Παγκόσμιο σοκ: Σοκάρουν  αποστεωμένα παιδιά στην Γάζα.

Παγκόσμιο σοκ: Σοκάρουν  αποστεωμένα παιδιά στην Γάζα.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη Γάζα. Παιδιά πεθαίνουν από πείνα και αφυδάτωση.

Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από την αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τον μαζικό εκτοπισμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Οι τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν οδηγήσει σε αυτό που τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως ακραία επισιτιστική κρίση.


Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ, παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και την αφυδάτωση.

Για «ζοφερά ευρήματα» μιλάει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τις πρώτες επισκέψεις του σε νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα. Τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Και ενώ η επισιτιστική κρίση επιδεινώνεται, το Ισραήλ απαιτεί τη διάλυση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ότι 450 μέλη της Χαμάς εργάζονται σε αυτήν.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ έχει διακόψει τις παραδόσεις τροφίμων στην αποκομμένη βόρεια Γάζα, ενώ η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει με το σταγονόμετρο στον παλαιστινιακό θύλακα εν γένει. Ο ΟΗΕ ζητά να εξασφαλισθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, χωρίς όμως, κάτι τέτοιο να καθίσταται δυνατό, την ώρα που η Παλαιστίνη βιώνει ανθρωπιστική καταστροφή.

Κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας , 20.674 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ οι τραυματίες είναι σχεδόν 55.000.

Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Λωρίδα της Γάζας αν δεν «αποστρατιωτικοποιηθεί» και «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία», έχει δηλώσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Κατά την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης διατεθειμένος να ενθαρρύνει την εθελοντική μετανάστευση των Παλαιστινίων εκτός της Λωρίδας της Γάζας. Το «πρόβλημα», είπε σε κοινοβουλευτικούς του κόμματός του, του Λικούντ, «δεν είναι αν πρέπει να επιτρέψουμε την έξοδο, αλλά αν θα βρεθεί χώρα διατεθειμένη να απορροφήσει» τον πληθυσμό που θα φύγει, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Haaretz. Οι Παλαιστίνιοι «αρνούνται να απελαθούν και να εκτοπιστούν», δεν πρόκειται να δεχθούν «την εξορία» και «δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να παραμείνουν στη γη μας», τόνισε σε ανακοίνωσή του σε εξοργισμένο τόνο.

Απέλαση; Εξορία; από που;; από την γη των προγόνων τους;;;

Το όνομα της χώρας δεν είναι Παλαιστίνη;;

Ο ΟΗΕ που είναι;;

Η ιστορία καταγράφει.

1881: Η πρώτη μαζική μετανάστευση εβραίων στους Αγίους Τόπους, κυρίως από τη Ρωσία και την Υεμένη.

1896: Δημοσιεύεται το «Der Judenstaat» («Το κράτος των Εβραίων»), η «βίβλος» του σιωνισμού, από τον βιεννέζο δημοσιογράφο Τέοντορ Χερτζλ.

1897: Γίνεται το πρώτο Σιωνιστικό Κογκρέσο στη Βασιλεία.

1916: Υπογράφεται η αγγλογαλλική συμφωνία Σάικς – Πικό, προσχέδιο «μοιράσματος» της πετρελαιοφόρου Μέσης Ανατολής σε ζώνες επιρροής.

1917: Ενώ οι Άραβες νικούν τους Οθωμανούς και ονειρεύονται ανεξαρτησία, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Άρθουρ Μπάλφουρ, υπογράφει τη διακήρυξη που φέρει τ’ όνομά του, και υπόσχεται στους σιωνιστές μια πατρίδα στην Παλαιστίνη. Παρ’ όλ’ αυτά, τον επόμενο χρόνο η Αγγλία καταλαμβάνει την περιοχή.

1929: Η συνεχής έλευση Εβραίων αλλοιώνει τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της χώρας.

1947: Αποφασίζεται από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης (Εβραϊκό Κράτος 55%, Παλαιστινιακό Κράτος 43%, Ιερουσαλήμ διεθνής πόλη). Οι Άραβες αρνούνται και καθώς στρατεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς, ο Μπεν Γκουριόν κηρύσσει την ανεξαρτησία του Ισραήλ το 1948. Ακολουθεί ο πρώτος αραβο-ισραηλινός πόλεμος,

Μια σειρά πραγματικών γεγονότων που έχουν ως αποτέλεσμα την αρπαγή της χώρας και μια συνεχή γενοκτονία  των Παλαιστινίων.

Εδώ γεννιέται το ερώτημα. Ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πόσο άμοιροι των ευθυνών είμαστε όλοι εμείς που παρακολουθούμε άπραγοι να δολοφονούνται οι άνθρωποι;

Θα εξακολουθούμε να παραμένουμε αδρανείς συμμετέχοντας σε αυτό το τεράστιο άδικο;;

Ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς

Χούτου Θεολογία   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *