Επιλεκτική Δικαιοσύνη – Τέμπη – Σύμβαση 717.

Επιλεκτική Δικαιοσύνη – Τέμπη – Σύμβαση 717.

Η Γενική Εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να  αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος  των Τεμπών  που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

 Έναν χρόνο μετά  από την τραγική ημέρα του δυστυχήματος που αφαίρεσε την ζωή αγνώστου αριθμού συνανθρώπων μας, διότι, δεν είναι μόνο τα 57 θύματα που αναγνωρίστηκαν. Η άμεση εντολή εκχέρσωσης των χωμάτων από το σημείο σύγκρουσης και το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, είχε ως  αποτέλεσμα να ακουστούν στους Έλληνες πολίτες αλλά και στην Ευρώπη οι μακάβριες ειδήσεις ότι υπήρχαν διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη τα οποία φορτώθηκαν σε φορτηγά μαζί με τα χώματα από την μία και θάβοντας σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία από την άλλη. Πόσα, πραγματικά,  είναι τα θύματα;

Το τελικό πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών και ορισθέντα ως Τεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου, Βασίλειου Κοκοτσάκη δηλώνει ότι εντοπίστηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, όλα τους εκρηκτικές ύλες και όχι έλαιο σιλικόνης όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ουσίες που προκάλεσαν  την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε εξαϋλώνοντας ολόκληρο βαγόνι-βαγόνια; Με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή και τους επιβαίνοντες.

Αυτά τα πρωτοφανή συμβάντα στην Ελλάδα  και οι μαφιόζικου τύπου πολιτικές αποφάσεις σαφώς δεν συνάδουν καν με κράτος πόσο μάλλον κράτος δικαίου. Τραγικό!

Η δυνατότητα εύρεσης στοιχείων για την διαλεύκανση του πολύνεκρου αυτού δυστυχήματος, απομακρύνθηκε ταχυδακτυλουργικά και αστραπιαία.

Η Γενική Εισαγγελέας κ. Κοβέσι τονίζει ότι χρειάζεται αλλαγή του νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, η περίφημη Βουλευτική Ασυλία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πρόσβαση στοιχείων και να ερευνηθούν ώστε να φωτιστούν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης .

Επίσης σημειώνει ότι, «αν είχε ολοκληρωθεί η  Σύμβαση 717 δεν θα είχαμε Τέμπη».

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση μέσω του λαλίστατου και με την κυνική αγένεια που τον χαρακτηρίζει μπροστά στα δράματα του Ελληνικού λαού ο κ. Α. Γεωργιάδης όπως π.χ. η δήλωσή του ότι: «εάν λέγαμε ότι δεν ήταν ασφαλείς τα τρένα δεν θα ανέβαινε κανείς », διεμήνυσε μεταξύ άλλων ότι η Θεσμική θέση και ρόλος της κ. Κοβέσι είναι μόνο να ελέγχει  εάν υπάρχει διαφθορά και διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων, δεν της δίνει την δικαιοδοσία να επικαλείται και να διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών, αυτό το αναλαμβάνει αποκλειστικά η ελληνική δικαιοσύνη.

Που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών από την «Ανεξάρτητη» Ελληνική Δικαιοσύνη στα  πολιτικά πρόσωπα πρωτίστως για σημαντικές παραλείψεις και των απαραίτητων ελέγχων και πίεσης που θα έπρεπε να ασκεί η όποια κυβέρνηση για την  πορεία και ολοκλήρωση ενός έργου που οφείλει να παραδώσει βάσει σύμβασης η ανάδοχη εταιρεία;

Πρόκειται για υποδομές και μέσα μαζικής μετακίνησης εκατομμυρίων πολιτών  και την ασφάλεια τους, όπως αυτές  απαριθμούνται και  στις 185 σελίδες του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που δόθηκε το 2019 στην ΕΡΓΟΣΕ, και η οποία πρότεινε την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε στελέχη της όπως επίσης και την επιβολή προστίμου ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, μετά και την διαπίστωση μεταξύ άλλων των εξής:

 α) Παράλειψη τήρησης των υποχρεωτικών προθεσμιών έγκρισης των μελετών.

β) Σφάλματα κυρίως στην τηλεδιοίκηση Αθήνας και Λάρισας κατά το στάδιο της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης.

γ) Χαμηλή και δυσανάλογη του συμβατικού χρόνου πρόοδο των εργασιών, λόγω καθυστέρησης εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου.

Μετά και την καθυστέρηση της ΕΡΓΟΣΕ να αναλάβει τις ευθύνες της, η ΕΑΔ υποβάλει το πόρισμα  της στους οικονομικούς εισαγγελείς στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Οικονομική Εισαγγελία πάντως αποφάσισε να την βάλει στο «συρτάρι», όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι, δεν είχαν προκύψει ενδείξεις απιστίας, αδίκημα για το οποίο διενεργήθηκε η προκαταρκτική εξέταση.

Τι και αν υπήρχαν ήδη εδώ και χρόνια σωρεία γραπτών καταγγελιών και μηνύσεων, προερχόμενες από εργαζομένους του ΟΣΕ και άλλων θεσμικών προσώπων, καταναγκασμένοι να βάζουν σε κίνδυνο καθημερινά την ζωή τους αλλά και των επιβατών.

 Όταν τον Οκτώβριο του 2022 η  Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απηύθυνε αίτημα στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές μετά από ανώνυμη καταγγελία (κάποιοι αγωνιούσαν για την ασφάλεια των επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες αυτων των σιδηροδρόμων) ζητώντας να μάθει εάν για την ίδια υπόθεση –δηλαδή τη σύμβαση 717– υπάρχει εκκρεμής δικογραφία, καθώς το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί ολοκληρωμένο το 2016 εφόσον η σύμβαση υπεγράφη το 2014 όπου η χρηματοδότηση του έργου κατά το 85% γίνεται από κοινοτικά κονδύλια. Η Οικονομική Εισαγγελία απάντησε 5 μήνες μετά ότι η έρευνα τους μπήκε στο αρχείο .

Η κυβέρνηση των αρίστων του επιτελικού κράτους του Πρωθυπουργού δεν ήταν διατεθειμένη να ενοχλήσει την ανάδοχη εταιρεία, δίνοντάς της παράταση στη παράταση συν 50 εκ. κάθε χρόνο για συντήρηση των σιδηροδρόμων.

Η ανθρώπινη ζωή για όλους αυτούς δεν μετράει, καθώς η ηθική τιμή τους είναι μηδενική. Την μόνη τιμή που γνωρίζουν είναι τα μηδενικά που ακολουθούν οι ματωμένοι με ελληνικό αίμα , τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Από την πλευρά συνηγόρου υπεράσπισης.

Ειδικότερα, ο Θρ. Κονταξής  ο συνήγορος υπεράσπισης μίας εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών», παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).

Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».

Βεβαίως υπάρχει επιλεκτική χρήση κατα την άποψή μας από την δικαιοσύνη όσον αφορά το τεκμήριο της αθωώτητας όταν αυτό το αναφάιρετο δικαίωμα του πολίτη που επικαλείται και ορθώς το κάνει ο κ. Συνήγορος Υπεράσπισης, δεν ίσχυσε το ίδιο για τον κ. Αρτέμη Σώρρα και Πρόεδρο πολιτικού Φορέα της Ελλήνων Συνέλευσις ο οποίος αφέθηκε να διασύρεται η προσωπικότητά του από τα συστημικά κανάλια ενώ δεν είχε τελεσιδικήσει καμία απόφαση όπου στο τέλος αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες , όμως δεν εκδικάζεται η έφεση του κ. Σώρρα εδώ και χρόνια. Που είναι η Εισαγγελία σε όλο αυτό το άδικο; Και φέρνουμε την υπόθεση του κ. Σώρρα ως δείγμα διότι εφόσον αποδείχτηκε ότι δεν έσπειρε στους Έλληνες πολίτες ψευδείς ειδήσεις τότε τα 600 δις είναι υπαρκτά, άρα μέρος τους θα είχε χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους και τμήμα τους για αναγκαίες υποδομές, θα είχαμε τους τέλειους σιδηροδρόμους και τρένα ώστε να είναι τα πιο ασφαλή μέσα μετακίνησης των πολιτών χωρίς να έχουμε ιδιωτικές εταιρείες που κάνουν ότι θέλουν σε βάρος ανθρώπινων ζωών.

Τους ακούμε πάλι και τους βλέπουμε  να κονταροχτυπιούνται ενόψει των ευρωεκλογών για το πόσο κακιά είναι η κυβέρνηση, τον ρόλο της δικαιοσύνης κ.λπ. άλλωστε την δουλεία τους την κάνουν καλά, όπως και οι προηγούμενοι. Είναι η ώρα φαίνεται να ανακατέψουν ξανά την τράπουλα, διότι η οργή των πολιτών είναι μεγάλη.

Μένει μόνο οι πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να μην φάνε το τυράκι που ετοιμάζεται άλλη μια φορά να πέσει στο πολιτικό τραπέζι.

Η κατάρρευση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και της παντελούς έλλειψης Ηγετικής προσωπικότητας μέσα σε κάθε πολιτική παράταξη που θα έχει τα κότσια αλλά και το πόθεν έσχες να τα βάλει με το κεφάλαιο αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την  καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών σε όλες τις πτυχές του βίου τους.

Αυτή την διαχρονική παθογένεια των τριών εξουσιών (Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική) μόνον οι πολίτες  μπορούν να την θεραπεύσουν.

Η δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα και να αποδίδει το δίκαιο με άριστο τρόπο, διανεμητικά, διορθωτικά, με αμοιβαιότητα και το δικαστικό σώμα πρέπει να λειτουργεί απαρέγκλιτα και αμερόληπτα και να τιμάτε και να προστατεύτε ηθικά και υλικά από την πολιτεία εφόσον προωθεί την λειτουργεία της δικαιοσύνης αναγνωρίζοντας ότι πάντα δικάζει η αλήθεια κάτι το οποίο ως πολίτες που πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο σε μια Δημοκρατία, δεν βλέπουμε να συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια τον μόνο πολιτικό χώρο που έχουμε δει με σταθερότητα, έχοντας  σοβαρό υπόβαθρο γνώσεων, αποδείξεων, νομικών πεπραγμένων, οικονομικά ανεξάρτητο, που υποστηρίζει ακράδαντα τα παραπάνω μέσα στις προγραμματικές του δηλώσεις με Αξιακό σύστημα, τις οποίες έχει καταθέσει στον ΄Αρειο Πάγο,  είναι ο Πολιτικός Φορέας Ελλήνων Συνέλευσις. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός αποποίησης της βουλευτικής ασυλίας με συμβολαιογραφική πράξη των υποψήφιων Βουλευτών της Ελλήνων Συνέλευσις, δεδομένα που τους καθιστούν μη διαχειρίσιμους.


Ήρθε η ώρα οι Έλληνες πολίτες να δώσουν την σκυτάλη στο νέο στο υγιές στο ανόθευτο αφήνοντας πίσω τους ότι εξυπηρετεί  το παλιό το τετριμμένο το νοσηρό που σκοτώνει την Ελλάδα αφανίζοντας το Ελληνικό γένος.

Άλλωστε μέχρι σήμερα τους είδαμε όλους και όλοι απέτυχαν.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ας είναι μια αρχή που θα σημάνει την αλλαγή με μια πραγματική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα μέσα από την ΕΕ αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αθανασία Πεκλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *