Η Ευρώπη στα δεσμά του διεθνούς κατεστημένου.

Η Ευρώπη στα δεσμά του διεθνούς κατεστημένου.

Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.

Λαϊκή ρήση για τον ηγέτη, που στην δύσκολη στιγμή θα μπει μπροστάρης για να ξεπεράσει η χώρα την οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

Βλέποντας την σημερινή εικόνα, που παρουσιάζει το πολιτικό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο αρχηγών κρατών, μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί η εικόνα  των ηγετικών προσωπικοτήτων

Ο Γάλος πρόεδρος για τους δικούς του λόγους, ανέλαβε μια πρωτοβουλία να μεσολαβήσει υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία, για να συνεχίσει τον πόλεμο με την Ρωσία.

Μάλλον δεν πληροφορήθηκε πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από βόμβες, οβίδες, σφαίρες στον βωμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων κάποιων λεγόμενων παγκοσμιοποιητών.

Με τόσα προβλήματα που έχουν προκύψει, προωθώντας την Σιωνιστική ατζέντα ,φέρανε τον Ευρωπαίο πολίτη σε τραγική κατάσταση με το βιοτικό επίπεδο να έχει πέσει κατακόρυφα.

Οι πολιτικές υποτέλειας στα κελεύσματα του βαθέως κράτους των Η.Π.Α. έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.

Επεδίωξαν και μετά προκάλεσαν  έναν πόλεμο, μην  υπολογίζοντας το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, συνεχίζουν να απαιτούν από τον Ευρωπαίο πολίτη να κάνει κι άλλες θυσίες έτσι επειδή αυτοί το αποφάσισαν να πάρουν μονόπλευρα το μέρος του ενός σε μια πολεμική σύγκρουση δυο κρατών.

Με την επιβολή του αποκλεισμού στα Ρωσικά προϊόντα συμπεριλαμβανόμενων και των ενεργειακών, πετρέλαιο και φυσικό αέριο είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στα ύψη το κόστος παράγωγης των προϊόντων λόγω πενταπλασιασμού, με επιεικείς υπολογισμούς, του κόστους της ενέργειας  και κατ΄επέκταση και της διαβίωσης στην άλλοτε ευημερούσα Γηραιά Ήπειρο.

Οι αγρότες ως ο βασικότερος πρωτογενείς τομέας με την συμπαράσταση και άλλων κλάδων της οικονομίας στον παραγωγικό, τον μεταφορικό και άλλου, να έχουν βγει στους δρόμους να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε όλο αυτό το παράλογο που συμβαίνει.

Μια παρένθεση εδώ, για να διευκρινίσουμε ότι, δεν παίρνουμε το μέρος κανενός από τους εμπόλεμους επειδή εμείς είμαστε με την πλευρά της Ειρήνης και της συνύπαρξης των ανθρώπων.

Οι επερχόμενες εκλογές στις Η.Π.Α. και η διαμάχη των δυο στρατοπέδων εκεί, έχει εντείνει  την κατάσταση αφού το Κογκρέσο δεν ενέκρινε περαιτέρω κονδύλια για βοήθεια στην Ουκρανία.

Η λέξη βοήθεια έχει χάσει πλέον το νόημα της για ζωή, όταν την χρησιμοποιούν για να στείλουν ανθρώπους στον θάνατο. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η όλη κατάσταση όταν από Αμερικανικές πηγές

υπάρχουν στοιχεία που μιλούν για απώλειες 450 -500 χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών και 150 χιλιάδων Ρώσων. Βάσει των αναλογιών 5 προς 1 λένε είναι οι απώλειες  των δυο πλευρών,  αυτοί είναι οι συσχετισμοί.

Η ανθρώπινη ζωή έγινε ένα νούμερο σε κάποιους ποσοστιαίους υπολογισμούς, έτσι επειδή κάποιος το αποφάσισε. Καλείται δε η Ευρώπη να πληρώσει το μάρμαρο και για το μερίδιο των Αμερικανών πλέον, με δεδομένη την απόφαση του Κογκρέσου.

Γίνεται έκλυση προς τα κράτη μέλη να συμμετάσχουν στην παροχή στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας. Η Ουγγαρία δήλωσε ότι θέλει να υπάρχει ένας μηχανισμός που θα ελέγχει εάν τα χρήματα της οικονομικής στήριξης χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς για τους οποίους δίνονται.

Απέκλεισε ρητά τις αποστολές πολεμικού υλικού και πολύ σωστά έπραξε.

Η  Σλοβακία με την νέα κυβέρνηση είχε ξεκάθαρες θέσεις εναντίον του πολέμου και των αποστολών πολεμικού υλικού.

Στην Πολωνία που αν και μπροστάρης ωθούμενος από την Αμερική δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ότι ένα μέρος των εδαφών της Ουκρανίας εκεί στα σύνορά τους  είναι αμφισβητούμενα, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Στην Ελλάδα, που μας αφορά και άμεσα, με όλους ανεξαιρέτως τους διαχειριστές  κυβερνήτες, που αποδεδειγμένα πλέον εκτελούν εντολές προερχόμενες από κέντρα της Αμερικής και της Γερμανίας.

Φρόντισαν άλλωστε  από το 2010 με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων στην συνέχεια, να παραδώσουν αμετάκλητα και άνευ όρων την εθνική κυριαρχία με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κάθε απόφαση των Δικαστηρίων του μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου θα είναι νόμος πλέον και η λεγόμενη βουλή μόνο θα ενημερώνεται και θα 

Αυτά και άλλα πολλά φαιδρά υπέγραψαν τα δουλικά του κράτους των Αθηνών.

Δεν προσβάλω τους πολίτες της πόλης αυτής.

Αναφέρομαι στο κατεστημένο της οικογενειοκρατίας και κομματοκρατίας που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν αυτόν τον Ιερό τόπο που λέγεται Ελλάς.

Ο σημερινός εντολοδόχος (άραγε από ποιους;) Πρωθυπουργός αποφασίζοντας μόνος του, κάτι  που είναι εντελώς παράνομο, παρόλα τα μαγειρέματα που επιχείρησαν και πέρασαν στο σύνταγμα αλλά και στους νόμους του κράτους.

Αποφάσισε λοιπόν ο εκλεγμένος αυτός μονάρχης να αφοπλίσει τα νησιά μας για να κάνει από την μια πλευρά, το έργο και το όνειρο του Τούρκου εφικτό και από την άλλη, να στείλει ένα μεγάλο μέρος των όπλων αυτών στην Ουκρανία, εναντίων της Ρωσίας.

Φτάσανε στο σημείο να μας πούνε και αυτός και η αδελφή του, η Ντόρα Μπακογιάννη ότι έχουμε πόλεμο με την Ρωσία. Πότε κηρύξαμε τον πόλεμο Κυριάκο Μητσοτάκη με την Ρωσία, μας επιτέθηκε και εμείς δεν πήραμε είδηση αλλά μόνον εσύ και η αδελφή σου. Ποιος σας πίεσε να πάρετε αυτήν την επικίνδυνη και ακραία θέση που έβλαψε και συνεχίζει να βλάπτει την χώρα.

Απο την άλλη, οι Τούρκοι στέλνανε όπλα αλλά με το αζημίωτο. Χρυσές δουλειές έκανε ο Τούρκος.

Μεγάλη τώρα κουβέντα γίνεται και για μαχητικά αεροπλάνα της Αμερικής τα F35.

Να σημειώσουμε εδώ κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Το 65%  αυτών από την έναρξη της κατασκευής τους, είναι καθηλωμένα στο έδαφος και δεν πετάνε επειδή έχει διαπιστωθεί ότι πάσχουν από τις λεγόμενες παιδικές ασθένειες αφού εδώ και 17 χρόνια που κατασκευάζονται δεν έχουν ξεπεραστεί και διορθωθεί ακόμη πολλά από αυτά τα κατασκευαστικά σφάλματα. Υπάρχει σχετική ερώτηση από την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου των Η.Π.Α. προς την εταιρία κατασκευής των αεροσκαφών αυτών, τι γίνεται με τα προβλήματα αυτά και πως θα ξεπεραστούν; Αναφέρονται σε 850 βασικές ατέλειες έτσι τις ονομάζουν και πως σκοπεύει η εταιρία κατασκευής να τις αντιμετωπίσει.

Απάντηση δεν υπάρχει. Όχι δεν την γνωρίζω, αλλά δεν δόθηκε καμία ποτέ έτσι για να είμαστε ξεκάθαροι.

Επειδή αυτό το διάστημα και μέχρι τις εκλογές στην Αμερική, τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά όσον αφορά την βοήθεια προς την Ουκρανία, ανέλαβε ο Γάλλος  πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την πρωτοβουλία να πείσει τους Ευρωπαίους να στείλουν όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορούν γιατί λέει ότι, το κόστος νίκης της Ρωσίας θα είναι πολύ υψηλό για εμάς.

Αυτό το (για εμάς) το λέει, ενώ εγώ, εσείς, όλοι οι πολίτες δηλαδή, καθόμαστε απέναντι και δεν  κατάλαβα ακριβώς πως το εννοεί. Μήπως  για αυτούς που είναι στην δική του πλευρά γιατί εγώ δεν αισθάνθηκα ποτέ κανέναν από αυτούς να στέκεται δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια που όλοι αυτοί είναι στο τιμόνι των χωρών τους αλλά και της Ευρώπης.

Η Ελλάδα τι είναι διατεθειμένη να κάνει Πρωθυπουργέ της χώρας; Μήπως σκοπεύει να αγοράσει F35 και όσα πετάνε, να πάνε στην Ουκρανία εάν ο πόλεμος συνεχιστεί μέχρι τότε για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ρωσίας η οποία, με τα αντιαεροπορικά και άλλα συστήματα που διαθέτει, να τα μετατρέψει σε παλιοσίδερα και όσα δεν θα πετάνε να σκουριάζουν στο έδαφος λόγω ας πούμε έλλειψης των απαραίτητων προς συντήρηση κεφαλαίων και στην επόμενη μεγάλη νεροποντή να πνιγούν και αυτά όπως συνέβη με τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο;

Έχουμε γίνει γενικά πολύ καχύποπτοι με όσα συμβαίνουν αλλά και όσα πράττεται εσείς, χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση από εμάς αφού όπως λέτε πάντα μετά από τις εκλογές ότι λάβατε λαϊκή εντολή για να κυβερνήσετε.  Χωρίς αυτήν την εντολή δεν νομιμοποιήστε. Άρα, ότι πράττεται χωρίς την έγκριση μας θεωρείται παράνομο.

Και επειδή ως Έλληνες άνθρωποι, έχουμε την πραγματική εύνοια της Δημοκρατίας ως οδηγό, σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο, όταν θα έχουμε πάρει την χώρα στα χέρια μας, σας υποσχόμαστε μια δίκαιη δίκη με μια Δικαιοσύνη που θα διέπεται από  Λογική, Αλήθεια, Ισονομία, Ισοπολιτεία. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθαμε και είμαστε ακόμη εδώ σε αυτό το συγκεκριμένο χωροχρονικό.

Σαμαράς  Χρήστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *