Οι παραγωγές της Ελλάδος που έχουν μπει στο στόχαστρο -Ελιά

Οι παραγωγές της Ελλάδος που έχουν μπει στο στόχαστρο -Ελιά

Το πανίερο δένδρο μας η ελιά. Η ελιά ή ελαιόδεντρο είναι γένος καρποφόρων δέντρων. Η ελιά υπήρξε το σύμβολο της θεάς Αθηνάς. Τα μέρη που φημίζονται περισσότερο για το ποιοτικό τους ελαιόλαδο είναι η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Λέσβος και η Κρήτη. Η ελιά είναι γνωστή από αρχαιότατων χρόνων. Σύμφωνα με την ελληνική ιστορία, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη. Η ελιά έχει υψηλή διατροφική αξία. Η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της ελιάς, προέρχεται από την παρουσία των πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ευεργετικές κατά του καρκίνου και επίσης διαθέτουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Στις ελιές περιέχονται βιταμίνες Α, D, E και K, οι οποίες βοηθούν την ανάπτυξη των οστών σε παιδιά και ενήλικες. Η βιταμίνη E και άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι ελιές , μειώνουν τον κίνδυνο καταστροφής των κυττάρων. Η βιταμίνη A ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων , λειτουργεί κατά της καρκινογένεσης, προλαμβάνει τη γήρανση της επιδερμίδας και συμβάλλει στην ανάπτυξη γερών δοντιών, οστών και μαλλιών.
Το φυσικό χλώριο που περιέχουν, μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες του ήπατος, βοηθώντας τον οργανισμό για την αποτελεσματική εξάλειψη των αποβλήτων από το σώμα. Οι ελιές είναι πλούσιες σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο. Διαθέτουν 60 φορές περισσότερο ασβέστιο από το λάδι και δεκαπλάσιο φωσφόρο, ενώ διαθέτει τριακόσιες φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης A.
Ό Λόγος αυτής της αναφοράς γίνεται διότι, οι κοινοτικές οδηγίες της Ε.Ε επιδοτούν τους ελαιοπαραγωγούς ώστε να προχωρήσουν στο ξερίζωμα των παραδοσιακών δέντρων ελιάς του τόπου μας. Με Αριθμούς Κανονισμών 1638/1998, ///// 1257/1999, ///// 1259/1999, ///// 1260/1999. Το WWF και το Birdlife International καλούν την ΕΕ και τα κράτη μέλη να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις την Συνθήκης του Άμστερνταμ και όλα αυτά με πρόφαση ότι η ελιά διαβρώνει το έδαφος και το ερημοποιεί γιατί υπάρχει Απορροή, ρύπανση και υπεράντληση. Γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η απορροή των υδάτων και των πλημμυρών! Γιατί ρυπαίνει την επιφάνεια και τα υπόγεια ύδατα! Μάλιστα! Όλα αυτά τα κάνει η ελιά μαζί φυσικά με τους ελαιοπαραγωγούς?
Όχι αγαπητοί μου όλα αυτά δρομολογούνται διότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θέλουν την γη μας. Δημιουργούν λοιπόν το ΑΙΤΙΟ με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους μικρούς παραγωγούς σε οικονομικά δυσβάσταχτες διαδικασίες μη υλοποιήσιμες για αυτούς η στην αποξήλωση των δέντρων για λίγα επιδοτούμενα χρήματα. Άρα με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην πώληση των κτημάτων τους όπου τα αρπακτικά πολυεθνικές θα τα πάρουν σε εξευτελιστικές τιμές, που όπως φαίνεται από τις κοινοτικές οδηγίες της ΕΕ θα μπορούν μετα να ξανά φυτέψουν υβριδικά ελαιόδεντρα με συγκεκριμένη δόμηση, τα οποία σαφώς υστερούν σε ποιότητα γεγονός που σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να λαμβάνει της ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού καρπού.
Και αυτό αποδεικνύεται από υπάρχουσες αναφορές που τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει την εμφάνιση τους κινεζικές εταιρείες, οι οποίες μέσω δικηγορικών γραφείων προσπαθούν να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις με ελαιόδεντρα, προκειμένου να προχωρήσουν σε παραγωγή ελαιόλαδου και στην συνέχεια σε εξαγωγές προς τη Κίνα ή άλλες ασιατικές χώρες.


Οι εκτάσεις που έχουν μπει στο στόχαστρο των Κινεζικών εταιρειών, είναι από 200 έως 350 στρέμματα, παρότι τέτοιου είδους εκτάσεις είναι αρκετά ακριβές, με κόστος ανά στρέμμα ως και 4000 ευρώ καθώς θεωρούνται «φιλέτα» το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών είναι αμετάβλητο. Πρόσφατα έγινε η αποκάλυψη πως τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών (mega factories) μεγάλων εργοστασίων ελιάς και ελαιόλαδου.

Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας από ότι φαίνεται είναι και η Εθνική Τράπεζα. Κλείνοντας θα πρέπει να είμαστε ευγνώμων για ότι μας έχει δώσει απλόχερα η δημιουργία σε όλα τα πεδία και επίπεδα του βίου και της ζωής μας Η Δημιουργία Μας δεν κάνει λάθη ούτε σφάλματα είναι όλα νομοτελειακά ΥΓΙΗ δομημένα. Όλα και τα πάντα έχουν ΣΤΟΧΟ και ΣΚΟΠΟ δεν υπάρχει τύχη. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Τα λάθη και τα σφάλματα τα κάνουμε εμείς οι Άνθρωποι διότι χάσαμε τον προσανατολισμό μας τον Εαυτόν μας μεταλλαχθήκαμε σε κάτι που είναι πέρα και μακρύτερα της φυσιολογίας μας Καταστρέφοντας την ΥΓΕΙΑ Μας και είναι η Ώρα να επανορθώσουμε, να διορθώσουμε, να μετουσιώσουμε και να προστατεύσουμε ότι μας δόθηκε από την Δημιουργία ως δώρο για τον βίο και την ζωή μας.

Συντάκτης: Μπουζαλάκος Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *