156 χρόνια εκτεθειμένοι στον καρκίνο από τα βαρέα μέταλλα

156 χρόνια εκτεθειμένοι στον καρκίνο από τα βαρέα μέταλλα

Νέες μελέτες φέρνουν στο φως στοιχεία για την έκθεση των ανθρώπων σε βαρέα τοξικά μέταλλα. Τα τοξικά βαρέα μέταλλα βρίσκονται στη γη στον αέρα στα ύδατα  και συγκεντρώνονται ως αποτέλεσμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων και καταστροφών. Εισβάλλουν στους ιστούς των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων μέσω της εισπνοής, της διατροφής της πόσης και της χειρωνακτικής επαφής, κατόπιν συνδέονται και παρεμβαίνουν στη λειτουργία των ζωτικών κυτταρικών συστατικών. Τα μέταλλα αυτά, όταν συσσωρεύονται στον οργανισμό μας δεν μένουν αδρανή, παίρνουν θέση στις ίδιες λειτουργίες που συμμετέχουν και τα θρεπτικά μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Η κυριότερη ιδιότητα που τα κάνει επικίνδυνα είναι ότι στην δομή τους μοιάζουν με τα θρεπτικά μεταλλικά ιχνοστοιχεία και έτσι ο οργανισμός δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει απόλυτα και το αποτέλεσμα είναι να τα δεσμεύει και να τα κατακρατεί στους διάφορους ιστούς προκαλώντας συσσώρευση και τοξικότητα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου όπως και άλλων σοβαρών ασθενειών από βαρέα μέταλλα είναι υψηλός. Τοξικό βαρύ μέταλλο είναι οποιοδήποτε σχετικά πυκνό μέταλλο ή μεταλλοειδές που σημειώνεται για την τοξικότητα του. Ο όρος τοξικό βαρέο μέταλλο έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στο κάδμιο, τον υδράργυρο, το αλουμίνιο, τον μόλυβδο και το αρσενικό. Ο αριθμός των βαρέων μετάλλων ξεπερνά τα είκοσι, τα οποία εμφανίζονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Τώρα αγαπητοί αναγνώστες το οξύμωρο του θέματος αυτού είναι ότι, στις μελέτες που παρουσίασαν το 2023 οι επιστήμονες, αναφέρουν τα τόσο σοβαρά προβλήματα που εντοπίστηκαν στους ανθρώπους τα οποία είναι γνωστά από παλαιότερες μελέτες. Oι πρώτες μεθοδικές μελέτες της τοξικότητας ορισμένων βαρέων μετάλλων στους ανθρώπους χρονολογούνται στο 1868, άρα μετά από 156 χρόνια στο έτος 2024 είμαστε στο ίδιο σημείο και ίσως σε χειρότερο διότι όπως αντιλαμβανόμαστε, είμαστε όλοι εκτεθειμένοι μηδενός εξαιρουμένου από την διατροφή μας, την πόση μας, τον αέρα που αναπνέουμε δηλαδή, κάτ΄ ουσίαν ουδείς υγιής.

Που είναι τα απόλυτα μέτρα για την διασφάλισή της υγείας, που είναι η λύση και ποιος είναι ο σκοπός των ειδικών και επιστημόνων;

Όλοι αυτοί οι επιστήμονες οι ιδικοί, λειτουργούν για εμάς, πληρώνονται από εμάς και καθήκον έχουν να πράττουν για εμάς και να διασφαλίζουν την υγεία του πλανήτη και του ανθρώπου.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε πολλά θέματα με αφορμή το συγκεκριμένο κείμενο όμως θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει. Αν μη τι άλλο να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τα κοινά και να πάρουμε θέση απέναντι σε ότι μας σκοτώνει, γιατί ήρθαμε να ζήσουμε να χαρούμε την ζωή και τον βίο μας, το θείο δώρο της δημιουργίας μας, που πολλοί θα έλεγα ασυνείδητοι, συνειδητά μας σκοτώνουν.

Ήρθε η ώρα ο άνθρωπος από ακόλουθος να γίνει πραγματικός πολίτης-οπλίτης διότι, όλα και τα πάντα άνθρωπε μέσα στην πολιτεία σου γίνονται για εσένα, είτε για το δίκαιο σου η για να σου πάρουν το δίκαιο με πολλούς τρόπους. Βλέπε νόμους άνομους βλέπε όλα τα παραπάνω στην υγεία σου.

Δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος, όλα και τα πάντα σε αφορούν απόλυτα. Το όπλο σου είναι η γνώση..

Πάρε θέση, σταμάτα οτιδήποτε δεν έχει ως άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μπουζαλάκος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *