«Εμμονές με πολιτική ατζέντα» και «συκοφάντες της Ελλάδας» αποκάλεσε με πάθος και έπαρση η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου όλους τους ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ στο καταδικαστικό ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι το ψήφισμα πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. 330 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, καταψήφισαν 254, ενώ σημειώθηκαν 26 αποχές. Το ψήφισμα ανοίγει το δρόμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει πλήρη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, όλες οι δημόσιες εξουσίες πρέπει πάντοτε να ενεργούν εντός των ορίων που καθορίζει ο νόμος. Η έννοια του κράτους δικαίου περιλαμβάνει μια διαφανή, δημοκρατική και πλουραλιστική νομοθετική διαδικασία με λογοδοσία, την αποτελεσματική δικαστική προστασία, περιλαμβανομένης της πρόσβασης στη δικαιοσύνη, από ανεξάρτητα και αμερόληπτα δικαστήρια, καθώς και τη διάκριση των εξουσιών.
Βάση των λεγομένων της Φιλελεύθερης Ολλανδής ευρωβουλευτή Sophie In’t Veld όπου ψήφισε υπερ, πολλά εξαρτώνται από το πως συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο συμβούλιο. Αν κάποιος είναι καλό παιδί όπως ο Μητσοτάκης τότε σε αφήνουν στην ησυχία σου. Σε αυτή την περίπτωση στην χώρα σου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις μπορείς να αλλοιώνεις και να βάλεις κατά του κράτους δικαίου όσο σου αρέσει. Η ευρωπαϊκή επιτροπή και το ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν πρόκειται να σου πουν τίποτα.
Άρα οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές που καταδίκασαν την Ελλάδα φαίνεται ότι έφτασαν στα όρια της ανοχής και απλώς έκαναν μία αντικειμενική κριτική των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για όλα αυτά που έχουν συμβεί μέχρι και σήμερα και δεν θα τα έλεγες και λίγα.
Παραβίαση βασικών δικαιωμάτων των πολίτων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid, με το υποχρεωτικό lock down και με τον περιορισμό της ελευθερίας σε όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.
Σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο περιλαμβάνει χιλιάδες πολίτες, πολιτικούς, υπουργούς, επιχειρηματίες να στέλνεται η υπόθεση στην Δικαιοσύνη και ακόμα να μην υπάρχει πόρισμα.
Η δολοφονία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Η Δικαιοσύνη καθυστερεί την υπόθεση χωρίς να αναζητηθούν υπουργικές ευθύνες, η κυβέρνηση δημιουργεί μία εξεταστική επιτροπή που αναζητά τις αιτίες και την ώρα που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχωράει σε κατηγορίες, εδώ, οι υπουργοί δεν φέρουν ευθύνη, η Hellenic Train δεν φέρει ευθύνη, η ΕΡΓΟΣΕ δεν φέρει ευθύνη, η ΡΑΣ δεν φέρει ευθύνη.
Το ναυάγιο της Πύλου όπου 20 κινητά τηλέφωνα διασωθέντων είχαν «ξεχαστεί» επί ένα μήνα περίπου σε μια σακούλα στο Λιμεναρχείο Κυθήρων προτού βρεθούν και παραδοθούν στις δικαστικές αρχές.
Έρχονται οπαδοί ξένης ομάδας στη χώρα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, μαχαιρώνουν Έλληνα φίλαθλο και ακόμα δεν έχει ανακαλυφτεί ποιος διέπραξε την δολοφονία.
Γίνονται επεισόδια οπαδικής βίας, σκοτώνεται αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας στα επεισόδια αυτά και δεν συλλαμβάνεται κανείς ηθικός αυτουργός.
Πλημμύρες και πυρκαγιές κατέστρεψαν την χώρα ενώ οι πολίτες ήταν ανυπεράσπιστοι. Ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για τα ανεπαρκή έργα υποδομών στην Θεσσαλία και δεν έχει λογοδοτήσει κανείς…
Το ενεργειακό κόστος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς τα ίδια προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερους μισθούς πωλούνται φθηνότερα και στην Ελλάδα ακριβότερα.
Υπεύθυνη για όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά ολόκληρη η Βουλή που συνειδητά αγνοεί τα γεγονότα φέρνοντας νομοσχέδια προς ψήφιση εκτός πραγματικότητας.
Όταν προσπαθείς με τέτοιο θράσος να ρίξεις στάχτη στα μάτια όχι μόνο στους Έλληνες Πολίτες αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει εμμονές και όχι μόνο!
Η Ευρωεκλογές είναι κοντά και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι δεν πρέπει να ψηφίσουμε.
Τράνακας Απόστολος