Ένας εξωδιαστημικός πυρηνικός πόλεμος μπορεί να μας μεταφέρει πίσω στον μεσαίωνα.

Ένας εξωδιαστημικός πυρηνικός πόλεμος μπορεί να μας μεταφέρει πίσω στον μεσαίωνα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέδωσε μια προειδοποίηση για την ύπαρξη μιας «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια» της χώρας.  Ανώνυμες  πηγές το τελευταίο διάστημα κατηγορούν την Ρωσία ότι προσπαθεί να αναπτύξει ένα πυρηνικό διαστημικό όπλο που θα καταστρέφει δορυφόρους δημιουργώντας ένα τεράστιο ενεργειακό κύμα, θέτοντας εκτός λειτουργίας ένα τεράστιο τμήμα εμπορικών και κρατικών δορυφόρων.

Η Μόσχα αλλά και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκαν τους παραπάνω ισχυρισμούς, με τον Ρώσο πρόεδρο να υποστηρίζει πως είναι αντίθετος στην ύπαρξη τέτοιου είδους όπλων στο Διάστημα. «Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη: Ήμασταν πάντα και συνεχίζουμε να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο Διάστημα»

Παράλληλα μια τέτοια κίνηση από την μεριά της Ρωσίας θα παραβιάσει τη Συνθήκη για το Εξωτερικό Διάστημα. Η Συνθήκη του 1967 απαγορεύει στους υπογράφοντες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, να θέσουν σε τροχιά γύρω από τη Γη αντικείμενα που φέρουν πυρηνικά όπλα ή οποιοδήποτε άλλο είδος όπλων μαζικής καταστροφής.

Ένα σκοτεινό παιχνίδι παραπληροφόρησης από μεριάς της ΗΠΑ έτσι ώστε να τους επιτραπεί αυτοταμάτος να  παροπλίσουν με πυρηνικές κεφαλές τους δορυφόρους τους για την υποτιθέμενη   ασφάλεια της χώρας ή ένα σκοτεινό στρατηγικό  παιχνίδι από μεριάς της Ρωσίας;

Ένα νόμισμα με δυο σκοτεινές όψεις που ωθούν τον πλανήτη σε έναν εξωδιαστημικό πυρηνικό πόλεμο που μπορεί να μας μεταφέρει πίσω στον μεσαίωνα

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή σε ύψος 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης  με ισχύ 1.5 μεγατόνο  έγινε στον ειρηνικό ωκεανό το 1962. Προκάλεσε ζημιές σε μια ακτίνα 1000 χιλιομέτρων φτάνοντας μέχρι και την Χαβάη και προκάλεσε ζημιές στα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Το μέγεθος της έκρηξης ήταν 100 φορές μεγαλύτερη από την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αφού είχαν ισχύ μόνο 10 με 15 κιλoτόνους. Σε αυτό που διαφέρει μια πυρηνική έκρηξη στο έδαφος είναι ότι δημιουργείτε οστικό κύμα και ραδιενεργό νέφος ενώ μια πυρηνική έκρηξη σε ένα ύψος 100νταδων χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης λόγο ότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα δεν δημιουργείτε οστικό κύμα και ραδιενεργό νέφος και δεν γκρεμίζει κτήρια.

Αυτό όμως που μπορεί να κάνει μια τέτοια έκρηξη λόγο της ελλείψεις ατμόσφαιρας είναι να δημιουργηθούν  ακτίνες ΓΑΜΑ που κινούνται με την ταχύτητα του φωτός με αποτέλεσμα ο Ηλεκτρομαγνητικός παλμός να χτυπά πάνω στην ιονόσφαιρα και με έναν περίπλοκο τρόπο δημιουργούν έναν πολύ ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό κύμα που διαρρέετε στον χώρο και όταν προσκρούσει σε ηλεκτρονικά κυκλώματα να τα καταστρέφει. Λιώνουν, υπερθερμαίνονται και υπερφορτίζονται!

Δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 4.000 δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, και ότι ενδεχόμενος στο μέλλον να υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς παροπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές φέρνει ποιο κοντά έναν εξωδιαστημικό πυρηνικό πόλεμο που θα φέρει τρομακτικές συνέπειες στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Ποιος ο ρόλος του ΟΗΕ που συνυπογράφει την Συνθήκη για το Εξωτερικό Διάστημα;

Θα δούμε επιτέλους τον πρόεδρο του ΟΗΕ;

Υπάρχει;

Ή θα εξακολουθούμε να βλέπουμε το παπαγαλάκι Γκουτέρες να παίρνει θέση αυθαίρετα;

Παίζουν με την ζωή του ανθρώπου κορόνα γράμματα με όπλα που δεν  θα έπρεπε να υπάρχουν.

Είναι όλοι συνυπεύθυνοι και το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι η δύναμη της συλλογικότητας μας.

Τράνακας Απόστολος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *