WΕF Davos: Παγκόσμια Οικονομική Ξεματιάστρα στο Forum για να πάει καλά η Ατζέντα!

WΕF Davos: Παγκόσμια Οικονομική Ξεματιάστρα στο Forum για να πάει καλά η Ατζέντα!

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας έγινε γνωστό από τα συνέδρια που γίνονται εκεί κάθε χρόνο με συμμετοχή πολιτικών, οικονομικών παραγόντων, ανθρώπων του βιομηχανικού κλάδου, φαρμακοβιομηχανίας και πολλοί άλλοι.


Ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός το 1971 από τον Κλάους Σβάμπ, έναν Γερμανό μηχανικό  και οικονομολόγο. Το 1987 μετονομάστηκε σε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Κάθε χρόνο λοιπόν καλούνται εκεί όλοι αυτοί οι παράγοντες για να συζητήσουν οικονομικά, πολιτικά, υγειονομικά, βιομηχανικά και άλλα θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα.

Τίποτε το μεμπτό ως εδώ, αλλά λογικά σκεπτόμενοι θα δούμε το θέμα και από άλλη οπτική γωνία.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Σβάμπ σε συνεντεύξεις, έχει τοποθετήσει ή έχουν εισχωρήσει, δικοί του άνθρωποι σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις και ακολουθούν δικές του οδηγίες και το πρόγραμμα που αυτός με την ίδρυση αυτού του οργανισμού επιχειρεί να επιβάλει την νέα τάξη πραγμάτων στην οποία νέα τάξη τα πράγματα θα είμαστε εμείς οι άνθρωποι, όπως πολλές φορές αφήνουν να εννοηθεί αυτός και οι συνεργάτες του.

Αυτοί οι συνεργάτες του κατά περίεργη σύμπτωση είναι όλοι εφοδιασμένοι με διπλωματικά διαβατήρια αν και είναι υπάλληλοι ενός κατά τα άλλα ιδιωτικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού!

Βραβεύει προέδρους  κρατών, πρωθυπουργούς και πολιτικά πρόσωπα της αρεσκείας του χωρίς να είναι ξεκάθαρο για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό. Τι έχουν προσφέρει οι βραβευμένοι και σε ποιον, για να αξίζουν αυτήν την βράβευση. Αν εξυπηρετούν συμφέροντα των πολιτών, έχει καλώς. Εάν όχι, τότε θεωρείται ύποπτο όλο αυτό που συμβαίνει.

Εμείς ως Έλληνες απαιτούμε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος να μας πει για ποιον λόγο βραβεύτηκε από τον Κλάους Σβάμπ.

Ο ίδιος έχει βραβευθεί από πάρα πολλές χώρες με κάτι μεγαλόσταυρους κάποιου σωτήρος και κάτι παράσημα πιθανόν για κάποιες υπηρεσίες που γνωρίζουν ίσως αυτοί που τον βράβευσαν.

Έχει δε άμεση πρόσβαση με ένα τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε προεδρικό μέγαρο, πρωθυπουργικό γραφείο ακόμη και σε βασιλικά λεγόμενα ανάκτορα, αφού στον οργανισμό του μετέχουν και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Πρόσφατο παράδειγμα της επιρροής αυτού του ανθρώπου είναι η φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στο γραφείο του, χωρίς να φαίνεται κοντά του στα δυο τουλάχιστον μέτρα κάποιος άλλος, με μάσκα και με το πιο πρόσφατο βιβλίο του Σβάμπ, COVID 19 η Πανδημία  σε περίοπτη θέση επιδεικτικά. Εμένα με προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό. Ελπίζω και όλους εσάς.

Παρεμπιπτόντως όσοι μετέχουν και φέτος στο Παγκόσμιο αυτό Φόρουμ, πριν την είσοδο τους στο συνεδριακό κέντρο, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε PCR τεστ για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον « θανατηφόρο ιό».

Ένας από τους στενούς συνεργάτες του Κλάους Σβάμπ είναι κάποιος Γιουβάλ Χαράρι.

Γεννημένος στην Χάιφα του Ισραήλ. Απορίας άξιο είναι το ότι, συγκεκριμένης καταγωγής άνθρωποι παρουσιάζονται από όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως ως ειδήμονες και διάνοιες  σε ότι κάνουν και ότι πουν. Πάντα όμως με έναν μονόλογο πάνω σε μια σκηνή, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί μια αυθόρμητη ερώτηση από έναν από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Ή έστω για τους τύπους που λέμε, μια αντιπαράθεση, μια άλλη άποψη η τοποθέτηση για να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να βγάλει ο ακροατής τα δικά του συμπεράσματα.

Θα πρέπει λέει να ελέγξουμε το μυαλό των ανθρώπων, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε  θέλει να μας πει με άλλα λόγια. Δεν χρειαζόμαστε τόσους πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη και θα πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός. Μιλάει για εξόντωση, μείωση πληθυσμού, και από κάτω στο ακροατήριο, οι αντιπρόσωποι των πολιτών, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί και τόσοι άλλοι, ακούνε τα λεγόμενα του τύπου αυτού και δεν αρθρώνουν ούτε λέξη.

Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί παρευρίσκονται εκεί για να βρούνε τις ενδεδειγμένες λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας.

Θα έλεγε κάνεις ότι τους έχει απαγορευτεί να πάρουν θέση επειδή οι μονόλογοι αυτοί, από τους συγκεκριμένους αυτούς ομιλητές, είναι ένα είδος οδηγιών του μεγάλου αφεντικού, προς τους εντολοδόχους διαχειριστές της εκάστοτε εξουσίας για το πως θα εκτελέσουν το έργο της νέας αυτής των πραγμάτων τάξης και μαζί με το έργο και τους ίδιους τους ανθρώπους ως πράγματα πλέον.

Πρέπει λένε, να καταπολεμήσουν και την παραπληροφόρηση γιατί είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή πάνω απ΄ όλα, εκτός από τα καιρικά φαινόμενα.

Θέλουν δηλαδή να ακούμε και να βλέπουμε μόνο ότι μας επιτρέπουν αυτοί. Με λίγα λόγια θέλουν να αποφασίζουν αν θα ζήσουμε, πόσο θα ζήσουμε, πότε θα πεθάνουμε και πως θα πεθάνουμε.

Έχουμε και την πλειοψηφία των διαβασμένων, των λεγομένων  ακαδημαϊκών, χωμένους μέσα στα καβούκια τους με καλολαδομένο το έντερο τους, να μην παίρνουν θέση ως όφειλαν πραγματικά.

Ευτυχώς υπάρχει μια μειοψηφία από αυτούς και σώζει λίγο τα προσχήματα θα έλεγα.

Θα μπορούσα να παραθέτω συνεχώς επιχειρήματα και αντιπαραθέσεις γιατί με κάθε λέξη που αρθρώνουν αυτοί οι τύποι μας δίνουν αυτήν την δυνατότητα αρκεί να μπούμε στην διαδικασία του φιλτραρίσματος της πληροφορίας και της λογικής ανάλυσης των λεγομένων τους.

Επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε όταν μας ανακοινώσουν τα αποτελέσματα αυτού ή και άλλων παρομοίων συσκέψεων και συνεδριάσεων και να θυμάστε πάντα, όσοι δεν σκέπτονται συσκέπτονται.

Θα πρέπει τέλος όλοι αυτοί να αισθάνονται την ανάσα μας στον σβέρκο τους, να ξέρουν ότι παρακολουθούμε κάθε τους κίνηση έτοιμοι πάντα να επέμβουμε υπέρ των δίκαιων μας, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο λόγος της ύπαρξης μας σε μια κοινωνία που πρέπει να έχει ως κέντρο τον άνθρωπο και την διαβίωση και όχι την επιβίωση του.

ΥΓ. Δεν χρησιμοποιώ την λέξη “κύριος” στα κείμενα μου επειδή ως ελεύθερος άνθρωπος δεν έχω κανέναν κύριο  και δεν επιτρέπω σε κανέναν να ασκεί κυριότητα επάνω μου. Είναι θέμα αρχής και δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανέναν.

Σαμαράς Χρήστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *