Μάχη  100 ισχυρών FUNDS του πλανήτη στο Λονδίνο για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος!

Μάχη 100 ισχυρών FUNDS του πλανήτη στο Λονδίνο για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος!

Ένα σημαντικό ραντεβού δίνει η «ελληνική οικονομία», οι «ελληνικές τράπεζες», το Χρηματιστήριο και οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες με τα 100 ισχυρά Funds του πλανήτη που διαχειρίζονται περίπου 30 τρις.


Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Πατέλης, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών: Π. Μυλωνάς (διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής), Χρ. Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings), Φ. Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος της Eurobank) και Β.Ψάλτης (διευθύνων σύμβουλος, Alpha Services and Holdings). Οι τράπεζες αναμένεται να “κλέψουν” το ενδιαφέρον των διαχειριστών, ενώ υψηλά θα είναι και το //ενδιαφέρον για την ενέργεια.

Επίσης στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν και οι κ.κ. Ε. Μυτιληναίος, Π. Τζαννετάκης ( CEO της Motor Oil), ο Κ. Μαύρος (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και Α. Έξαρχου (CEO της Ιντρακάτ).

   Οι εισηγμένες που συμμετέχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley στο Λονδίνο είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, EYΔΑΠ, Αustrian Card, Autohellas, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο, ενώ θα συμμετέχει και η Τράπεζα Κύπρου.»

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι οι σπάνιες γαίες της Ελλάδος βρίσκονται ήδη στην ατζέντα του ΥΠΕΝ.

Να θυμηθούμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, είναι απαραίτητη η ανάγκη υλοποίησης μιας βιώσιμης πρόσβασης σε κρίσιμες και στρατηγικές πρώτες ύλες σε επίπεδο Ευρώπης, καθώς και η βελτίωση της ανθεκτικότητας των σχετικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

Όπως σημείωσε, «οι προωθούμενες δράσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν τρεις άξονες προτεραιοτήτων: έρευνα – προσέλκυση επενδυτών – επιτάχυνση στην αδειοδοτική διαδικασία και τόνισε πως η εθνική νομοθεσία θα πρέπει να είναι συνεπής και να γίνεται με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες».

Για τον λόγο αυτό η κυρία Σδούκου ανακοίνωσε τη σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί σχέδιο τροποποιήσεων των διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα (Μ.Κ), με βασικό στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων στον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο, όσο αφορά στα κρίσιμα και στρατηγικά ορυκτά.»

Έχουν βάλει στόχο τον ορυκτό πλούτο και τις Σπάνιες Γαίες της Ελλάδος τώρα ή εδώ και πάρα πολλά χρόνια;.

Θέλετε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί μας δεν γνωρίζανε για  τον αμύθητο ορυκτό πλούτο και τις σπάνιες Γαίες της Ελλάδας;

Δεν γνωρίζουνε πώς μεταπολεμικά, η Γερμανία ανέπτυξε την βιομηχανία της λεηλατώντας τις  πρώτες ύλες από τα μεταλλεία της Ελλάδος έως και σήμερα για να είναι ένας δυνατός παίχτης στην Ε.Ε  Το ίδιο δεν συμβαίνει και με την Αγγλία, ΗΠΑ, Γαλλία άλλα και άλλους παράγοντες που συμμετέχουν στην λεηλασία των κοιτασμάτων που έχει η χώρα;

Δεν γνωρίζανε οι  υπηρεσίες;

Δεν γνωρίζει ο ΙΓΜΕ που είναι η ειδική Υπηρεσία περί γεωλογικών θεμάτων που εδράζεται εδώ και 100 χρόνια στον ελλαδικό χώρο;

Δεν γνωρίζουνε για την αμαρτωλή  ΄Σύμβαση Cooper που ξεκίνησε από τότε το  μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας; Καταστρέφοντας την ίδια την χώρα και την Βαριά Βιομηχανία της; στερώντας το δίκαιο της να κάνει χρήση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές που ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος, και  κρατώντας  εγκληματική σιωπή και στην αφάνεια την ετεροβαρή σύμβαση «cooper» οι αλλογενείς ανθέλληνες κυβερνώντες, μία σύμβαση που κρύβει το μυστικό της πτώχευσης και της ελληνικής κατάντιας καθώς και την καθολική παράδοση του έθνους δημιουργώντας εδώ και χρόνια την εξάρτηση της χώρας μας από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ; Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ.), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών! Και μάλιστα η σύμβαση COPPER τους απαγόρευε να αναφερθούν στο θέμα του ορυκτού πλούτου και στους υδρογονάνθρακες.

Γνωρίζανε όλοι αυτοί οι ανθέλληνες πολιτικοί ότι η Σύμβαση αυτή  έληγε το 2010.

Γι’ αυτό μαγείρεψαν το χρέος της Ελλάδος το 2010 βλέπε  (σκάνδαλο ΕΛΣ ΤΑΤ),  β(ι)άζονας άλλη μια φορά την χώρα σε μνημόνιο για 99 χρόνια  έτσι ώστε να συνεχίσει υπό άλλη μορφή η λεηλασία του προτεκτοράτου των μεγάλων δυνάμεων που είναι η Ελλάδα και μάλιστα με παράδοση της Εθνικής της  Κυριαρχίας ώστε να περάσουν όλες τις κόκκινες γραμμές.

Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια ακούγαμε περί συνωμοσιολογιών-θεωριών για πλούσια κοιτάσματα στην Ελλάδα τα οποία δεν υπήρχαν σε τέτοια ποσοτικά μεγέθη που να μπορούν να βγάλουν την χώρα στην στεριά ενώ θαλασσοπνίγεται και θα πτώχευε για 8Η φορά στην ιστορία της εμφανίστηκε μετά το 2010 ως δια μαγείας ο τεράστιος ορυκτός της πλούτος. Μόνο που τον διαχειρίζονται πλέον οι «Δανειστές». Για να έχουμε σήμερα τα παγκοσμίως «ισχυρά» FUNDS-κοράκια να κάθονται στο τραπέζι της μοιρασιάς του καλύτερου φιλέτου του πλανήτη, δηλαδή για Παγκόσμια Επικυριαρχία διότι επί αυτού πρόκειται.

Και να ακούμε τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργεύων  Κυρ. Μητσοτάκη να μιλά για ανάπτυξη και ισχυρό κράτος.  Να μιλά για επενδύσεις που θα ωφελήσουν ποιόν; ΄την παγκόσμια ελίτ και θα αποτελειώσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες; 

Και, ενώ είμαστε η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάκτησης στρατηγικών πρώτων υλών, διαθέτοντας πλήθος κοιτασμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε σπάνιες γαίες που ουσιαστικά είμαστε η ηγεσία της Ε.Ε. και όχι μόνο εξακολουθούμε να έχουμε προδοτικές  κυβερνήσεις στην διοίκηση της χώρας μας οι οποίες εργάζονται αποκλειστικά για τα συμφέροντα ξένων εταιρειών.

Για όποιον όμως αγνοεί και αναρωτιέται τι είναι οι «σπάνιες γαίες», με απλά λόγια….

 Οι «σπάνιες γαίες» είναι κρίσιμα και σπάνια στρατηγικά ορυκτά, που βρίσκονται σε περιορισμένες ποσότητες και με δυσκολία διαχωρισμού μέσα σε άλλα μεγαλύτερα κοιτάσματα ορυκτών. Είναι αναγκαίες για την διαστημική τεχνολογία, τις επικοινωνίες (δορυφορικές και συμβατικές), την πυραυλική βιομηχανία, και ένα πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας, όπως οι μπαταρίες των υβριδικών αυτοκινήτων, οι ανεμογεννήτριες τα μικροτσίπ κ.α.

Κρίσιμα ορυκτά που σε άλλη περίπτωση θα καθιστούσαν το  Ελληνικό Κράτος υπερδύναμη, και κάποιοι αυτό δεν το θέλουν.

Κι επειδή για κάποιον λόγο υπάρχει μια βιασύνη στις μέρες μας για να μη συμβεί αυτό, δηλαδή να ξυπνήσουν οι Έλληνες από τον λήθαργο, τρέχουν την διαδικασία  να περάσει όλο το φιλέτο που είναι ολόκληρη η χώρα στα ξένα FUNDS, το ξεπούλημα αυτό θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 τρέχοντος, στο πλαίσιο του 2 ου ελληνικού επενδυτικού συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το παρών θα δώσει και ο πρωθυπουργεύοντας , ανοίγοντας την αυλαία του συνεδρίου θάβοντας κυριολεκτικά την Ελλάδα.

Όλα είναι δρομολογημένα!

Άρα! Αποδείχτηκε περίτρανα και κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της χώρας.

Αν αύριο το πρωί υπάρξει  μια Ελληνική Κυβέρνηση με ελληνικό φρόνημα που θα εκπροσωπεί το Έθνος που σημαίνει  τα συμφέροντα της Ελλάδος και των Ελλήνων τότε η Ελληνική βιομηχανία παντός τύπου θα μεγαλουργήσει και πάλι, γιατί μπορεί. Γιατί έχει όλες τις πρώτες ύλες που χρειάζεται και που βρίσκονται στην Ελληνική γη, αλλά έχει και το άριστο επιστημονικό προσωπικό  με  Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα τους και αυτοί που είναι εντός συνόρων αλλά και αυτοί που βρίσκονται εκτός, εφόσον θα τους παρέχει όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να γυρίσουν πίσω και να μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα, ευρεσιτεχνίες, καινοτομίες κ.α. εξυπηρετώντας μέγιστα την πατρίδα τους αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλωστε η Ελλάς δίνει πάντα τα φώτα της σε όλους και για όλους.

Θα μπορεί να εξασφαλίσει την  παραγωγή των σπάνιων μετάλλων και πάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη και η εκμετάλλευση τους να γίνεται με προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά Κ.Ο.Κ. γιατί θα σεβότανε τον τόπο αυτόν  και τους Έλληνες συμπολίτες γιατί η γη τους ανήκει και δεν θα επέτρεπε σε ξένα FUNDS που δεν σέβονται τίποτα να καταστρέφουν το οικοσύστημα της χώρας, βλέπε Χαλκιδική ELDORADO και όχι μόνο.


Μια Ελληνική Κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτόν της και τους πολίτες που εκπροσωπεί και που  σκοπό έχει να  χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις και δυνατότητες που έχει η χώρα υπέρ των πολιτών της, στην προκειμένη μιλάμε για πρώτες ύλες του εξορυκτικού και μεταλλευτικού κλάδου θα φροντίσει όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος  να χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία και ποτέ δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες με ότι αυτό συνεπάγεται

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω χρειάζεται η βούληση των Ελλήνων πολιτών. Η δική τους ενεργοποίηση στα κοινά, για κοινή δράση κοινό στόχο και κοινό σκοπό, που θα τους επιτρέψει να απομακρύνουν τα παράσιτα του πολιτικού κατεστημένου και την τοξική επίδρασή τους στο σώμα της κοινωνίας, βάζοντας τέλος στην καταστροφική ατζέντα των διεθνιστών και να εργαστούν συλλογικά για να χτίσουν εκ νέου την χώρα τους όπως την οραματίζονται και όπως τους αξίζει να ζούνε στην δική τους χώρα γιατί  τους ανήκει,  ώστε να απολαύσουν τις τεράστιες ομορφιές που τους χαρίζει αυτός ο ιερός Ελλαδικός χώρος και να ανελιχθούν ως άνθρωποι.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *