Αμφισβητήσιμο το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου

Αμφισβητήσιμο το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου

 Παρακολουθώντας για πάρα πολλά χρόνια τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα έχουμε ακούσει πολλές φόρες από τα στόματα των πολιτικών προσώπων υποσχέσεις επί υποσχέσεων για προώθηση της διαδικασίας για την συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογικές διαδικασίες, τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές.

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019 είχανε στηθεί κάλπες σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπου υπήρχαν κατά το πλείστον μεγάλες σε αριθμό κοινότητες Ελλήνων.

Σαν πρώτο βήμα άμεσης συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι θεωρήθηκε θετική εξέλιξη.

Μειονέκτημα αποτέλεσε η μη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά το κλείσιμο της κάλπης, ως είθισται και η αποστολή των σάκων με τα ψηφοδέλτια στην Ελλάδα.

Έχοντας την εμπειρία πολλών περιπτώσεων και πιθανοτήτων αλλοίωσης του αποτελέσματος από τους εκάστοτε κυβερνώντες και από αυτούς που μετρούν τις ψήφους, γινόμαστε ακόμη περισσότερο καχύποπτοι για το αδιάβλητο της διαδικασίας αυτής.

Μιλάμε για το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που λειτουργεί εντελώς ανεξέλεγκτο, στο σύνολο του, επειδή έως τώρα κανείς κοινοβουλευτικός άνδρας η γυναικά δεν προώθησε κάτι θετικό προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν είναι αυτό κάτι τυχαίο η κάτι που άπλα δεν προλάβανε λόγω φόρτου εργασίας να κάνουν.

Το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν και είναι το ότι δεν μπορούν να ελέγξουν και να επηρεάσουν τον Έλληνα του εξωτερικού, στον μεγαλύτερο βαθμό, επειδή αφού τον ανάγκασαν να φύγει από την χώρα και δεν εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις τους.

Το άλλο παράδειγμα με την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για δημιουργία εκλογικών καταλόγων των Ελλήνων του εξωτερικού ήταν κυριολεκτικά ένα ανέκδοτο και μάλιστα πολύ πολύ κρύο. Αναφέρομαι στις εκλογές του 2023.

Ούτε και οι γνώστες χειρισμού των υπολογιστών δεν μπορούσαν να εγγραφούν σε αυτούς τους κατάλογους. Φανταστείτε, ένας απλός πολίτης, πόση δυνατότητα είχε να το καταφέρει. Έχουμε μαρτυρίες ανθρώπων που το προσπάθησαν αλλά μάταια, χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμη και η άμεση επαφή με τους αρμόδιους και υπεύθυνους στην Ελλάδα, είχε μια κάποια ευτυχή κατάληξη.

Κάπου μας είπανε ότι στην Γερμανία είχαν γραφτεί σε εκείνους τους καταλόγους 3.000 άτομα όταν ο αριθμός των Ελλήνων στην χώρα αυτή ξεπερνά τις 700.000.

Απ` ότι φαίνεται, τόσοι τους χρειαζόταν για να μαγειρέψουν την σούπα των αποτελεσμάτων που αυτοί θέλανε.

Ακριβώς την ίδια διαπίστωση έκανα αυτοπροσώπως, προσπαθώντας να εγγραφώ στην πλατφόρμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επιστολική ψήφο. Μετά από μερικά κλικ στον υπολογιστή στην απόπειρα αυτή, εμφανίζεται λευκή οθόνη και μας πληροφορεί ότι χτίζεται λέει ακόμη αυτή η ιστοσελίδα. Πότε θα ολοκληρωθεί ούτως ώστε να έχουμε τον ανάλογο χρόνο να εγγραφούμε, δεν μπορώ να σας πω.  Ελπίζω να μην γίνει όπως <<το γεφύρι της Άρτας>> στο γνωστό ποίημα που μάθαμε στο Δημοτικό Σχολείο.

Συνεχίζω να είμαι καχύποπτος επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη καμιά στο κατεστημένο που χειρίζεται τις τύχες της χώρας μας διαχρονικά ως αποτέλεσμα την σημερινή τραγική κατάσταση σε όλα τα πεδία και επίπεδα της πολιτικής της οικονομίας της στρατηγικής και ότι άλλο συνεπάγεται στην σωστή λειτουργία μιας κρατικής οντότητας.

Μα θα μου πείτε, η αντιπολίτευση τι κάνει που είναι πως αντιδρά σε όλο αυτό που συμβαίνει;

Και εγώ σας ξαναρωτώ, έχουμε αντιπολίτευση;

Είχαμε ποτέ αντιπολίτευση;

Ένα ξερό μεγάλο όχι είναι η απάντηση. Έναν ενιαίο κυβερνητισμό είχαμε πάντα αφού όλο το κοινοβούλιο συμπορεύεται στην ίδια γραμμή πλεύσης ακολουθώντας εντολές που έρχονται απο άλλα κέντρα αποφάσεων που δεν βρίσκονται στην Ελλάδα παρά μόνο κάπου στο εξωτερικό και στέλνουν τις εντολές προς εκτέλεση στο υπηρετικό τους προσωπικό εντός της άβουλης βουλής του κομματικού κατεστημένου.

Η κυβέρνηση, λέει ο έτερος καπαδόκης του ενιαίου κυβερνητισμού  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εργαλειοποιεί την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού με επιστολή που απευθύνεται στους απόδημους.

Και επειδή κανείς άλλος δεν ρωτάει τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους άλλους, τι κάνανε αυτοί όταν ήταν  στην κυβέρνηση; Α ναι  μάλιστα, κάνανε την παραφωνία των Πρεσπών και ξεπούλησαν ένα τεράστιο όνομα και μια μοναδική ιστορία όπως είναι αυτή της Μακεδονίας μας με ότι αυτό συνεπάγεται και συμπεριλαμβάνει. Αυτές τις εντολές είχε πάρει ο Τσίπρας τότε, στο ταξίδι του στο Τέξας, πριν τον κάνουν πρωθυπουργό τα αφεντικά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 Ερχόμαστε λοιπόν ως ενεργοί πολίτες και αναλαμβάνουμε εμείς να ασκήσουμε πραγματική αντιπολίτευση και κριτική στον εκάστοτε εντολοδόχο πρωθυπουργό και σε όλο το επιτελείο του.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι,  ο Έλλην πολίτης  πλέον έχει δημιουργήσει τον δικό του φορέα εκπροσώπησης και συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Έχει ήδη μπει στην διαδικασία του Άρχειν και Άρχεσθαι και του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι μέσα από την ολότελα  δική του πλατφόρμα που ο ίδιος δημιούργησε και στελέχωσε, απελευθερωμένος από τα κομματικά κατεστημένα τόσων ετών.

Αυτές οι εκλογές Συνέλληνες μου είναι τόσο σημαντικές όσο πότε άλλοτε.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας όπου παίζονται τόσα πολλά από τα οποία εξαρτάται το μέλλον της πατρίδας μας, της Ευρώπης ολόκληρης αλλά και της υφηλίου γενικότερα.

Ήρθε η μεγάλη στιγμή να αναλάβουμε εμείς, ο ίδιος ο Έλλην, το τιμόνι της πατρίδας μας για να την οδηγήσουμε εκεί ακριβώς που της αρμόζει και ως παγκόσμιος φάρος και φωτοδότης να δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η ανθρωπότητα ολόκληρη.

Η μεγάλη στιγμή έφθασε και είναι τώρα η ώρα να δείξεις Έλλην άνθρωπε το πραγματικό σου μέγεθος.

Εμπρός αδέλφια μου πάμε να γράψουμε την πραγματική ιστορία.

Σαμαράς  Χρήστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *