Η Οικογένεια ως αρχικό κύτταρο της κοινωνίας.

Η Οικογένεια ως αρχικό κύτταρο της κοινωνίας.

Στις ανθρώπινες κοινωνίες η δημιουργία οικογένειας είναι το βασικό συστατικό δόμησης τους. Η διαιώνιση και η ανέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι ο λόγος ύπαρξης του.

Τα κράτη ως οργανωμένες κοινωνίες από τους ίδιους τους πολίτες ανθρώπους θα πρέπει να έχουν βασικό μέλημα την στήριξη της οικογενείας και την παροχή όλων των ευκαιριών, δυνατοτήτων και εγγυήσεων, για την επίτευξη του στόχου αυτού.


Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κ. Μητσοτάκη έγινε στην Αθήνα στις 19.01.2024 στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση της Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής αρμόδια για την Δημοκρατία και το Δημογραφικό, Ντούμπραβκα Σούιτσα, τον υπουργό Επικράτειας, Σταύρο Παπασταύρου, την υπουργό του νεοσύστατου υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας, Σοφία Ζαχαράκη και την γ.γ  Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου.

Τα πλέον αρμόδια πρόσωπα δηλαδή, λόγω θέσεως αλλά απαραιτήτως και γνώσης για την προώθηση  δράσεων και λήψη μέτρων σε αυτόν τον βασικό τομέα της κοινωνίας.

Παράλληλα, στο συνέδριο του  Economist  στην Αθήνα το ίδιο διάστημα, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της παγκόσμιας τράπεζας Βόλφγκανγκ  Φένγκλερ, παρουσίασε μερικά στατιστικά στοιχεία που έχουν σχέση με το δημογραφικό πρόβλημα κυρίως του δυτικού κόσμου.

Η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα σε πληθυσμό και η Ελλάδα πρέπει να διδαχθεί από την πορεία αυτών των κρατών. Από τα 11 εκατομμύρια πληθυσμού, η Ελλάδα έχει 5 εκατομμύρια άνω των 50 ετών.

Μείωση γεννήσεων 9% στην Ευρώπη, 11% στην Ελλάδα. Οι ηλικίες των εργαζόμενων μειώνονται 10% στην Ευρώπη, 15% στην Ελλάδα.Ως λύση πρότεινε την μετανάστευση με δεξιότητες όπως μας είπε.

Τώρα για ποιον λόγο, αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε στην  ως άνω συνεδρίαση και έπρεπε να γίνει στο μέγαρο Μαξίμου, είναι για μένα ολίγον τι ακατανόητο, επειδή είναι  ακριβώς το ίδιο, όταν μιλάς για οικογένεια, δημογραφικό πρόβλημα, υπογεννητικότητα, αύξηση πληθυσμού,είναι ένα και το αυτό λόγω συνάφειας.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία αυτή και για την σύσταση υπουργείου ειδικά για την Οικογένεια.

Θα προτείνει είπε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος.

Στην συνάντηση  λοιπόν στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας παίρνοντας τον λόγο, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι γενικά η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δημογραφική επιδείνωση.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει βασική προτεραιότητα την στήριξη, ανάπτυξη και προστασία της οικογενείας. Έχουμε λάβει είπε, μέτρα για την στήριξη των γονέων, αλλά και των παιδιών.(Θα το δούμε πιο κάτω). H Ελλάδα μας λέει, δεσμεύεται να εργαστεί σκληρά για το δημογραφικό και δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης.

Είναι όμως απορίας άξιον, γιατί δεν βάζουν την Ελλάδα ως προτεραιότητα; Aφού είναι Έλληνες όπως τουλάχιστον  διατείνονται. Οι αρμόδιοι των άλλων κρατών θα ασχοληθούν με τις χώρες τους και έτσι αυτόματα λύνεται το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη.

Θα μου πείτε ότι είναι λεπτομέρεια, ναι πιθανόν. Αλλά ο διάβολος κρύβεται στην λεπτομέρεια λέει μια λαϊκή ρήση.

Έχουμε εξ άλλου και μια τοποθέτηση πριν μερικά χρόνια στην Ευρωβουλή μιας Ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Νίκης Τζαβέλα που είπε τότε ξεδιάντροπα :Αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη ε τότε να πεθάνει. Δεν είδα να βγαίνει την άλλη μέρα για να το μαζέψει έστω. Ήταν η εποχή της αρχής των μνημονίων. Αυτά για να μην ξεχνάμε τις θέσεις των κομμάτων αλλά και των βουλευτών κατά καιρούς.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (το νεοσύστατο υπουργείο) ανέφερε ότι θα έχει έτοιμο τον Μάιο ένα Εθνικό Σχέδιο  Δράσης για το Δημογραφικό, το οποίο ετοιμάζει σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία και εκπονείται για πρώτη φορά στην χώρα.  (Βαρύγδουποι τίτλοι με παχιά λόγια για να εισπράττουν παλαμάκια και συγχαρητήρια μεταξύ τους και στην ουσία ένα ΤΊΠΟΤΑ) . Λες και το πρόβλημα προέκυψε τώρα!, χθες! και δεν το είδαν να εμφανίζεται τα τελευταία 15 με 20 χρόνια και για ευθύνες των μέχρι τώρα υπευθύνων, ούτε κουβέντα. Μην δυσαρεστήσουν τους προηγούμενους που στην ουσία ήταν οι ίδιοι, αλλά και τους πιο προηγούμενους που είναι ένα και το αυτό με άλλο περιτύλιγμα.

Τα δεδομένα σήμερα είναι ότι, τα μέτρα που πήραν και παίρνουν όλες οι κυβερνήσεις είναι προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Τα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας είναι ανύπαρκτα όταν το ίδιο το παιδί αποτελεί τεκμήριο και λόγο για επιπλέον φορολόγηση. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό ενώ αντίθετα οι χώρες που σέβονται τους πολίτες τους θεσμοθετούν πιο σοβαρά μέτρα. Μπορεί να μην είναι ίσως στον βαθμό που πρέπει, αλλά σε σύγκριση με την Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Ένα μεγάλο μέρους του πληθυσμού που βρίσκεται  στην ηλικία δημιουργίας οικογένειας ή ακόμη και στην αύξηση των μελών της, εκδιώχθηκε κυριολεκτικά από την χώρα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ανεξαιρέτως. Με το πρόσχημα της λεγόμενης κρίσης, σταμάτησαν την χρηματοδότηση του Έλληνα επιχειρηματία για να περάσει ένα μεγάλο μέρος αυτών στα χέρια συγκεκριμένων προσώπων ή εταιριών ή να αναγκαστεί ο Έλληνας να φύγει στο εξωτερικό.

Ο στόχος τους ήταν και είναι η αποβιομηχάνιση της χώρας σε όλους τους τομείς ακόμη και σε αυτόν  της Εθνικής Άμυνας με άμεσο αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση την αποδόμηση της χώρας αφαιρώντας από τον Έλληνα την δυνατότητα να μείνει και να εργαστεί και να δημιουργήσει οικογένεια για να ευημερήσει η πατρίδα μας και ταυτόχρονα φυσικά να λυθεί και το δημογραφικό που οι ίδιοι δημιουργούν επειδή θέλουν την Ελλάδα, πρώτον ως χώρο και δεύτερον χωρίς Έλληνες. Δεν είναι σχήμα λόγου, κυριολεκτώ!

Από το 2009 έως σήμερα έχουν εκδιωχθεί έμμεσα από την χώρα 300 -500 χιλιάδες νέοι άνθρωποι.

Έχοντας και το αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ θανάτων και γεννήσεων,(αυτά από δικές τους στατιστικές) έχουμε μια μείωση με περισσότερους από 560 χιλιάδες ανθρώπους. Μιλάμε για μείωση του πληθυσμού με πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα, ανθρώπινες ψυχές.

Έχουμε χάσει δηλαδή μόνο από το ισοζύγιο γεννήσεων -θανάτων, πάνω από 10 πόλεις στο μέγεθος της Καβάλας της Αλεξανδρούπολης ή της Χαλκίδας, να προσθέσουμε εδώ και αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν, άλλες πάνω κάτω 500 χιλιάδες, μπορούμε πλέον να δούμε ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφικής πολιτικής αυτών που μας λένε ότι θα λάβουν δραστικά μέτρα για το δημογραφικό.

Πριν λίγο καιρό μας ανακοίνωσαν από την Κρήτη ότι θα διαθέσουν 86 ευρώ για κάθε ανήλικο προσφυγόπουλο. Τα Ελληνόπουλα αλήθεια που βρίσκονται μέσα σε αυτό το κάδρο; Θα μας πείτε να γνωρίζουμε και εμείς;

Α ναι μάλιστα, δώσανε αύξηση στο επίδομα γέννας από 2.000 ευρώ σε 2.400. Προσέξτε όμως, όχι τον μήνα φυσικά ή το εξάμηνο βρε αδερφέ, αλλά εφάπαξ. Κοστολόγησαν δηλαδή το παιδί στις 2.400 ευρώ. Ούτε καν τιμαριθμική αναπροσαρμογή έγινε γιατί όποιος πάει να ψωνίσει είδη πρώτης ανάγκης, διαπιστώνει μια αύξηση στο 30% .

Καταλαβαίνεις τώρα Συνέλληνά μου ότι βλέπουν μόνο το κόστος, εάν πρόκειται για τον Έλληνα επειδή αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν καμία Αξία!

Τον Μάιο μας είπε η υπουργός, θα έχει έτοιμο ένα σχέδιο δράσης όπως αναφέρουμε πιο πάνω, θαρρείς και το δημογραφικό μπορεί να περιμένει κι άλλο ενώ κακοφορμίζει εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια και το γνωρίζουν όλοι.

Το βασικό όμως θέμα στο ελληνικό κοι(υ)νοβούλιο και στα κανάλια, (αυτοί πάνε πακέτο πάντα, ο   Αντίνοος ο Ευρύμαχος  ο Αμφίνομος, ο  Αγέλαος και οι άλλοι), αφού επί Σύριζα ψηφίσαν το σύμφωνο συμβίωσης, έρχονται τώρα να ολοκληρώσουν την Ύβρη προς την δημιουργία και να μας πούνε ότι είναι δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και με τον νόμο πλέον να παντρεύονται και να τεκνοθετούν, έτσι το λένε τώρα.(Σικ)

Για εξηγήστε μας τώρα εσείς οι φωστήρες της πολιτικής, αφού θέλετε να  νομιμοποιήσετε κιόλας αυτήν την πράξη, που θα βρεθούν τα παιδιά για να τεκνοθετήσουν αυτές οι παρά φύσει «οικογένειες».

Μήπως όπως μας λένε αυτοί που δηλώνουν υπέρ όλων αυτών, θα το κάνουν με παρένθετες μητέρες;

Θα φτιάξουν δηλαδή μια βιομηχανία παραγωγής παιδιών προσβάλλοντας στην κυριολεξία την Γυναίκα, Μάνα, την ίδια την φύση του ανθρώπου και την αναπαραγωγή μέσω ένωσης του Άρρενος με τον Θήλυ, όπως το όρισε η Δημιουργία, βεβηλώνοντας τον πρώτο και μεγαλύτερο άθλο του ανθρώπου που είναι ο γέναθλος του.

Μας τα δείχνουν στις γελοίες παρελάσεις που κάνουν, σέρνοντας στην κυριολεξία τα αθώα παιδιά πίσω τους ως άβουλα όντα.

Αυτό όμως που προκαλεί πρόσθετη ανησυχία είναι η αναφορά όλων ανεξαιρέτως, ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και κατ’ επέκταση το δημογραφικό θα μας το λύσει η εισροή μεταναστών  κυρίως από ανατολικά.

Συμφώνησαν και με την Τουρκία, να ελέγχουν τις ροές μεταναστών στο Αιγαίο, όταν η ίδια η Τουρκία έχει κάνει σαφές και με λόγια και με πράξεις ότι μπορεί να ανοίγει και να κλείνει την κάνουλα αυτών των ροών όποτε θέλει και κρίνει αυτή, λειτουργώντας ως σύγχρονος δουλέμπορος.

Θα φέρουν τους μετανάστες για να μας δείξουν αυτοί πως γίνονται τα παιδιά. Εμείς δεν…ξέρουμε!

Οι δεξιότητες πιθανών που μας είπε ο υπουργός πιο πάνω. Καταλαβαίνεται Συνέλληνες μου την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε μια πολιτεία που θα κυβερνάτε από Έλληνες η ίδια η πολιτεία σεβόμενη τον εαυτό της και την Γυναίκα, Μάνα αναλαμβάνει από την πρώτη μέρα της  γέννησης να καλύπτει τα πάντα σε ότι αφορά την ανατροφή του κάθε παιδιού έως ότου ως ενήλικος πολίτης και ενεργό μέλος πλέον ενταχθεί στην κοινωνία για να προσφέρει στην ανέλιξή της αλλά και του ιδίου ως κύτταρο της.

Η δε μητέρα φυσικά σε όλη αυτήν την διάρκεια ανατροφής του παιδιού, η των παιδιών, όσα αποφασίσει η ίδια και θέλει να κάνει έχει αρωγό την πολιτεία πάντα και παντού σε όλη την διάρκεια του βίου της.

Σαμαράς Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *