Το νερό η νέα «μπίζνα» στην  Ευρώπη πόσο κινδυνεύουν οι πολίτες ;;;

Το νερό η νέα «μπίζνα» στην  Ευρώπη πόσο κινδυνεύουν οι πολίτες ;;;

Κίνδυνος στην κατανάλωση νερού;;; 

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και τα κατεστραμμένα δίκτυα ύδρευσης από την αδιαφορία των κυβερνώντων έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ επικίνδυνη η χρήση νερού.

Με πρόσφατο δείγμα, την Πέμπτη (11/1) στην  Ζάκυνθο, διεκόπη η υδροδότηση της πόλης λόγω εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν κατά την διάρκεια γεμίσματος δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία, η μάνικα έπεσε από την δεξαμενή, το πετρέλαιο χύθηκε στο δρόμο και κατέληξε στο δίκτυο ύδρευσης μέσα από ραγισμένο σωλήνα του δικτύου ομβρίων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑ Ζακύνθου καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση νερού, ενώ φυλλάδια με την ίδια προειδοποίηση μοίρασε και ο δήμος.

Εδώ τίθεται το ερώτημα πόσο χρονικό διάστημα ήταν ραγισμένος ο σωλήνας;;;

Συχνά βλέπουμε ραγισμένους σωλήνες σε διάφορα μέρη αφού το δίκτυο είναι  παμπάλαιο σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Τελικά φτάνει καθαρό νερό στους καταναλωτές;.. και αν όχι τι ασθένειες μόλυνσης δέχεται καθημερινά ο άνθρωπος;

Το 80% των ασθενειών στις αναπτυσσόμενες χώρες συνδέονται με το βρώμικο νερό και τις συνθήκες υγιεινής ενώ, το 1/3 των ανθρώπων παγκοσμίως είναι μόνιμα άρρωστο εξαιτίας του βρώμικου νερού και 10 εκατ./ετησίως πεθαίνουν από το νερό που πίνουν.

Και εκεί που θα περιμέναμε να βρεθεί μία λύση στην εποχή της τεχνολογίας που διανύουμε, αντιθέτως η ΕΕ σε συνεργασία με πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης βάζει στο «τραπέζι» μία και μοναδική λύση. Αυτή των ιδιωτικοποιήσεων ξεχνώντας ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό.

Το ασφαλές πόσιμο νερό είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους και τις άλλες μορφές ζωής

Για πρώτη φορά το 2016 έβγαλε στη δημοσιότητα  με συντριπτικά στοιχεία, η εκπομπή «Monitor» στη δημόσια Γερμανική τηλεόραση η οποία έκανε μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Οι σημαντικότερες πολιτικές αλλαγές κρύβονται καμιά φορά στη λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους, σημαντικά μυστικά είναι κρυμμένα σε μια οδηγία μέσω της οποίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να περάσει το σχέδιο του αιώνα και αυτό δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης σε όλη την Ευρώπη.

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετατρέπει το νερό από ένα συλλογικό αγαθό σε αντικείμενο κερδοσκοπίας για πολλά δισεκατομμύρια. Είναι μια νίκη μεγάλων πολυεθνικών που πολέμησαν αρκετά χρόνια για αυτή την ιδιωτικοποίηση και οι συνέπειες για τους καταναλωτές θα είναι τεράστιες».

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν χρήση των παγκόσμιων ταμείων των πολιτών κάθε κράτους, τα οποία οι ίδιοι υπογράφουν κάθε χρόνο, στον παγκόσμιο ισολογισμό που λαμβάνουν από την (ΒΙS) Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης. Αυτό θα οδηγούσε σε δυνατότητα χρήσης τεράστιων κεφαλαίων ώστε να μπορέσουν να φτιαχτούν, με πιο εξελιγμένες τεχνικές, υποδομές των δικτύων και κυρίως χωρίς να περάσει το δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες.

Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.

ΟΙ πολίτες ενωμένοι πρέπει να ενδιαφερθούν κάνοντας πολιτική και να ενεργήσουν μέσα στην πολιτεία τους γιατί καμμιά εγκληματική κυβέρνηση  καμμιά δημοτική αρχή δεν θα το κάνει για αυτούς …

Πρέπει να γίνει καθαρισμός όλων των υδάτων από συχνότητες που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό μας.

Το νερό να πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.

Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Δεν πρέπει να πωλείται. Το κόστος  της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής του νερού πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό.

Να διορθωθούν τα δίκτυα μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές, παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ σε ολόκληρη την Ευρώπη ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος που ζούμε.

Με σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων από τους κυβερνώντες  και σωστή κατανάλωση από τους πολίτες, με αποκατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων και σωστή επεξεργασία του νερού η Ευρώπη  θα διατηρήσει στο ακέραιο τον θησαυρό της ζωής.

Χούτου Θεολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *