Η τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλο Υπουργού Περιβάλλοντος  

Η τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλο Υπουργού Περιβάλλοντος  

Όταν μια ολόκληρη κρατική μηχανή δεν έχει νόηση να διοικήσει τότε έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη να βάλει τάξη…

Η Τεχνητή νοημοσύνη και ο ρόλος της στην κρατική μηχανή.

Η ονομασία τεχνητή νοημοσύνη δεν υφίσταται, δεν έχει θέμελα, το όνομα αυτό δόθηκε από τους επιστήμονες και τους ειδήμονες του κλάδου των υπολογιστών και αν μη τι άλλο  προσβάλει την ίδια την δημιουργική διαδικασία του ανθρώπου ως νοήμων ον και την ίδια την δημιουργία μας.

Η λέξη  νοημοσύνη όπως αναφέρουν  οι λεξικογράφοι  σημαίνει σκέψη. Και όταν θελήσεις να  εισχωρήσεις στην ρίζα των  λέξεων και την εννοιολογική τους σημασία  που είναι τα κλειδιά, οι κωδικοί της ύπαρξης σου, θα αντιληφθείς δικαιότερα  ότι όλοι αυτοί που γράφουν, εξηγούν, αναλύουν, σε οδηγούν σε αδιέξοδο, διότι μέσα στα γραπτά τους η στον λόγο της ανάλυσης τους δεν υπάρχει αποδεικτική διεργασία αποτυπωμένη. Άρα το είπε κάποιος, το σκέφτηκε το έγραψε και το αποδέχομαι είναι μέγα λάθος.

Η σκέψη είναι η έμφυτη ιδιότητα του ανθρώπου και μόνο, η οποία ορθή σκέψη  εκτελείτε με τη λογική αποδεικτική διεργασία  του ορθού του υπαρκτού, πάντα μέσα στον άξονα  αξιών  και αρχών  και έτσι μόνο  μπορείς να οδηγηθείς  στην νόηση.

Άρα ο δοθείσας όρος νοημοσύνη και ειδικά σε ένα άψυχο υλικό μηχάνημα σε έναν υπολογιστή είναι απόλυτα λανθασμένος.

Παρακολουθώντας την καθημερινή ειδησιογραφία  τα ΜΜΕ να προβάλουν έντονα την τεχνητή νοημοσύνη ως κάτι μεγάλο, ευφυές, προσπαθούν να το χαράξουν στην συνείδηση σου παντοιοτρόπως  και ότι ήδη  εφαρμόζεται σε πολλούς κλάδους του δημοσίου με εκπληκτικά αποτελέσματά  όπως πχ στην  ΑΑΔΕ,  δηλ. ότι ο  έλεγχος που εκτέλεσε η τεχνητή νοημοσύνη στο πρόγραμμα των  ακινήτων  βρήκε  80.000 οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι  έδωσαν λανθασμένα στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ποιος θα είναι ο ρόλος  της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών το οποίο προωθείτε από  την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα;  Αυτοί οι δυο πάνε πακέτο ο ένας υποστηρίζει τον άλλον για να περάσουν και να θεσμοθετήσουν όλα όσα έχουν προγραμματισμένα εδώ και δεκαετίες.

Μην ξεχάσεις εμβόλια κορονοϊούς κτλ. Είναι δίκαιο να κάνουμε  ένα  συμπυκνωμένο ταξίδι στα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος.

Ας ενθυμηθούμε  πυρηνικές καταστροφές, τσουνάμι, πυρκαγιές, καύσωνες, πλημμύρες, σεισμοί, παγετοί  και βέβαια ας μην ξεχάσουμε το  HΑARP η sura  που δημιουργήθηκε από επιστήμονες   οι οποίοι παρεμβαίνουν  στην ιονόσφαιρα και αλλάζουν την δομή της όταν και όποτε θέλουν ως  μικροί θεοί, με εγκαταστάσεις βεβαίως  ανά τον κόσμο δηλαδή με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων, βλέπε ΝορβηγίαΣουηδίαΦινλανδίαΙαπωνίαΓαλλίαΜεγάλη ΒρετανίαΓερμανίαΚίνα, Ρωσία και στο Ακρωτήρι της Κύπρου και σε άλλα πιθανόν μέρη που δεν μας είναι γνωστά.

Οι Μελέτες  πανεπιστήμιων  τις οποίες μπορείτε να τις  βρείτε εύκολα  στο διαδίκτυο όπως και τα προαναφερθέντα, αναφέρουν την αιτία της  κλιματικής  αλλαγής, η οποία προκαλείται άμεσα ή έμμεσα από ανθρώπινες δραστηριότητες. Άρα όλα όσα βλέπουμε σήμερα να συμβαίνουν στον πλανήτη μας, όσα βιώνουμε,  είναι δικό μας αποτέλεσμα και βαπτίστε το όπως θέλετε. Εμείς το δημιουργούμε με την άλογη συμπεριφορά μας και οι αποδέκτες όλης αυτής της διαδικασίας είμαστε πάλι εμείς και το περιβάλλον μας  φυσικά που καταπονείτε δίχως προηγούμενο.

Τώρα ερχόμενοι στα του οίκου μας. Βλέπουμε η κυβέρνηση  μαζί με την επιστημονική κοινότητα να προωθούν την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα   της κλιματικής κρίσης και διαχείρισης  φυσικών καταστροφών. Όπως δηλώνουν, η τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει στην  πρόληψη και στον μετριασμό των επιπτώσεων των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές. Με λίγα λόγια θα είναι το  εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων, των επιχειρησιακών φορέων αλλά και των τεχνολογικών εταιρειών, στην διαχείριση και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, εδώ θέλει πολλή σκέψη.

Δηλαδή τόσα χρόνια δεν ήταν το εργαλείο στα χέρια σας για να πράξετε τα δέοντα ως πολιτεία για την αποφυγή όλων αυτών των δυσάρεστων συνεπειών;  Χρειάζεστε  έναν υπολογιστή να σας δείξει τον δρόμο το πως θα εκτελέσετε για  να ασφαλίσετε να εξελίξετε  την πολιτεία εντός και εκτός;  Τι μας λέτε,  ότι είστε ανίκανοι να σκεφτείτε και να πάρετε αποφάσεις που θα προστατεύσουν τον πολίτη και το περιβάλλον που βιώνει και ζει;

Ωραία επειδή δεν ξεχνάμε,  πρώτα δημιουργήσατε το χάος, με νόμους άνομους, απαξιώνοντας, καταργώντας, διαλύοντας  όλους τους  κρατικούς μηχανισμούς, το έμψυχο δυναμικό, τον  μηχανοκίνητο εξοπλισμό και εναέριο  και πολλά άλλα, που είχαν δημιουργηθεί με την αρωγή των Ελλήνων πολιτών με κόπο και ιδρώτα μέσω  των  δημόσιων  ταμείων  μας. Τώρα μας δηλώνεται ότι το εργαλείο σας θα  είναι η τεχνητή νοημοσύνη και όχι ο δικός σας  εγκέφαλος, η νόηση σας.

Η σκέψη σας δηλ. πάει περίπατο!

Για να δούμε πως θα γίνει αυτό ειδήμονες, εφόσον ένας υπολογιστής λειτουργεί με δεδομένα που τα δίνεται εσείς και ποιο συγκεκριμένα λειτουργεί με αλγόριθμους, δηλαδή με σύμβολα και μαθηματικές αριθμητικές πράξεις. Πάμε και λίγο παρακάτω, του έδωσες δεδομένα και έκανε αυτό που ήθελες, σου έδωσε στοιχεία στο που θα χτυπήσει η επόμενη καταιγίδα πόσο θα διαρκέσει κλπ. ή ο επόμενος καύσωνας η επόμενη πυρκαγιά και ούτω κάθε εξής. Τι θα κάνεις κυβέρνηση  και λοιποί  μηχανισμοί; Θα εκκενώσεις της πόλεις, χωριά, δήμους, κοινότητες, ή θα επανδρώσεις όλες αυτές τις περιοχές που θα σου υποδείξει βάση στατιστικών στοιχείων ο υπέρ. υπολογιστής με έμψυχο και μηχανοκίνητο εξοπλισμό από άλλες περιοχές δήμους κτλ.; Και αν αλλάξει η δομή και ροή των φαινομένων τι θα κάνεις; 

Όλα αυτά τα είδαμε να συμβαίνουν αγαπητοί αναγνώστες, το μοντέλο που προωθούν δεν θα λειτουργήσει, διότι, ένας κρατικός μηχανισμός πρέπει πάντα και παντού σε όλη την επικράτεια να είναι πανέτοιμος, πανίσχυρος, με υλοποιημένες τεχνικές υποδομές βάσει του γεωγραφικού  εδάφους, με έμψυχο δυναμικό πλήρους εκπαίδευσης,  υλικό εξοπλισμό,  μηχανοκίνητο και εναέριο της τελευταίας τεχνολογίας, σε κάθε πόλη  χωριό, δήμο, 24ωρες το 24ωρο. Και αυτό δεν συμβαίνει.  

Άρα μας λένε ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα ποιο απλά πράγματα, να προγραμματίσουν, να  συντονίσουν, να  υλοποιήσουν και τέλος να  εκτελέσουν και βεβαίως για αυτό πληρώνονται, γι’ αυτό τους έχουμε εκεί ως διαχειριστές, για να δημιουργήσουν όλα αυτά που χρειάζεται η πολιτεία για την ασφάλεια και ευημερία της. Αντ’ αυτού δαπανούν δημόσιο χρήμα σε διάφορες μελέτες, άλογα, χωρίς αποτέλεσμα υπαρκτό και νομίζουμε όλοι εμείς ότι είναι ειδήμονες και  αυτό συμβαίνει διότι οι λέξεις έχουν τεράστια δύναμη και αυτοί το ξέρουν, τις κυκλοποιούν,  τις ομορφαίνουν, στις σερβίρουν και εσύ και εγώ νομίζουμε ότι είναι εξέχουσες ειδικές προσωπικότητες, μορφωμένοι  και δεν κοιτάμε ποτέ το αποτέλεσμα που επιφέρουν στην πολιτεία, στην κοινωνία,  διαλύοντας τα όλα.

Επίσης προωθούν μηχανές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους κλάδους και εμείς το χαιρόμαστε, δεν αντιλαμβανόμαστε τίποτα, μας κοίμισαν και κάνουν ότι θέλουν ανενόχλητοι.

Αν Έλληνα δεν πας στην ουσία,  στην ταυτότητα σου, στην αρχή  σου, να βάλεις την νόηση σου σε λειτουργία και να πάρεις τα ηνία της ζωής σου στα χέρια σου, κάνοντας τις σωστές επιλογές, θα έχεις   να αντιμετωπίσεις συνεχώς τα ίδια φαινόμενα και το μέλλον αφού δεν έχεις το παρών στα χέρια σου, θα είναι σίγουρα καταστροφικό και για εσένα και για τα παιδιά σου.    

 Μπουζαλάκος Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *