Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας αθλητής που σαρώνει κάθε  χρυσό μετάλλιο που βρίσκεται στον δρόμο του.

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας αθλητής που σαρώνει κάθε χρυσό μετάλλιο που βρίσκεται στον δρόμο του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου άλλη μία φορά κατέστη ο κυρίαρχος στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου στην Ρώμη κατακτώντας το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σπάζοντας τα κοντέρ με άλμα στα 8,65μ. καταγράφοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, αλλά και καταρρίπτοντας το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ των 8,60μ.


O Τεντόγλου άφησε το στίγμα του για το τι θα ακολουθούσε από το πρώτο του άλμα καθώς «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με άλμα 8,49μ. και με την πέμπτη προσπάθειά του να τον ανεβάζει με άνεση στο πιό ψηλό βάθρο.

Επίσης “Χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους (2021)

Έφτασε έτσι τα 12 μετάλλια σε επίπεδο ανδρών στο μήκος, με τα 11 να είναι χρυσά. ένας Έλληνας αθλητής στίβου, φαινόμενο εφόσον παραμένει για καιρό ο καλύτερος στον κόσμο στο αγώνισμά του.

Ως γνωστόν, τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η μιντιακή του εικόνα αλλά οι αθλητικές του επιδόσεις που επί 6 συναπτά χρόνια τον κρατούν στην κορυφή και μαζί του στο πιό ψηλό βάθρο μπαίνει και το παγκόσμιο σύμβολο του Αθλητισμού η Ελλάς, γεγονός που πρέπει να εμψυχώσει αθλητικά και όλα τα ελληνόπουλα που μπορούν ατομικά και ομαδικά να βάλουν πολύ ψηλά τον πήχη στον συλλογικό στόχο και σκοπό μιας δικαιότερης ποιότητας βίου και ζωής.

Συνέχισε έτσι Μίλτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *