Ο Οργανισμός της Βορειοατλαντικής Συνθήκης και τα κράτη μέλη του, αφενός, και η Ρωσική Ομοσπονδία, αφετέρου, εφεξής καλούμενα ΝΑΤΟ και Ρωσία, με βάση μια διαρκή πολιτική δέσμευση που έχει αναληφθεί στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, θα οικοδομήσουν από κοινού μια διαρκή και χωρίς αποκλεισμούς ειρήνη στον ευρωατλαντικό χώρο με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και της συνεργατικής ασφάλειας.. Απόσπασμα της Συνθήκης.
Συνέχεια του ανωτέρω αποσπασματος: Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία δεν θεωρούν η μία την άλλη ως αντίπαλο. Μοιράζονται τον στόχο να ξεπεραστούν τα υπολείμματα της προηγούμενης αντιπαράθεσης και τον ανταγωνισμό και την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Η παρούσα Πράξη επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας να δώσουν συγκεκριμένη ουσία στην κοινή τους δέσμευση να οικοδομήσουν μια σταθερή, ειρηνική και αδιαίρετη Ευρώπη, ολόκληρη και ελεύθερη, προς όφελος όλων των λαών της. Η ανάληψη αυτής της δέσμευσης στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο σηματοδοτεί την έναρξη μιας ριζικά νέας σχέσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Σκοπεύουν να αναπτύξουν, με βάση το κοινό συμφέρον, αμοιβαιότητα και διαφάνεια μια ισχυρή, σταθερή και διαρκής εταιρική σχέση. Ο νόμος αυτός ορίζει τους στόχους και τον μηχανισμό διαβούλευσης, συνεργασίας, κοινή λήψη αποφάσεων και κοινή δράση που θα αποτελέσουν τον πυρήνα για τις αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Όλη η Συνθήκη εδώ
Πόσο οξύμωρο είναι να ακούμε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ο οποίος δεν έχει κανένα ρόλο στρατιωτικής διοίκησης. πολιτικές, στρατιωτικές και στρατηγικές αποφάσεις οι οποίες ανήκουν αποκλειστικά στα κράτη μέλη, και άλλων αναρμόδιων θεσμικών οργάνων να κάνουν εχθρικές δηλώσεις και να βγάζουν δελτία τύπου κατα της Ρωσίας καλώντας ευρωπαϊκά κράτη να στείλουν όπλα στην Ουκρανία που ουσιαστικά αυτό σημαίνει να πολεμήσουν εναντίον μιας χώρας που είναι στην Συμμαχία; Βεβαίως και δεν δικαιούνται εκ της θέσεώς τους να το πράξουν, μάλιστα βάσει και της Συνθήκης είναι απαγορευτικό.
Ο μοναδικός διεθνής Οργανισμός που μπορεί να δώσει εντολή να χτυπηθεί π.χ. η Ρωσία είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ναι αλλά η Ρωσία είναι ένα από τα 5 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας με Βέτο. Αν η Ρωσία ή κάποια άλλο μέλος του Συμβουλίου με Βέτο πει όχι τότε δεν δίνεται καμία εντολή πόσο μάλλον να δεχτεί χτύπημα η ίδια όπως ενημέρωσε για όλα αυτά ο .κ Αρτέμης Σώρρας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την “Ελλήνων Συνέλευσις” στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο ELEFSIS TV.
Άρα είναι πολλές οι παράνομες δράσεις που συμβαίνουν από θεσμικά όργανα του ΝΑΤΟ αλλά και των ευρωπαϊκών διοικήσεων, ενάντια στους ευρωπαίους πολίτες χωρίς μάλιστα την συγκατάθεσή τους. Τελικά κάνουν ότι θέλουν; Δεν υπάρχει κανένας να τους σταματήσει;
Μεγάλο θέμα είναι το, γιατί η από πάντα ουδέτερη Ευρώπη να εμπλακεί σε ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την Ρωσία και την Ουκρανία. Ποιά ξένα κέντρα πίσω από τις κουρτίνες επιχειρούν να κάνουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον πλανήτη μας εμπλέκοντας καθόλου τυχαία άλλη μια φορά την Γηραιά Ήπειρο;
Μόνον μια στιβαρή φωνή που να έχει την πολιτική Βούληση να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις υπέρ των συμφερόντων και της ασφάλειας της ΕΕ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συμπαρασύρει και άλλες ευρωπαικές φωνές που αντιλαμβάνονται, ώστε να σταθεροποιηθούν οι κλονισμένες από καιρό ισορροποίες στην Ευρωζώνη, αλλά και τριγύρω από αυτήν. Μία τέτοια πολιτική βούληση λείπει παντελώς σήμερα απο τα ευρωπαϊκά έδρανα γεγονός που πρέπει να προβληματίσει κάθε ευρωπαίο πολίτη και δη τους Έλληνες εφόσον η Ελλάδα ουσιαστικά είναι η Ευρώπη και ο δυτικός πολιτισμός της που υιοθετήθηκε στην ολότητά του παγκόσμια.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Πολιτικού Φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” Αρτέμης Σώρρας μοναδικός στο να εμφανίζει από τα βάθη τους τις ρίζες των προβλημάτων σε όλους τους πολίτες, μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και πως μπορεί να εξελιχθεί η Γεωστρατηγική της Ευρωπαικής Ένωσης.
Όλη η συνέντευξη εδώ
Αθανασία Πεκλάρη