Προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς για το Ελληνικότατο Αιγαίο!

Προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς για το Ελληνικότατο Αιγαίο!

Ο αντιπρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, με γραπτή δήλωσή του που δημοσίευσε το Σάββατο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANKA και αναπαρήγαγαν στη συνέχεια τουρκικά μέσα ενημέρωσης πήρε θέση στην ανακοίνωση που έκανε η Ελλάδα όπου θα ανακηρύξει δύο νέα θαλάσσια πάρκα, ένα στο Αιγαίο Πέλαγος και ένα στο Ιόνιο Πέλαγος.


«Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα ανακηρύξει δύο νέα θαλάσσια πάρκα, ένα στο Αιγαίο Πέλαγος και ένα στο Ιόνιο Πέλαγος, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης “Ο Ωκεανός μας” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 16-17 Απριλίου 2024. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα προσπαθεί εδώ και καιρό να αξιοποιήσει σχεδόν κάθε πλατφόρμα στο πλαίσιο των θεμάτων του Αιγαίου. Παρά την βελτίωση το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις μας, φαίνεται ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται και αυτή τη φορά φορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Συνιστούμε στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί τα προβλήματα του Αιγαίου, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ορισμένων νησιών, βραχονησίδων και βράχων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συμφωνίες, στο πλαίσιο της δικής της ατζέντας.

Θα θέλαμε επίσης να προειδοποιήσουμε τα τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, να μην εργαλειοποιούνται στις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με τα περιβαλλοντικά προγράμματα.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζουμε ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης ενθαρρύνει τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών θεμάτων, μεταξύ των παράκτιων κρατών σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες και στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος. Με την ευκαιρία αυτή επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα αποδεχθούμε οποιεσδήποτε de facto καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς με αμφισβητούμενο καθεστώς.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα εν λόγω θαλάσσια πάρκα δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια στο πλαίσιο των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο Πέλαγος». Το θέμα ανέδειξε στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, με γραπτή δήλωσή του που δημοσίευσε το Σάββατο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANKA και αναπαρήγαγαν στη συνέχεια τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπαγτζίογλου ισχυρίζεται στη δήλωσή του ότι πρόκειται για προσπάθειες προετοιμασίας του εδάφους από την Ελλάδα για διεκδικήσεις κυριαρχίας στο Αιγαίο Πέλαγος και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ πιθανό ορισμένες από τις περιοχές που θα ερευνηθούν να συμπίπτουν με τις περιοχές της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας». Ο αντιπρόεδρος και βουλευτής του CHP, υποστηρίζει ακόμη ότι η Ελλάδα από την ημέρα της ίδρυσής της θεωρεί τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο ως κρατική πολιτική και δηλώνει: «Ανά κάποιες περιόδους, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, επεδίωξε να επιτύχει αυτές τις φιλοδοξίες της με έργα που είναι φαινομενικά αθώα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος ή η διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών». Απε-Μπε

Ιδιωτικές εταιρείες, καταληψίες επί της ουσίας ασελγούν διαχρονικά επάνω στα αναφαίρετα Δίκαια του Ελληνικού Έθνους, όπως αυτά κατοχυρώνονται και βάσει του Διεθνούς Κληρονομικού Δικαίου.

Δεν θα σταθούμε στις καθεαυτού δηλώσεις του τουρκικού προτεκτοράτου των ΗΠΑ που δεν είναι η πρώτη φορά που αναπαράγονται από τα συστημικά ΜΜΕ για πολύ συγκεκριμένους λόγους τρομοκρατίας των Ελλήνων ιδιοκτητών του Αιγαίου-Ιόνιου πελάγους και όχι μόνο αλλά θα αγγίξουμε την ουσία.

Αδιανόητη Εξωτερική Πολιτική από ελληνικής πλευράς που επιτρέπει διαχρονικά στην Τουρκία να απειλεί την Κυριαρχία του ελληνικότατου Αιγαίου.

Βεβαίως δεν υπάρχει τύχη όσον αφορά την ανθελληνική εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Και η γη της Ιωνίας, που καταπατείται εδώ και αιώνες από τους Οθωμανούς, σημερινούς Τούρκους, μογγολικά φύλα στην μειοψηφία τους, διότι στην ελληνική τούτη γή ακόμη το ελληνικό DNA κυριαρχεί, αλλά και ο σημερινός πλασματικός γεωγραφικός προσδιορισμός χώρου της Ελλάδος, διοικούνται από ξένα σιωνιστικά λόμπι, που έχουν τοποθετήσει τις μαριονέτες τους σε θέσεις κλειδιά και στις κυβερνήσεις όχι μόνο της Ελλάδος και της Τουρκίας αλλά σε όλη την ΕΕ .

Είναι πραγματικά λυπηρό οι Ελληνες όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουν έναν πολιτικό χώρο να στραφούν ο οποίος να είναι ξεκάθαρα υπέρ των συμφερόντων της Χώρας ούτε στην Ελληνική Βουλή ούτε στο Εωρωπαικό Κοινοβούλιο από τις μέχρι τώρα μεγάλες ή μικρές πολιτικές παρατάξεις.

Υπάρχει άραγε κάτι υγιές στην πολιτική σκηνή να βάλει φρένο στην κατρακύλα της Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδος;

Ερευνήσαμε και ανακαλύψαμε την μοναδική έως τώρα υγιή στάση και πολιτική θέση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα το λεγόμενο ΕλληνοΤουρκικό που χρόνια ταλανίζει την Ελλάδα, με μοναδικά εμπεριστατωμένα στοιχεία και αποδείξεις για το τι πραγματικά συμβαίνει και πως όλα μπορούν να ανατραπούν αν υπάρξει πραγματική ελληνική πολιτική βούληση όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και στον ευρωπαικό.

Παραθέτουμε την 1η από μια σειρα εκπομπών του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ελλήνων Συνέλευσις κ. Πασχαλίδη Δημήτρη που αξίζει να δουν όλοι οι Ελληνες Πολίτες.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ( MEΡΟΣ Α)

Ολα εξαρτώνται από τις επιλογές των Ελλήνων Πολιτών για το εάν η Ελλάδα θα σηκώσει εν τέλει κεφάλι.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *