Χρυσός ο Στέργιος Μπίλας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Χρυσός ο Στέργιος Μπίλας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Στέργιος Μπίλας: Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ Πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου
Ο Έλληνας πρωταθλητής σε ηλικία μόλις 23 ετών κατέλαβε στον τελικό των 50μ. της διοργάνωσης του Βελιγραδίου την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας την σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του.
Ήδη από το ξεκίνημα της 2ης ημέρας, η Ελλάδα κατακτά δεύτερο χρυσό, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε χωρίς θυσίες και δυσκολίες. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην Ελλάδα, από την έλλειψη επαρκών αθλητικών υποδομών μέχρι τις οικονομικές δυσκολίες και την ελλιπή κρατική υποστήριξη. Ωστόσο, με την αφοσίωση, την πειθαρχία και την στήριξη των γονέων , οι αθλητές καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια φτάνοντας στην κορυφή.
Αν υπήρχε η κατάλληλη στήριξη από το ελληνικό κράτος θα μπορούσε η Ελλάς να βρίσκεται πάντα στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Αμαλία Αγιοβλασίτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *