Μίτσκοσκι: Δεχτήκαμε Πιέσεις για να Αλλάξουμε το Όνομα μας

Μίτσκοσκι: Δεχτήκαμε Πιέσεις για να Αλλάξουμε το Όνομα μας

Χούτου Θεολογία

Κατά την διάρκεια της διάσκεψης ασφάλειας του Μονάχου, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προχώρησε σε μια αποκαλυπτική δήλωση, καταθέτοντας δημόσια μια ομολογία που αναστάτωσε την διεθνή κοινότητα. Ο Μίτσκοσκι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν εκπλήσσεται από τις πρόσφατες εξελίξεις, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα του στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.

Συγκεκριμένα είπε: ” Άκουσα τις φωνές εδώ στο Μόναχο για παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις, αλλά όταν εμείς αλλάξαμε την σημαία μας, όταν αλλάξαμε το νόμισμά μας ή όταν αλλάξαμε το συνταγματικό μας όνομα, τι ήταν αυτό; Δεν ήταν μήπως ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις; και γιατί τότε κανείς δεν μιλούσε, όταν η χώρα μας εξαναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της;”.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι προχώρησε σε μια δήλωση που αποτυπώνει μια ομολογία ανησυχίας και απογοήτευσης για την πορεία της χώρας του. Παραδέχτηκε, σχεδόν έξι χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών το 2018, ότι η χώρα του βρέθηκε υπό την πίεση εξωτερικών παραγόντων να αποδεχτεί έναν ”επώδυνο συμβιβασμό” και χαρακτήρισε την αλλαγή του ονόματος ως ταπεινωτική διαδικασία, ως μία ”ανάγκη” για να διασφαλιστεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η πορεία της χώρας του προς την ΕΕ. Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί ότι η συμφωνία δεν ήταν μόνο πολιτική και γεωστρατηγική,αλλά και προϊόν εσωτερικών πιέσεων και εξωτερικών συμφερόντων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε το 2018 μεταξύ των πρωθυπουργών Αλέξη ΤσΪπρα και Ζόραν Ζάεφ και εγκρίθηκε από το κοινοβούλια των δύο χωρών.
Αυτή η διαδικασία δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις πιέσεις που ασκήθηκαν από διεθνείς δυνάμεις στην περιοχή και την πολιτική ευθύνη των δύο κυβερνήσεων που υποστήριξαν αυτή την συμφωνία.

Η συμφωνία περιλάμβανε την αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα ”Βόρεια Μακεδονία” προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.

Παρά τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση της Ελλάδος προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας, δίνοντας την πολιτική υποστήριξη σε μια εξωτερική επιρροή που αποδεχόταν την αναγνώριση της ”Μακεδονίας” ως εθνολογικά ξεχωριστής ταυτότητας.

Αυτή η κίνηση μιας συνειδητής και ακραίας προδοσίας εις βάρος της εθνικής αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού, ήρθε να ”σφραγίσει” την συνέχεια μιας κομματικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας την υποχωρητικότητα στις πιέσεις από ξένες δυνάμεις, ανοίγωντας τον δρόμο σε κάποιους, μέσω αυτής της συμφωνίας, την σταδιακή διεκδίκηση εθνικών,πολιτιστικών. ή ακόμα και εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το όνομα της Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστική η σκοτeινή δράση των κομμάτων, αντί να ακολουθούν μια πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, προτιμούν να υποκύπτουν σε εξωτερικές πιέσεις για να διατηρήσουν την εξουσία τους ή να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων

Η διαχείριση της πολιτικής ζωής από τα κόμματα έχει οδηγήσει σε μια αποξένωση του πολιτικού συστήματος από τον λαό. Οι πολίτες που παραδώσανε την διαχείριση της χώρας στους ”εκλεγμένους τους” αντιπροσώπους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την συνεχιζόμενη απαξίωση των συμφερόντων τους. Τα κόμματα δεν εκφράζουν πλέον τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά κινούνται σύμφωνα με συμφωνίες που έχουν γίνει πίσω από κλειστές πόρτες με άγνωστα συμφέροντα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε και να καταγγείλουμε αυτή την σκοτeινή δράση των κομμάτων. Μόνο με την αφύπνιση των πολιτών, και την αποδοχή της ανάγκης για μια νέα πολιτική σκέψη της αλήθειας και του δικαίου, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Η αλλαγή πρέπει να προέλθει από τους πολίτες, καθώς μόνο μέσω της συλλογικής τους δράσης στα κοινά και της αφύπνησης της κοινωνίας θα λάμψει στο φως η αλήθεια για να κοπεί εντελώς το άδικο. Η επιστροφή των κληρονομικών και πνευματικών μας δικαιωμάτων είναι η μοναδική επιλογή για την εθνική μας αποκατάσταση.

Η Ελλήνων Συνέλευσις, είναι ένας παγκόσμιος ανθρωποκεντρικός οργανισμός και ιδρύθηκε να ενώσει τους πολίτες. Όλοι μαζί μπορούν να ανακτήσουν πίσω ότι κλάπηκε, λεηλατήθηκε, καταχράστηκε.

Ο δρόμος για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία περνά μέσα από την αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας για ένα δίκαιο αύριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *