ΕΕ: Βάλλεται η  «ελευθερία» του Τύπου στην Ελλάδα!

ΕΕ: Βάλλεται η  «ελευθερία» του Τύπου στην Ελλάδα!

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ κ. Ντιντιέ Ρέιντερς έκανε λόγο για μη διαφανείς διαδικασίες όσον αφορά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα.


Παρότι όπως ανέφερε, η κυβέρνηση  έχει κάνει βήματα για την καλύτερη διαφάνεια υιοθετώντας τον ευρωπαϊκό κανονισμό καθώς νομοθέτησε το μητρώο των  έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, εξακολουθεί να υπάρχει το φαινόμενο της επιλεξιμότητας συγκεκριμένων επιχειρήσεων σε δικαίωμα διαφημίσεων και υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα, με διορισμένους επικεφαλής των επιτροπών αυτών απευθείας από την κυβέρνηση, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για την πολιτική επιρροή που ασκείται στα μέσα.

Αυτό σημαίνει  με απλά λόγια την  έλλειψη πολυφωνίας και ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης όπως και την αυθαίρετη χρήση εξουσίας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν είναι μόνον ένα πλήγμα στο κράτος δικαίου αλλά η διαρκής κατάλυση του υπό άλλη μορφή, καθώς είναι μία  από τις πάμπολλες παθογένειες  που παραβιάζουν το κράτος Δικαίου και  τις ανθρώπινες ελευθερίες των Ελλήνων.

Σε αυτή τη νοσηρή πολιτική πραγματικότητα, αλλά και του συνεχούς διασυρμού της χώρας που βιώνει ο Ελληνικός λαός διαχρονικά δεν είναι μόνο η Ν.Δ,  έχουμε και τους Έλληνες ευρωβουλευτές άλλων κομματικών συνδυασμών να αναφέρονται με αξιοθρήνητο τρόπο, εντός του ευρωκοινοβουλίου, σε αυτό το καυτό θέμα καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική λες και  αυτοί δεν είναι μέρος της γενικής πολιτικής της Ελλάδος.

Θα θέσουμε δύο δείγματα ενδεικτικά, ούτως ή άλλως  αντιπροσωπεύουν την γενική πολιτική κατάσταση.  

Ακούμε τον κ. Φράγκο Εμμανουήλ εκπρόσωπο της  Ελληνικής Λύσης να λέει στο ΕΚ για την χώρα που ως πολιτικός και ο ίδιος και το κόμμα του με Πρόεδρο τον κ. Βελόπουλο είναι μέρος των πολιτικών αποφάσεων, ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει η Κολομβία της Ευρώπης. Αναφέρεται δε στα ελεγχόμενα συστημικά μέσα από επιχειρηματίες που ευεργετούν, ξεχνώντας προσωρινά ότι το κόμμα του έχει άπειρες ώρες τηλεοπτικού χρόνου και ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος που τον ανέδειξε ο κ. Βελόπουλος είναι μια κοινή τηλεπερσόνα της ελληνικής τηλεόρασης με δικό του κανάλι στις ελληνικές συχνότητες και να παραπονιέται ο κ. Φράγκος ότι δεν έχει τηλεοπτικό χρόνο η Ελληνική λύση γιατί τον τρώει σχεδόν όλο το κυβερνών κόμμα και ότι οι επιχειρηματίες ευργετούνται και μάλιστα πολύ συγκεκριμένοι.

Λογικό δεν είναι να ευεργετούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, από το σύνολο των  πολιτικών αποφάσεων των Βουλευτών της ελληνικής Βουλής εφόσον είναι οι ευεργέτες τους αυτοί που τους στηρίζουν; Μα! κ. Φράγκο είναι ηλίου φαεινότερο.

Ενημερωτικά: (Οι Φράγκοι (λατινική γλώσσα: Franci ή gens Francorum) ήταν ένα σύνολο γερμανικών φύλων, το όνομα του οποίου αναφέρεται για πρώτη φορά σε ρωμαϊκές πηγές του 3ου αιώνα)

Ακούμε τον κ. Αρβανίτη Κώστα πρώην δημοσιογράφο στην ΕΡΤ όταν ακόμη ήταν κρατικό κανάλι και την ώρα που απολύθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι επι πρωθυπουργίας Τσίπρα οποίος μεταπήδησε στον Σύριζα, να μιλάει για τα σκάνδαλα της Ν.Δ όπως: Υπόθεση της δολοφονίας Καραιβάζ που εδώ και δύο χρόνια ενώ έχουν συλληφθεί δυο ύποπτοι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση της εξέλιξης της υπόθεσης. Για το ηλεκτρονικό πρόγράμμα παρακολουθήσεων  Predator που παρακολουθούσε 3.000 πρόσωπα, αναμεσά τους και πολιτικούς πρώτης γραμμής και ευρωβουλευτές.

Θέλοντας ίσως να γίνει αντιληπτό ότι όλοι είναι ευάλωτοι στο ξεσκέπασμα υποθέσεων και επικείμενοι σε εκβιαστικές τακτικές;

Σαφώς δεν είμαστε σύμφωνοι σε κανενός είδους παρακολουθήσεις.

Από την βουλευτική του θέση πλέον και έχοντας αποκτήσει ασυλία, μιλά για 107 προσλήψεις στο ΕΣΡ με αδιαφανείς λίστες και σε μια βιομηχανία slapps δηλαδή πρακτικά, αγωγές και μηνύσεις κατά ανθρώπων. Και όλα αυτά μας λέει ο κ. Αρβανίτης έχουν ταυτότητα Μητσοτάκη ξεχνώντας ότι ο ίδιος ανήκει στο κόμμα με τους άνω των 101 Νεκρούς συμπολίτες μας που κάηκαν ζωντανοί στο Μάτι και δεν υπάρχουν καταδίκες των πολιτικών δολοφόνων του Σύριζα ή την  μεγαλύτερη προδοσία κατά της Ελλάδος όταν παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας τα κληρονομικά δίκαια και δικαιώματα του Έθνους των Ελλήνων δίνοντας το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους κάνοντας τους μακεδόνες, κάτι που είναι ιστορικά ανήκουστο.

Ενημερωτικά (Οι Αρβανίτες κατάγονταν από πληθυσμούς οι οποίοι μετακινήθηκαν στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα από τη περιοχή των Αρβάνων) Κατά τον 14ο αιώνα, κατέφθασαν στον Ελλαδικό χώρο διάφοροι Αρβανίτες φεουδάρχες και φύλαρχοι µε τους στρατούς τους, όπως οι Σπάτα  οι Λιόσα  και Αρβανίτες  «Στρατιάν αξιόλογον εκ τε Φράγκων και Βουλγάρων, Ρωμαίων τε και Αρβανιτών)φέρεται για πρώτη φορά σε ρωμαϊκές πηγές του 3ου αιώνα)

Και άλλοι ευρωβουλευτές, όλων αυτών των κομματικών παρατάξεων που εδράζονται στην Ελλάδα οποίοι είναι παρά της τάξης το λέει και η ίδια η λέξη, όλοι τους φορείς ενός απάνθρωπου χαοτικού κατεστημένου. Παίζοντας ξανά τον βρώμικο ρόλο της  παραπλάνησης των Ελλήνων ψηφοφόρων όλοι ενάντια στον κακό Μητσοτάκη που μάλλον ήρθε η ώρα του αποδιοπομπαίου τράγου καθώς τα θύματα είναι πολλά.

Και έχουν το θράσος όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές όντας σε καθεστώς πολιτικής ασυλίας να μιλούν επίσης επιλεκτικά για παραβίαση της ελευθερίας του τύπου, δήθεν θίχτηκε το αίσθημα της δημοκρατίας που τους διακατέχει, όταν όλοι τους ανεξαιρέτως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μόνη φωνή που φιμώνεται  και δεν αφήνεται να ακουστεί στην Ελλάδα είναι των Ελλήνων πολιτών.

Ακούσαμε να μιλάνε για χτυπήματα κάτω της ζώνης σε μέσα όπως το Dokumento ή την Εφημερίδα των Συντακτών που επίσης είναι καθεστωτικά μέσα, αλλά δεν ακούσαμε καμία εμπεριστατωμένη έρευνα βασισμένη στις δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι ο φερόμενος καταθέτης των 600δις στο όνομα της κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας Αρτέμης Σώρρας έχει αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες που του καταλογίστηκαν.
Όχι μόνο αποδεικνύεται λοιπόν η ύπαρξη των 600δις αλλά με αυτά τα κεφάλαια και ακόμα περισσότερα ο πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις φέρεται να έχει δομήσει το πιο άρτιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών της χώρας με πραγματικές υποδομές εφ΄ όλης της ύλης όχι μόνον στους σιδηροδρόμους αλλά σε όλα τα πεδία και επίπεδα με έργα αναπτυξιακά, ανταποδοτικά και έργα κοινής ωφέλειας, χωρίς να υποθηκεύεται ούτε ένα εκατοστό ελληνικής γης.

Μια εξόφθαλμη πολιτική φίμωση που παραβιάζει το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στερώντας από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της επιλογής. Γιατί δεν έχουμε ακούσει κανέναν ευρωβουλευτή ή Βουλευτή να το αναφέρει έστω ως αλληλεγγύη και στήριξη ενός πολιτικού χώρου όπως αυτών που είναι και οι ίδιοι προσκείμενοι;

Δεν είναι στις θέσεις αυτές για να προασπίζονται τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδας;
Ποιούς υπηρετούν;

Υ.Γ: Η Ελλάδα από μόνη της είναι φως, η κοιτίδα του Πολιτισμού η ενσάρκωση της Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί  που διορίζονται να την διοικούν ιδίως μετά το 2010 που καταλύθηκε και  επισήμως το όποιο Κράτος Δικαίου υπήρχε, με την παράδοση άνευ όρων και αμετάκλητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αυτοί οι ανθέλληνες «κολομβιανού» τύπου  μαφιόζοι διασύρουν με τις τακτικες τους και  σκοτεινιάζουν την χώρα του Φωτός.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *