Με δόλιες πολιτικές εκατομμύρια οι άστεγοι παγκοσμίως

Με δόλιες πολιτικές εκατομμύρια οι άστεγοι παγκοσμίως

Σύμφωνα με την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100 εκατομμύρια άστεγοι παγκοσμίως (οι καταγραμμένοι).


Η έλλειψη στέγης και ο αποκλεισμός από τη στέγαση αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει μόνιμης λύσης.

Έχουμε και την κρίση του COVID-19 που οδήγησε σε αύξηση των ανέργων και τους καθιστά ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενους από την κοινωνική προστασία.

Η αξιοπρεπής στέγαση και η εργασία είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούν οι άνθρωποι να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές πόλεις με εξαιρετικά υψηλό πληθυσμό αστέγων, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στον δρόμο όπως:

Μανίλα, Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με το Homeless International, περίπου 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με την αναφορά της κυβέρνησης, το 1,2 εκατομμύρια είναι παιδιά που ζουν είτε ως μικροπωλητές, είτε ζητιανεύοντας στους δρόμους. Οι 70 χιλιάδες εξ αυτών βρίσκονται μόνο στο μετρό της Μανίλα.

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Από το 2013, ο αριθμός των αστέγων που κοιμούνται κάθε βράδυ σε ειδικούς χώρους της πόλης ήταν ήδη 60 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 22 χιλιάδες είναι παιδιά. Η κρίση αυτή οφείλεται στην έλλειψη παροχής βοήθειας από τις τοπικές αρχές προς τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα.

Το περιβόητο και λαμπερό L.A. εκτός από τους αστέρες του κινηματογράφου, «φιλοξενεί» και πλήθος αστέγων, οι οποίοι υπολογίζονται κοντά στις 58 χιλιάδες. Ο αριθμός αυτός το καθιστά 2η πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών με τους περισσότερους άστεγους, μετά τη Νέα Υόρκη.

Μόσχα, Ρωσία

Υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια άστεγοι άνθρωποι στη Ρωσία και από αυτούς το 1 εκατομμύριο είναι παιδιά.

Μεξικό

Το 40% του συνολικού πληθυσμού του Μεξικού ζει στη φτώχια και σύμφωνα με μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ο αριθμός των ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 15 και 30 χιλιάδες.

Τζακάρτα, Ινδονησία

Σύμφωνα με απογραφή του 2000, πάνω από 28 χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι στη Τζακάρτα. Λόγω, όμως των μεγάλων καταστροφών από πλημμύρες και θύελλες, ο άστεγος πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς.

Μουμπάι της Ινδίας, με 25 χιλιάδες ανθρώπους να κοιμούνται στους δρόμους κάθε βράδυ.

Μπουένος Άιρες της Αργεντινής με 15 χιλιάδες αστέγους στους δρόμους.

Η Βουδαπέστη με 10 χιλιάδες άστεγους ανθρώπους .

Το Σάο Πάολο της Βραζιλίας με τους άστεγους να φτάνουν τις 10 χιλιάδες.

Αθήνα με περίπου 9-10 χιλιάδες άστεγους.

Μέλη της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούν τα κράτη-μέλη της Ένωσης να λάβουν μέτρα για την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2030.

Προφανώς αναφέρεται στους στόχους της Ατζέντα 2030.

Το προσχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ, η επιτροπή Αναφορών (PETI) εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κατάσταση περισσότερων από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίων άστεγων

Εφόσον ανησυχούν τόσο πολύ για τους άστεγους γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά από κανέναν τους για τα παγκόσμια ταμεία που όλες οι χώρες έχουν στην Παγκόσμια Τράπεζα και είναι τόσα πολλά τα κεφάλαια για κάθε μία από αυτές,  που με ένα άρτια δομημένο  project ανθρωπιστικής βοήθειας μπορούν να εξαλείψουν την φτώχεια και την ανέχεια άμεσα γεγονός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ύπαρξης αστέγων.

Αυτή η κοροϊδία πρέπει να λάβει τέλος.

Όλα τα κράτη έχουν την υποχρέωση να παρέχουν τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση των ανθρώπων.

Βλέπουμε όμως τα σημερινά καθεστώτα των κυβερνήσεων χρησιμοποιώντας ίδιες δόλιες πολιτικές να εξαθλιώνουν και να σκοτώνουν τους ανθρώπους.

Μήπως ο άνθρωπος πρέπει να γίνει ενεργός πολίτης στα κοινά για να πάρει τα δίκαιά του και να μην επιτρέπει κυβερνητικές  μαριονέτες διορισμένους από κάποιες σκιές να αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς;

Μήπως πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι αυτοί παράγουν τον πλούτο και αυτός ο πλούτος και η αφθονία τους ανήκει;

Δεν πρέπει να επιτρέπουν να τους κλέβουν τον πλούτο τους και την αφθονία τους ένα μικρό ποσοστό ”ανθρώπων-οικογενειοκρατών” που λειτουργούν ως παράσιτα επάνω στον πλανήτη μας.

Άνθρωπε ΕΣΥ πρέπει να σηκωθείς να ενεργοποιηθείς και να ενωθείς με τα αδέλφια σου για να διαχειριστείς ΕΣΥ τον Πλούτο σου τα Δίκαια σου και τα Δικά σου, νέμοντας τα του οίκου σου, που ΟΙΚΟΣ σου είναι όλος ο Πλανήτης. 


Χούτου Θεολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *