Ο Frontex και το παραμύθι των παράτυπων αφίξεων στην ΕΕ

Ο Frontex και το παραμύθι των παράτυπων αφίξεων στην ΕΕ

Το παραμύθι Frontex ξεκινά το 2004, όπου ιδρύθηκε με σκοπό να συνδράμει τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Eφόσον έκανε άρτια το χρέος της ως το 2015 με ρεκόρ 1,82 εκατ. παράτυπων διελεύσεων των συνόρων της ΕΕ, το 2016 ο οργανισμός επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, με διευρυμένο ρόλο που περιελάμβανε, πέραν του ελέγχου της μετανάστευσης, τη διαχείριση των συνόρων και αυξημένες αρμοδιότητες στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Μέχρι το 2015 λοιπόν, ο οργανισμός Frontex δεν είχε τις απαραίτητες αρμοδιότητες γι’ αυτό η Ευρώπη ήταν μπάτε σκύλοι αλλέστε..!

Από το 2016 όμως, με νέο ρόλο και με αύξηση του προϋπολογισμού από 143 εκατ. ευρώ για το 2015, σε 543 εκατ. ευρώ για το 2021 και με άλλα 200 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει η Ε.Ε. σε υπό εξέλιξη έργα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας, ξεκινά «ένα λαμπρό μέλλον για τα σύνορα της Ευρώπης».  Όπου από το μπάτε σκύλοι αλλέστε πήγαμε στο μπάτε σκύλοι αλλέστε, έχουμε ατζέντα. 

Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε:

Το 2021 159.090 «έτσι λένε» παράτυπες συνοριακές διελεύσεις το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή αύξηση 86% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και το υψηλότερο ποσοστό από το 2016.

2022, 330.000 «έτσι λένε» παράτυπες συνοριακές διελεύσεις, δηλαδή αύξηση 64% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και το υψηλότερο ποσοστό από το 2016.

2023, 380.000 «έτσι λένε» παράτυπες συνοριακές διελεύσεις δηλαδή αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα o

ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής, Frontex.

Παραμύθι με πρόγραμμα και σταθερά αυξημένα ποσοστά, βάση του Παγκόσμιου Σύμφωνου για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση του Μαρακές, που μέσα από μόλις 34 σελίδες διατυμπανίζεται ως αντικειμενικός στόχος να γίνει η μετανάστευση πιο συντεταγμένη και πιο ασφαλή. Όμως στην ουσία της η συμφωνία αυτή σίγουρα δεν αφορά ούτε τους πρόσφυγες που διώκονται ή κινδυνεύουν στη χώρα τους για πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, ούτε σε οικονομικούς μετανάστες με τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Η συμφωνία κατοχυρώνει το «δικαίωμα» στη μετανάστευση και την ελεύθερη εγκατάσταση όσων το επιθυμούν σε χώρα της επιλογής τους!

Το σύμφωνο υπερψηφίστηκε και υπογράφηκε από 150 Χώρες στην σύνοδο του Μαρακές τον Δεκέμβριο 2018 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και φυσικά της Ε.Ε. με την ιδιότητα του παρατηρητή, από την στιγμή που ήταν χρόνια έτοιμη και να δεχθεί αλλά και να υλοποιήσει το σύμφωνο του Μαρακές από την δεκαετία του ’90, με την αποδοχή της «Ατζέντα 21».!

Έχοντας δεχθεί πέρυσι και την «Ατζέντα 2030» του «ΝΤΑΒΟΣ», 
και με την συνθήκη του «ΣΕΝΓΚΕΝ» έρχονται σιγά σιγά όλα μαζί να υλοποιήσουν την νέα τάξη πραγμάτων.

Μία νέα τάξη πραγμάτων που έχει κατασκευαστεί από την ίδια ελίτ, όπου αυτοαποκαλέστηκαν πέρυσι στο Νταβός ως «οι εκλεκτοί που θα σώσουν τον πλανήτη» και που σήμερα αποφασίζουν για το μέλλον μας και το μέλλον τον παιδιών μας.

Ένα ‘’καλά’’ κατασκευασμένο μεταναστευτικό Παραμύθι με στόχο τον ίδιο τον άνθρωπο!

Πως να μην είναι  ελλειμματική η μέχρι σήμερα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την στιγμή που υπάρχουν ξένα συμφέροντα;

Πως να μην είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση όταν, οι ίδιοι που κατασκεύασαν το αίτιο και το χρηματοδοτούν, ορίζουν τους μηχανισμούς ελέγχου, που τελικά δεν παρέχουν καμία ασφάλεια προς τους πολίτες της Ευρώπης και απλά είναι ένα κομπιουτεράκι καταμέτρησης για το πόσοι μπαίνουν και πόσοι θα μπουν;


Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη αυτή την μεγάλη αλλαγή όπου θα τελειώσει το παραμύθι της κατασκευασμένης ατζέντας που τάσσεται ξεκάθαρα κατά της φυσιολογίας του ανθρώπου και θα επαναφέρει την ισορροπία στο περιβάλλον του σε όλα τα επίπεδα.

Τράνακας Απόστολος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *