Θεμέλιο της ΕΕ η Ελλάδα!

Θεμέλιο της ΕΕ η Ελλάδα!


Mία αναδρομή στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και στην ΕΕ θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε δικαιότερα τις πράξεις και ενέργειες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών υπέρ ή κατά της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρου του ευρωκοινοβουλίου ως εκπρόσωποι των κρατών μελών της εμπορικής κοινοπραξίας της ΕΕ που μετέχουν ως εταίροι.


Κρίνεται λοιπόν απολύτως απαραίτητο να ενθυμηθούμε πολύ σοβαρά πεπραγμένα που συνέβησαν, εν όψει  και των επερχόμενων Ευρωεκλογών που θα λάβουν χώρα στις 4 Ιουνίου 2024, σε  ένα κρίσιμο χρονικό όπου βιάζονται, βιάζοντας τον χρόνο που δεν έχουν στο ΕΚ να διαμορφώσουν νέες  συνθήκες διαβίωσης  όλων των ευρωπαίων πολιτών μέσα από ψηφίσματα νομοσχεδίων  εντός 140 φακέλων για το μεταναστευτικό, την πράσινη ατζέντα, την τεχνητή νοημοσύνη και νέους δημοσιονομικούς κανονισμούς πριν την νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου που θα σχηματιστεί μετά τις 4 Ιουνίου για την επόμενη πενταετία.   140 φάκελοι νομοσχεδίων δεν προλαβαίνουν ούτε να τους διαβάσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα πόσο μάλλον να τους ψηφίσουν, θυμίζει το 2010 όταν  οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν.

Ας ακούσουμε τον τότε βρετανό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, τι έλεγε για την Ελλάδα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο πριν 13 χρόνια ακριβώς.

Θα μείνουμε σε συγκεκριμένο λεκτικό του βίντεο για να το σχολιάσουμε.

Nigel Farage προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manuel Barroso στις 14 Σεπτεμβρίου. 2011 : «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει. Το τέλος του παιγνιδιού για την Ελλάδα είναι κοντά. Και δεν μπορείς να πεις ότι δεν προειδοποιήθηκες. Σας είπαν ότι οι συνθήκες ήταν μοιραία ελαττωματικές, σας είπαν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ…

Παίρνοντας ως έναυσμα τα λεγόμενα του κ. Farage θα επισημάνουμε δυο σημαντικά σημεία που ορίζουν την εικονική πραγματικότητα που βιώνουμε όσον αφορά την οικονομία της Ελλάδος, οποία δολίως έχει παρουσιαστεί ψευδώς και αναπαραχθεί διαχρονικά από όλο το κομματικοπολιτικό κατεστημένο της χώρας και όχι μόνο, όλοι τους υποχείρια ξένων κέντρων εξουσίας που διοικούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό χώρο έχουν γίνει τεράστιες αποκαλύψεις οικονομικού χαρακτήρα όχι μόνο της Ελλάδος αλλά για όλες τις χώρες στον πλανήτη που συμμετέχουν στην παγκόσμια Συμφωνία Bretton Woods, όπου δεν δικαιολογούν κανενός είδους πτωχευτικά μοντέλα που περνούν οι κυβερνήσεις μας. Γεγονός που  δεν γνώριζαν οι Έλληνες πολίτες εφόσον τους παραπλανούσαν οι πολιτικοί ολετήρες ότι .η Συμφωνία αυτή δεν έχει ισχύ διότι κατάρρευσε του σύστημα Bretton Woods το (1971) όταν ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον κήρυξε τη μη μετατροπή του δολαρίου σε χρυσό και την υποτίμηση του. Τα ψέματα των αιώνων έχουμε ακούσει οι πολίτες.
Οι καταπιστευματικοί λογαριασμοί της Ελλάδος που βρίσκονται στην Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκροτήσεως και Ανοικοδομήσεως και που αποκάλυψε ο κ. Αρτέμης Σώρρας τον ετήσιο Ισολογισμό της τράπεζας, του 2007, όπως αυτοί υπογράφονται από τους αξιωματούχους των χωρών κάθε χρόνο από το 1944 έως σήμερα. Σημειωτέον ότι τα ποσά και ο χρυσός που είναι κατατεθειμένα τοκίζονται κάθε χρόνο 4% βΆσει της Συμφωνίας..

Το 2007 για την Ελλάδα  ο Ισολογισμός που υπογράφτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και τον πρέσβη των Οικονομικών στα Ηνωμένα Εθνη Αδαμάντιο Βασιλάκη έφτανε τα 115,5 τρισεκατομμύρια. Αν τα τοκίσουμε με 4% ανά έτος σήμερα μιλάμε για το αστρονομικό ποσό των πάνω από τετράκις.

Άρα αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, ποτέ δεν ήταν.

Αν σκεφτούμε ότι όλοι οι αξιωματούχοι των κρατών μελών της ΕΕ υπογράφουν κάθε χρόνο για τις χώρες τους τον παγκόσμιο ισολογισμό τότε βλέπουμε ότι η σήψη της γάγγραινας που κατατρώγει τις Δημοκρατίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλη.

Γεγονός είναι ότι, ενώ  η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ το 2001-2002, από απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα πληρώνει φόρους στην ένωση (νόμος 1642 της 21ης Αυγούστου 1986) με τρίχρονη καθυστέρηση (επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 1984 όμως η Ελλάδα ζήτησε αναβολή για τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες) και ο συντελεστής του ήταν 6% για είδη λαϊκής κατανάλωσης, 18% για υπηρεσίες και 36% για είδη πολυτελείας.

Από την άλλη έχουμε άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι το ίδιο το ευρώ και δεν θα μπορούσε αλλιώς να είναι. Για να  εκδώσει  νόμισμα η ΕΕ χρειαζότανε εγγυήσεις το μόνο κράτος της ΕΕ ένωσης πριν το 2010 που ήταν Κυρίαρχο με εγγυήσεις ήταν η Ελλάδα όλα τα άλλα κράτη μέλη είναι σε καθεστώς πτώχευσης από το 1934.

Γι΄αυτόν τον λόγο βλέπουμε επάνω στο χαρτονόμισμα του ευρώ να αναγράφεται και με ελληνικά γράμματα η λέξη δηλώνοντας ότι είναι χώρα εγγυήτρια του ευρώ.

Να πούμε επίσης ότι και το όνομα Ευρώπη είναι πνευματικό δικαίωμα της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Άρα από ποιο ευρώ να φύγει η Ελλάδα, από πού να αποχωρήσει;
Μα καλά κανένας Έλληνας ευρωβουλευτής τόσα χρόνια δεν ήξερε να μιλήσει;

Εμείς απλοί πολίτες με λίγη έρευνα που κάναμε και βρήκαμε όλα τα στοιχεία  και αναδεικνύουμε το θέμα, όλοι αυτοί οι πολιτικοί «άνδρες» που είναι η δουλειά τους αυτή στο κάτω-κάτω και πληρώνονται αδρά από τους πολίτες δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν;; Όλοι οι δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές, έγκριτοι οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι που είναι όλα αυτά τα χρόνια του αφανισμού των Ελλήνων;; Αφήνουν να καταστρέφεται ένα ολόκληρο Έθνος αλλά και η Ευρωπαϊκή Ήπειρος;

Αυτή την φορά πρέπει να κατανοήσουν οι πολίτες πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές καθώς όλα τα νομοσχέδια έρχονται στην Ελλάδα από την ΕΕ.

Όταν η ΕΕ δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες. Παράγει άδικο εργαζόμενη για ολιγαρχία και όχι για την κοινωνία των Πολιτών.

Μια καθαρά Ελληνική Πολιτική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να κάνει τεράστιες ανατροπές μέσω των απαραίτητων ελέγχων όλων των μηχανισμών της ΕΕ κάτι που δεν το έχει πράξει κανένας κομματικός μηχανισμός έως σήμερα.

Θα πρέπει οι πολίτες να αναζητήσουν αυτούς που θέλουν να το πράξουν και να τους δώσουν την δύναμη που είναι η ψήφος τους ώστε να εκτελεστεί το δίκαιο εγκαθιδρύοντας τις πραγματικά Δημοκρατικές διαδικασίες όπου Δημοκρατία είναι η δύναμη των πολιτών που εντέλλουν τις εκτελεστικές εξουσίες τις οποίες  ορίζουν για να εκτελούνται οι αποφάσεις τους δημοκρατικά.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *