Λειψυδρία αποτέλεσμα πολιτικής κρίσης!

Λειψυδρία αποτέλεσμα πολιτικής κρίσης!

Εκτεταμένα ρεπορτάζ σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στη λειψυδρία που απειλεί την Ελλάδα.

Το BBC ειδικά , αναφέρει πως οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα προκάλεσαν την μερική ξήρανση του Μόρνου, με την μείωση των αποθεμάτων νερού της μεγάλης δεξαμενής που υδροδοτεί την Αττική να φτάνει στο 30%,.  


Μάλιστα Η πτώση της στάθμης του νερού στον Μόρνο οδήγησε στην επανεμφάνιση των ερειπίων ενός ελληνικού χωριού που παρέμεινε βυθισμένο για δεκαετίες, καθώς είχε καταγραφεί ξανά περίοδος ξηρασίας κατά την δεκαετία του 1990.

Ωστόσο και άλλες δεξαμενές που τροφοδοτούν με νερό την Αττική, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, έχουν επίσης καταγράψει σημαντική πτώση στα επίπεδα των υδάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πάνω από  3,6 εκατ. κατοίκους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυρ. Μητσοτάκης, προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των υδάτινων πόρων. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε νερό…σε μία εποχή που γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε λιγότερο» δήλωσε.

Για όλα φταίνε οι σπάταλοι πολίτες που πρέπει να κάνουν ορθή διαχείριση και ποτέ ο ίδιος ο προθυπουργός και το επιτελείο του!

Ούτε λόγος για συστήματα αφαλάτωσης, όταν η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι τέτοια που την καθιστά εντέκατη στη λίστα με τις χώρες στον πλανήτη με την μεγαλύτερη ακτογραμμή, γεγονός που την αποκλείει από το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Ούτε λόγος για την τροποποίηση του καιρού που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας όπου μετά από πολλά αποκαλυπτικά για το θέμα δημοσιεύματα αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν.

Ούτε λόγος για τα περίπου 1.700.000 στρέμματα  καμένων δασικών εκτάσεων όπου δεν γίνεται καμία αναδάσωση μετά από δασικές πυρκαγιές από το ανύπαρκτο κράτος και των προηγούμενων κυβερνόντων και των σημερινών αρίστων του κ. Μητσοτάκη που αποχαρακτηρίζουν συνεχώς πρώην δασικές εκτάσεις και περιοχές Natura και τις πουλά σήμερα με θράσος σε ιδιώτες, λες και τα είχε από τον παππού του και του ανήκουν, όπου δικαίως να ανακύπτουν ενδεχομένως υποψίες ότι άτομα τα οποία ενδιαφέρονται για κατασκευαστικά σχέδια, όπως αιολικά πάρκα και φωτοβολταικά να εμπλέκονται τα ίδια στην πρόκληση πυρκαγιών όπου είναι και οι μόνοι ευνοημένοι από την οικολογική καταστροφή επιβαρύνοντας τις κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα.

Από την άλλη πολύς λόγος γίνεται για τις ΑΠΕ

Μάλιστα οι απλοποιήσεις της νομοθεσίας για την ανάπτυξη των Αιολικών πάρκων , αρχής γενομένης από το 2001, κονιορτοποίησαν τον περιβαλλοντικό και τον χωροταξικό σχεδιασμό διαθέτοντας όλη την επικράτεια ερήμην των τοπικών κοινωνιών με προτεραιότητα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Μάλιστα για τον σκοπό αυτόν δέσμευσαν οποιαδήποτε σχεδόν έκταση, χωρίς να απασχολεί καν η ύπαρξη προϋποθέσεων για την ανάπτυξή τους.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αντιτίθενται σε αυτό το εγχείρημα της πράσινης ανάπτυξης που αφανίζει το πράσινο της χώρας μας αρκετοί κοινωνικοί φορείς.

Η μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό σύστημα περιλαμβάνει σταθμούς φυσικού αερίου, μονάδες αποθήκευσης, εθνικές και διεθνείς διασυνδέσεις. Ολα αυτά τα κόστη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, θα πληρωθούν από την κοινωνία.

Η αποσπασματική αποτίμηση του κόστους αποσιωπά όλα τα εξωτερικά κόστη που σχετίζονται με την κατασκευή των αιολικών, ενώ αγνοείται παντελώς η καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων και τοπίων, η απώλεια παραγωγικών δραστηριοτήτων και η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας κατά την εγκατάστασή τους.

Το κόστος εκτοξεύεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της επιβολής υψηλών κερδών των ιδιωτικών εταιρειών. Και ενώ τα ορυκτά καύσιμα επιβαρύνονται με φόρο άνθρακα και δικαιώματα ρύπων, τα κόστη των αιολικών, όπως η περιβαλλοντική επιβάρυνση των δασικών οικοσυστημάτων, η απώλεια των παραγωγικών δραστηριοτήτων, δεν προσμετρώνται πουθενά.

Το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο των τοπικών κοινωνιών διαταράσσεται ανεπιστρεπτί.

Επηρεάζεται ο κύκλος του νερού μέσω της μείωσης των βροχοπτώσεων, τα δάση και η χλωρίδα μέσω των εκχερσώσεων, καταλαμβάνονται βοσκότοποι και αγροτική γη ενώ προκαλούνται προβλήματα υγείας λόγω των ήχων και υπόηχων από τις ανεμογεννήτριες.

Και ο πρωθυπουργός αγρόν ηγοράζει σφυρίζοντας κλέφτικα.

Αυτό που πραγματικά  απειλεί την Ελλάδα είναι η αδράνεια των πολιτών έναντι της πολιτικής αλητείας-ασυλίας των ασύδοτων διεφθαρμένων και διορισμένων πολιτικών ταγών του έξωθεν κέντρου εξουσίας.

Η κοινοβουλευτική συμμορία είναι η αιτία για τις σκληρές επιπτώσεις στο περιβάλλον μας και την γενική επιδείνωση της υγείας και μη ευημερίας των πολιτών και όχι η πολιτική κατασκευασμένη ταμπέλα της κλιματικής αλλαγής που οι ίδιοι οι ιθύνοντες επινόησαν για να δικαιολογούν τις άνομες πράξεις τους.

Πράγματι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παρατεταμένης ξηρασίας ενός από τους πιο εύφορους τόπους στον πλανήτη εάν οι Έλληνες το επιτρέψουν. 

Η χώρα του φωτός, το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού, αποφασίστηκε από μαύρους σκοτεινούς να γίνει η μπαταρία της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση και ο Κυρ, Μητσοτάκης σκοπίμως αδιαφορεί για τις περιβαλλοντικές συνέπειες αρκεί να εξυπηρετήσει κατά γράμμα τους αγοραστές, εφόσον ανέλαβε την εργολαβία ο ίδιος να ξεπουλήσει την χώρα.

Αυτόν τον όλεθρο μόνον οι πολίτες μπορούν να τον σταματήσουν εάν ενωθούν όλοι μαζί σε έναν δικό τους ακομμάτιστο φορέα με συνταγματική ισχύ για να κάνουν άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Πρέπει οι πολίτες να πάρουν το κράτος τους στα χέρια τους και να σταματήσουν την αλόγιστη χρήση και υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας της πατρίδας από καιροσκόπους άφραγκους επενδυτές που ρημάζουν την χώρα.

Υπάρχουν εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες είναι ψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, είναι
παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
Όλες οι μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι πρέπει να έχουν χρήση ελεύθερης ενέργειας, διότι είναι ένα θείο δώρο της δημιουργίας και δεν πρέπει να επιφέρει καμία βλάβη στον πλανήτη μας και σε εμάς, οτιδήποτε πέραν τούτου είναι δόλιο και καταχρηστικό και πρέπει να τιμωρείται από το σύνολο των πολιτών.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *