Γιατί οι πολίτες πρέπει να  δείχνουν το ίδιο αν όχι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές.

Γιατί οι πολίτες πρέπει να δείχνουν το ίδιο αν όχι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές.

Στα πρόθυρα των Ευρωεκλογών και όλοι οι κομματικοί συνδυασμοί κρατούν πολύ χαμηλά τους τόνους. Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε προεκλογική περίοδο η οποία χρήζει εξίσου ίσης σημασίας με αυτήν των εθνικών εκλογών. Αλήθεια γιατί οι πολίτες δεν δείχνουν το ίδιο αν όχι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές, που αφορούν τις θεσμικές θέσεις που εκπροσωπούν την Ελλάδας μας στο Ευρωκοινοβούλιο;


Βάση καταστατικού χάρτη της ενωμένης Ευρώπης, το Ευρωκοινοβούλιο βγάζει νόμους που τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης θα πρέπει να ακολουθούν. Για παράδειγμα κάποιοι από αυτούς τους νόμους ήταν τα μέτρα που μας επέβαλαν κατά την διάρκεια που η τρόικα βρισκόταν στην Ελλάδα. Οπότε όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, θα έπρεπε όλους να μας ενδιαφέρει, διότι πρόκειται για την ίδια μας την ζωή και πως αυτή εξελίσσετε.

Τόσα χρόνια βλέπουμε τις κυβερνήσεις μας να υπακούν στις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να κόπτονται όλοι για την συμμετοχή τους σε αυτές. Η ίδια η κυβέρνηση θα καλεστεί στο μέλλον να εκτελέσει ό,τι αποφασιστεί για μεγάλα θέματα που εξελίσσονται όπως είναι το μεταναστευτικό και άλλα πολλά που αφορούν άμεσα της ζωές μας.

Τα ΜΜΕ καθώς επίσης και όλα τα κόμματα περνούν τις Ευρωεκλογές στα “ψιλά” χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα την ελλειπή ενημέρωση των πολιτών και κατ’ επέκταση την έλλειψη ενδιαφέροντος από μέρος τους. Είναι υψίστης σημασίας στο Ευρωκοινοβούλιο η χώρα μας να εκπροσωπείται από βουλευτές που δεν θα προάγουν συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης άλλα θα έχουν ως προτεραιότητα το συμφέρον και την ευημερία των πολιτών.

Για να πετύχει αυτό απαιτείται η συμμετοχή όλων μας. Έχουμε καθήκον να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας, την δύναμή μας δηλαδή προς όφελος της χώρας.

Παπαδόπουλος Σταύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *