Ευραίως! ο ηθικός αυτουργός

Ευραίως! ο ηθικός αυτουργός

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή που είχε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, στις κοινές δηλώσεις που έκαναν, ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στην Χαμάς, η οποία όπως είπε είναι μια τρομοκρατική οργάνωση την οποία καταδικάζει η Ελληνική Κυβέρνηση με τον πιο απόλυτο κατηγορηματικό τρόπο, αρκεί να δει κανείς τις εικόνες της βάρβαρης επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου για να αντιληφθεί αυτό το οποίο εννοώ κατέληξε

Μια τέτοια μονομερής δήλωση από αντιπρόσωπο της Ελλάδος προσβάλει το αίσθημα δικαίου κάθε ανθρώπου και δη των Ελλήνων που έχουν μεταλαμπαδεύσει στα πέρατα της γης το σύστημα Αξιών και των Αρχών που πηγάζουν από αυτό. Το δίκαιο αν δεν διέπεται από λογική από ισότητα και άλλες πανανθρώπινες αξιες δεν είναι δίκαιο. Το βέβαιον είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες δεν συμμερίζονται τέτοιου είδους μονομερείς δηλώσεις αλλά είναι υπέρ των δικαίων και δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου και το έχουν αποδείξει διαχρονικά, βεβαίως από το 2010 με την υπογραφή του μνημονίου η φωνή τους έχει φιμωθεί.

Θα ήταν ένας λόγος υπέρ του δικαίου των δεκάδων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την Χαμάς και άλλων ανθρώπων που απήχθησαν ώς μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση Νετανιάχου, εάν στον ίδιο κατηγορηματικό και απόλυτο τόνο καταδίκαζε και τις βαρβαρότητες του Ισραήλ όπου χιλιάδες άμαχος πληθυσμός ανάμεσα τους γυναικόπαιδα έχουν χάσει την ζωή τους από τις σφοδρές επιθέσεις- αντίποινα, αλλά και την εθνοκάθαρση που επιχειρείται από την Ισραηλινή κυβέρνηση, του γενικού πληθυσμού της Γάζας, όπου έχει εισέλθει μόνο το 10% των τροφίμων που απαιτούνται από την αρχή της σύγκρουσης και «αντιμετωπίζει την άμεση πιθανότητα να πεθάνει από την πείνα», γεγονός που προειδοποίησε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ. 

Τέτοιου είδους τακτικές μπορεί να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια ακόμη και στα πρώτα θύματα της αρχικής σύγκρουσης. Αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει. Ολες οι διαδηλώσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα σε διάφορες χώρες του πλανήτη είναι υπέρ των αμάχων της Λωρίδας της Γάζας και πως να μην γύρει η πλάστιγγα υπέρ αυτών, όταν το Ισραήλ προβαίνει σε άκρατες βαρβαρότητες που τις καταδικάζουν και πολλοί Ισραηλινοί πολίτες. Αυτό θυμίζει εποχή Χίτλερ που ακόμη και σήμερα ο γερμανικός λαός υποφέρει από το στίγμα της θηριωδίας των Ταγμάτων των (Ες Ες).

Άλλωστε η Χαμάς είναι το αιτιατό, το αποτέλεσμα όλου αυτού του άδικου που έθρεψε για πάρα πολλά χρόνια το ίδιο το Ισραήλ. Είναι ο ηθικός αυτουργός διότι είναι ο μεγάλος καταπατητής της γης των Παλιστινίων και δεν φτάνει αυτό, αλλά οι άνθρωποι οι αυτόχθονες ειδικά στην Λωρίδα της Γάζας ζούνε σε καθεστώς πραγματικά απάνθρωπο. Φανταστείτε ότι έχουν ρεύμα 3 ώρες την ημέρα εν έτι 2023, ούτε ψυγεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, δεν το χωρά ο νούς. Και τόσα άλλα μαρτυρικά που περνάνε εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η ιστορία πάντως έχει καταγράψει ότι κάθε δυναστεία μικρή η μεγαλύτερη, πάντα, αλλά πάντα έχει ημερομηνία λήξης.

Αθανασία πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *