Η κεκλεισμένη των θυρών συμφωνία της ΕΕ με τη χημική βιομηχανία.

Η κεκλεισμένη των θυρών συμφωνία της ΕΕ με τη χημική βιομηχανία.

Σε άκρα μυστικότητα  διοργανώθηκε συνάντηση  από κορυφαίους ηγέτες της ΕΕ και τη χημική βιομηχανία στις 20 Φεβρουαρίου 2024 . Πίσω από αυστηρά φυλασσόμενες πόρτες σε συνεδριακό κέντρο ενός βελγικού χημικού εργοστασίου BASF στην Αμβέρσα διεξήχθη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με Ηγέτες από βασικούς κλάδους της βιομηχανίας, που εκπροσωπούν 7,8 εκατομμύρια εργαζόμενους στην Ευρώπη, μην παραλείποντας να δώσουν το παρόν σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού, η 3M, η Dupont και η Bayer-Monsanto. που όπως  όλα δείχνουν επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις.


Τα θεσμικά μας όργανα δείχνουν με ξεκάθαρο κυνικό τρόπο  την εξουσία τους για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την ζωή των πολιτών χωρίς την συμμετοχή τους καθώς απέκλεισαν από την συνάντηση άμεσους εκπροσώπους όπως, πληγεισών κοινοτήτων από χημικά κατάλοιπα ,περιβαλλοντολόγους και  επιστήμονες όπως και όργανα, φορείς των ευρωπαίων πολιτών.

Και ενώ θα πίστευε κανείς, ειδικά σε μια εποχή που πρέπει να πολεμήσουμε τη δηλητηρίαση και τη ρύπανση του κόσμου μας από τη χημική βιομηχανία όπως μας λένε νυχθημερόν κόμματα και ΜΜΕ, οι ηγέτες μας αντιθέτως προβαίνουν σε μυστικές συμφωνίες με τους ενόχους.

Αυτές και άλλες εταιρείες που αναφέρουμε πιο πάνω, με τις πλάτες της ΕΕ κρύβουν έρευνες για τους κινδύνους στην συνολική υγεία(πλανήτης-άνθρωποι) εδώ και  50 χρόνια.

Τα χημικά προϊόντα των πιο επιβλαβών χημικών ουσιών PFAS που  χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες σήμερα  βρίσκονται σχεδόν παντού.

Κι ενώ τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, αυτά  τα τοξικά χημικά PFAS διαρκούν. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με αυτά τα «για πάντα χημικά», καθώς βρίσκονται σε μια ποικιλία προϊόντων, από συσκευασίες τροφίμων,  παιχνίδια, καλλυντικά, μέχρι τηγάνια και αδιάβροχα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και εργάτες αυτών των χημικών βιομηχανιών έχουν ήδη υψηλά επίπεδα αυτών των επικίνδυνων χημικών ουσιών στο σώμα τους που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, στειρότητα και γενετικές ανωμαλίες.

Οι μεγάλες εταιρείες όπως η 3M, η Dupont και η Bayer-Monsanto δεν ενδιαφέρονται. Συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν λέγοντας  ψέματα εδώ και  δεκαετίες για την επίδρασή τους στο νερό, τον αέρα και το σώμα μας.

Αρκετοί δημοσιογράφοι αποκάλυψαν την αλήθεια γι΄αυτές τις εταιρείες οι οποίες ξοδεύουν 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για να πιέσουν τους ευρωπαίους αντιπροσώπους μας να συνεχίσουν με αυτά τα «για πάντα» χημικά. Μεσάζοντες οι γνωστοί Λομπίστες των διαδρόμων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που κλείνουν τις συμφωνίες με τους ευρωβουλευτές των κομματικών συνδυασμών οι οποίοι  φροντίζουν για να μην διορθωθεί ο απαρχαιωμένος, αναποτελεσματικός και αργός νόμος για τον έλεγχο των χημικών ώστε  να απαλλαγούμε από αυτές και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες στην Ευρώπη και να τον κρατούν στο συρτάρι να μαζεύει την σκόνη και μάλιστα τοξική.

Προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν τους εάν αρρωσταίνουν πολίτες και περιβάλλον αρκεί να φουσκώνει ο τραπεζικός τους λογαριασμός, όντας οι ίδιοι τόσο νοητικά άρρωστοι που πιστεύουν ότι αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη.

Πράγματι επιβεβαιώνουν οι ηγέτες της ΕΕ με την στάση και θέση τους ότι δεν νοιάζονται για την υγεία των ευρωπαίων πολιτών και  ανακοινώσουν  τρείς ημέρες μετά  την συνάντηση την “Διακήρυξη της Αμβέρσας” για μία Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία

Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ  ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Απόδειξη ότι δεν έλαβαν υπόψιν ούτε την αναφορά που απέστειλαν ομάδες ευρωπαίων πολιτών από όλους τους κλάδους με άμεσο αντίκτυπο.

Όλοι αυτοί ζητούν την ψήφο των ευρωπαίων πολίτων  για να συνεχίσουν να καταστρέφουν τα πάντα πλουτίζοντας οι ίδιοι και ακόμη περισσότερο οι δολοφόνοι μας.

Διαβάζουμε και διαπιστώνουμε την υποκρισία που κρύβεται πίσω από καλογυαλισμένους επικείδιους λόγους της διαβίωσης των ευρωπαίων πολιτών κι εν γένει της Ευρωπαικής Ηπείρου που δίνονται βορά στα αρπακτικά της ΝΤΠ από τις διοικήσεις μας .

Η «Διακήρυξη της Αμβέρσας» αποτελεί μια επείγουσα έκκληση για αναζωογόνηση του βιομηχανικού τοπίου της Ευρώπης, ενισχύοντας τους βασικούς κλάδους της βιομηχανίας, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητά τους εν μέσω μεταβαλλόμενων γεωπολιτικών συνθηκών. Υπογραμμίζει την προθυμία της βιομηχανίας να συμβάλει σε μια ισχυρότερη Ευρώπη. Σηματοδοτεί  μία  συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και θέτει τις βάσεις για την επανεκκίνηση των βιομηχανικών επενδύσεων στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας την έναρξη της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Η «Διακήρυξη της Αμβέρσας», που υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, τονίζει την κρίσιμη σημασία της σαφήνειας, της προβλεψιμότητας και της εμπιστοσύνης στη βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως αποφασιστική δράση για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ισχυρότερη επιχειρηματικότητα  στην Ευρώπη. Η “Διακήρυξη της Αμβέρσας” σκιαγραφεί μια πορεία προς τα εμπρός. Τοποθετώντας την Ευρωπαϊκή  Βιομηχανική Συμφωνία στη κορυφή  της στρατηγικής ατζέντας της Ευρώπης, η ΕΕ θα ανοίξει το δρόμο για μια ανθεκτική, ανταγωνιστική και βιώσιμη Ευρώπη.  Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Πράσινη Συμφωνία λειτουργεί για όλους» τονίζει ο Martin Brudermüller, Πρόεδρος του CEFIC του ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Χημικής Βιομηχανίας.

Για  να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, η Διακήρυξη  περιγράφει 10 συγκεκριμένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της Βιομηχανικής Συμφωνίας στην ευρύτερη στρατηγική ατζέντα, τον εξ ορθολογισμό της νομοθεσίας και την απλούστευση του πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Καλεί να μετατραπεί η Ευρώπη σε παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή  άφθονης και οικονομικά προσιτής ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα(το μεγαλύτερο ψέμα όλων των εποχών διότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον μας  αντιθέτως είναι η βάση όλων των έμβιων όντων του πλανήτη) μέσω στρατηγικών συνεργασιών και στιβαρών  υποδομών,  παράλληλα με την ισχυρότερη υποστήριξη στην εκτέλεση των έργων στην ΕΕ. Τονίζει την ανάγκη να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια των πρώτων υλών, να ενισχυθεί η ζήτηση για βιώσιμα προϊόντα και να ευδοκιμήσει  η καινοτομία (όπως τα ηλεκτρικά οχήματα που αναφλέγονται; Ή η ρομποτοποίηση των επαγγελμάτων που θα φέρει επιπλέον ανεργία;). Η ενιαία αγορά της Ευρώπης επισημαίνεται επίσης ως πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναζωογονηθεί, μαζί με την καθιέρωση ενός νέου πνεύματος νομοθέτησης που παρέχει κίνητρα για επενδύσεις και μια συνεκτική εσωτερική δομή για αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών.

Το σίγουρο είναι ότι μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πανωλεθρία και το μόνο που θα τους σταματήσει είναι η ένωση όλων των πολιτών.

Οι ευρωεκλογές  2024 πρέπει να σηματοδοτήσουν την αρχή μιας ολικής πολιτικής μεταρρύθμισης στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, των οποίων  τον πρώτο ρόλο πρέπει να έχουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Εδώ όλη η συμφωνία

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *