Τι ”κέρδισε” η Ελλάδα από την επί 50 χρόνια διακυβέρνηση της από 3 κόμματα και ουσιαστικά από 3 οικογένειες;

Τι ”κέρδισε” η Ελλάδα από την επί 50 χρόνια διακυβέρνηση της από 3 κόμματα και ουσιαστικά από 3 οικογένειες;

Ως το κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει προς όφελος όλων των Ελλήνων στην Ευρώπη περιέγραψε τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε περιοδεία του.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση του σταμάτησε τις ροές των μεταναστών στα σύνορα, ενώ παράλληλα με την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τονώθηκε η  οικονομία στον τουριστικό τομέα

Ανέφερε δε ότι το κόμμα του είναι εκείνο που αύξησε τον κατώτατο μισθό, που έδωσε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 13 χρόνια, ενώ ενίσχυσε και τους συνταξιούχους.


Μας θεωρούν ηλίθιους;

Μισός αιώνας – 3 κόμματα – 3 οικογένειες!

Οι Έλληνες στη Μεταπολίτευση και για 50 χρόνια ψηφίσανε συνολικά 9 πρωθυπουργούς, τους, Κων/νο Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κων/νο Μητσοτάκη,  Κ. Σημίτη,  Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Α. Τσίπρα, Κυρ. Μητσοτάκη.

ΕΛΛΑΔΑ. Μια Χώρα, ένας Λαός, μια Βουλή. Η Ελλάδα από το 1974 έως σήμερα αναζητά  την ευημερία. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που κυβέρνησαν και τα κόμματα εξουσίας μόνο 3. Το κόμμα της μεταχουντικής Δημοκρατίας, η Νέα Δημοκρατία, το κίνημα της αναγκαίας Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ο συνασπισμός της Αριστερής ριζοσπαστικής αντίληψης, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 50 αυτά χρόνια δεκάδες είναι τα κόμματα που εμφανίστηκαν, κάποια εισήλθαν στη Βουλή, άλλα λειτούργησαν ως υποβοηθήματα στα κόμματα εξουσίας. Κάποια ήταν δούρειοι ίπποι.

Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τον τόπο για 23 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ για 22 και ο ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια. Συνολικά 9 Πρωθυπουργοί κρατούσαν το πηδάλιο της χώρας για 50 χρόνια, απ’ αυτούς 5 ήταν της Νέας Δημοκρατίας, 3 του ΠΑΣΟΚ κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός έδωσε την ευκαιρία για να κυβερνήσουν, 7 φορές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, 6 φορές στο ΠΑΣΟΚ και μία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεσολάβησαν για μήνες και κάποιοι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί.

Μήπως τελικά δεν είναι τρία κόμματα αλλά ένα…και όλοι μαζί ψηφίζουν κατά της Ελλάδος ,κατά των Ελλήνων; ..μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν;

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί μισό αιώνα τα κόμματα εξουσίας με τη διακυβέρνηση, συσσώρευσαν χρέη από δανεισμό τόσο στα κομματικά ταμεία τους όσο και στη χώρα.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός της μείωσης του πληθυσμού της χώρας.

Τα Μνημόνια έθεσαν τη χώρα σε ομηρία με, δρόμους, λιμάνια, τρένα, ρεύμα, αέρα, ορυκτά και νερό περιέρχονται σε εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου. Κι ενώ ο πλούτος του Ελληνικού κράτους δεν αξιοποιείται υπέρ του πολίτη οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν. Την ίδια στιγμή τα εθνικά θέματα παραμένουν ανοικτά με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική αιμορραγία της χώρας και την ανασφάλεια των πολιτών.

Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επί 50 χρόνια διακυβέρνηση της από 3 κόμματα και ουσιαστικά από 3 οικογένειες;

Μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ελαφρύνει με εκ των υστέρων μέτρα – ασπιρίνες, όπως είναι οι επιχορηγήσεις, τις συνέπειες μιας κρίσης που η ίδια διόγκωσε και όξυνε, αφήνοντας την αγορά αρρύθμιστη και ανεξέλεγκτη στο έλεος των κερδοσκόπων.

Αν η ακρίβεια εξακολουθεί να γιγαντώνεται στην Ελλάδα και ο πληθωρισμός να σκαρφαλώνει στα ύψη δεν φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως επιμένει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά η επιμονή της κυβέρνησης να υποστηρίζει την κερδοσκοπία των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος των πολιτών που υποφέρουν.

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να θεωρεί ηλίθιους όλους τους πολίτες,

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Και αν οι δημοσκοπήσεις είναι κατάλληλα σταθμισμένες ώστε να κρύβουν την αντίδραση του κόσμου και να δείχνουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα παρά τα όσα συμβαίνουν, μια βόλτα στους δρόμους και στην αγορά θα πείσει όποιον έχει αμφιβολίες για τη δυσφορία που αισθάνονται οι πολίτες, όπως και για την οργή τους.

Έρχονται ευρωεκλογές και οι πολίτες πρέπει να δώσουμε το παρών μας με την ψήφο μας!  καμιά αποχή…γιατί η αποχή δίνει δύναμη και ποσοστά στο ένα κόμμα.

Θα πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή Έλληνες που δηλώνουν ότι δεν θα έχουν ασυλία, ότι θα υπερασπιστούν τα δίκαια των Ελλήνων και της Ελλάδος.

Ευρωβουλευτές που ορκίστηκαν να υπηρετούν την Ελληνικότητα!!!

Χούτου Θεολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *