μέσα από την πίσκεψη του πρέδρου Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.»

Το Δίκαιο της Θάλασσας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ;;;

Screenrecorder-2023-11-16-23-42-42-7420

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης όντας ανίσχυρος και αναρμόδιος να αποφασίσει οτιδήποτε υπέρ ή κατα των συμφερόντων της χώρας και για λόγους καθαρά επιοινωνιακής πολιτικής προέβη σε βαριές δηλώσεις που ουδεμίαν σχέση έχουν με έναν πραγματικό ηγέτη που ηγείται ενός Κυρίαρχου Κράτους εφόσον η Ελλάδα έχει απωλέσει αυτη την ιδιότητα και μάλιστα αμετάλητα και άνευ όρων με την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν το 2010.

Οι μαριονέτες Ερντογάν και Μητσοτάκης σε ένα θεατράλε υποδυόμενοι τους ρόλους τους εκτελούν αυτά που μαθαίνουν από το πρόγραμμένο σενάριο.

Άλλωστε με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την επεκτατική πολιτική του κατά της ελληνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον κυρίαρχο ρόλο της Αγγλίας στον βασικότερο παίχτη της περριοχής την Κύπρο. Αυτό που δρομολογείται στις μέρες μας έχει τις ρίζες του από παλιά.

Ας δούμε τι έγινε αυτούς τους μήνες που έγιναν πολλά σημαντικά βήματα προόδου όπως ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο Ερντογάν μιλά για εδραίωση της «Γαλάζιας Πατρίδας», όπως έχει δεσμευθεί πριν από τις εκλογές, θέλει να τη στηρίζει στην πρότασή του για «πολυμερή διάσκεψη» με τις χώρες της Αν. Μεσογείου, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Λιβύη και Κύπρος. Μέσω αυτής της πρότασης, την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ  (αλλά θέλουν να «βγάλουν μπροστά» τον Γερμανό καγκελάριο Σότς) και η οποία αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το φθινόπωρο. Επίσης το πρώτο για την Τουρκία , είναι η  πρόταση της για αναδιάταξη του FIR Αθηνών – Κωνσταντινούπολης, με το αιτιολογικό ότι η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικώς τις περιοχικές αποφάσεις ΙCΑΟ του 1950, 1952 και 1958, διότι παρανόμως και μονομερώς έχει δημιουργήσει σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας. Με βάση το παγκοσμίου χρήσης επίσημο αεροπορικό εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ για την περιοχή Ερευνας και Διάσωσης του ΙCΑΟ, το 1982, η Ελλάδα υποστηρίζει ότι «το FIR Αθηνών από ‘Εβρο μέχρι Μεγίστη οριοθετείται από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας και τα Ανατολικά της Ελλάδος».

Από την ελληνική πλευρά ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας σιγοντάρει τις θέσεις της Τουρκίας και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος, εφόσον κατά την προεκλογική περίοδο είχε αρκετές φορές υπαινιχθεί ότι μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει έτοιμες προτάσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς τη νέα κυβέρνηση  οι οποίες αφορούν αυξομείωση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο (6, 10 ή 12 ν.μ.), η οποία συνεπάγεται και ανάλογη «προσαρμογή» του ελληνικού εναερίου χώρου, που δεν θα παραμείνει ακατέβατα στα 10 ν.μ.

Οποιαδήποτε, όμως, αυξομείωση του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο αυτομάτως συνεπάγεται και μετατόπιση του FIR Αθηνών/Κωνσταντινούπολης ΔΥΤΙΚΑ στο Αιγαίο, δεδομένου ότι η Τουρκία θα έχει την ευκαιρία να ορίσει τα νέα τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο (υπενθυμίζεται, όπως αναλυτικώς έχει αναφέρει η «κυριακάτικη δημοκρατία», ότι η Τουρκία το 1982 με τον νόμο 2674 κατήργησε τον προηγούμενο νόμο 476 για τα 6 ν.μ. τουρκικά χωρικά ύδατα, καταργώντας και την αμοιβαιότητα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας καθώς και τη μέση γραμμή για τα θαλάσσια σύνορα, και εφαρμόζει την αρχή της επιείκειας). πηγή NewsBrake

Ο ορισμός των νέων τουρκικών χωρικών υδάτων και η αναδιάταξη του FIR Αθηνών/Κωνσταντινούπολης ΔΥΤΙΚΑ στο Αιγαίο αποτελούν την τελική πράξη της κατοχύρωσης της Τουρκίας μέσα στο Αιγαίο, αφού προηγουμένως διασφαλίσει η Αγκυρα ότι οι ελληνικές βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν λαμβάνονται υπόψη επειδή είναι αδέσποτες, χωρίς ιδιοκτησιακό καθεστώς, κάτι που μάχεται να κατοχυρώσει τώρα.

Αυτά τα σημαντικά βήματα του Κυρ. Μητσοτάκη και του επιτελικού του κράτους έγιναν αυτούς τους μήνες κ.α. που θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε σε επόμενα άρθρα για την πρόοδο εν τέλει της Τουρκίας και σαφέστατα όχι της Ελλάδας.

Μήπως το ΥΠΕΞ της χώρας μας είναι ήδη τουρκικό;;;

Το Δίκαιο της Θάλασσας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ;;;

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ( ΜΕΡΟΣ 9ο ): ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Screenrecorder-2023-11-16-23-32-52-677-2

Στο τέλος της ημέρας οι τελικοί αποδέκτες κάθε πράξης πάντα είναι οι Έλληνες πολίτες, άρα αυτοί θα πρέπει να είναι οι κυρίαρχοι στις αποφάσεις των Εθνικών ζητημάτων.

Οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί πρέπει να διορθώσουν την πολιτική στρεβλότητα που επικρατεί στην Ελλάδα γιατί μόνον αυτοί μπορούν να το κάνουν, και στοχεύοντας όλοι μαζί προς αυτόν τον σκοπό θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *